Afzuigkap kopen

Afzuigsystemen

In elke keuken is een afzuigkap of afzuigsysteem nodig om (vervelende) kookluchtjes en kookdamp zo goed mogelijk te laten verdwijnen. Bij het kiezen van de juiste afzuigkap kan je alle kanten op. De keuze voor een afzuigkap is afhankelijk van de keuken en praktische eisen. Ga je voor een geïntegreerde afzuigkap die onzichtbaar z’n werk doet? Of kies je voor een design afzuigkap als blikvanger? Wil je tijdens het kopen van een keuken ook alles weten over de nieuwste innovatieve afzuigsystemen en weten wat het beste bij jou past? Onze adviseur geven jou deskundig en eerlijk advies in een van onze winkels.

Onze merken

Altijd de beste keus

Caressi
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Hoe kies je een afzuigkap

Het kiezen van de juiste afzuigkap is afhankelijk van de keukenopstelling en jouw smaak. De breedte stem je af op de breedte van de kookplaat. Daarnaast is de afzuigcapaciteit belangrijk, dit heeft te maken met de indeling van de ruimte waarin de afzuigkap komt te hangen en het kookgedrag. De afzuigkap moet er natuurlijk wel voor zorgen dat er geen etensgeurtjes blijven hangen.

Soorten afzuigsystemen

  • Wandschouwkap: De meest traditionele afzuigkap is de wandschouwkap, deze wordt ook het meest verkocht. Deze afzuigkap wordt ‘gewoon’ aan de wand of aan het plafond bevestigd en hangt dan boven de kookplaat. De wandschouwkap is in uitvoeringen beschikbaar, je kan denken aan een schuine, rechte en platte afzuigkap.
  • Geïntegreerde afzuigkap: Misschien vind je een duidelijk zichtbare afzuigkap niet zo mooi, dan is een geïntegreerde afzuigkap misschien wat voor jou. Deze afzuigkap wordt tussen twee keukenkastjes weggewerkt. Over het algemeen krijgt de afzuigkap dan dezelfde front als de andere kastjes. Hierdoor zie je niks terug van de afzuigkap. Hoe werkt dit dan? Als je het deurtje van de kast opentrekt, gaat de afzuigkap aan. Wanneer je klaar bent met koken klap je het deurtje weer dicht en gaat de afzuigkap weer uit.
  • Plafond unit: Wil je wel graag een afzuigkap aan het plafond, maar liever niet te veel in het zicht? Dan is een plafondunit geschikt voor jouw keuken. Deze afzuigkap wordt als een unit aan het plafond opgehangen. Doordat deze hoger hangt dan een regulieren afzuigkap is het vermogen een stuk hoger. Daarnaast is de afzuigkap bedienbaar met een afstandsbediening.
  • Eiland schouwkap: De eiland afzuigkap is bedoeld om boven een kookeiland te bevestigen. Deze afzuigkappen worden aan het plafond bevestigd en zijn aan alle zijdes netjes afgewerkt. Als je kiest voor een eiland afzuigkap moet je er rekening mee houden dat deze midden in de keuken komt te hangen. De afstand tussen de kookplaat en de afzuigkap mag niet te groot worden, deze afstand mag maximaal 80 centimeter zijn.
  • Werkblad afzuiging: Wanneer je geen ruimte hebt voor een afzuigkap, kan je kiezen voor een werkblad met afzuiging. Deze afzuigkap zit verwerkt in je kookplaat. De lucht en damp die vrijkomt tijdens het koken worden naar het werkblad gezogen waardoor je geen last meer hebt van luchtjes en dampen. Het nadeel van deze kookplaat met afzuiging is dat het relatief veel ruimte inneemt. Het systeem van de afzuiging wordt namelijk in de kastjes eronder geplaatst.
Geïntegreerde afzuigkap
Plafond unit
Eiland schouwkap
Werkblad afzuiging

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken! 

Terug naar apparatuur