Afzuigkappen

In iedere keuken vind je wel een afzuigkap of afzuigsysteem. Dit is niet zonder reden, deze zorgen er namelijk voor dat je geen last hebt van (vervelende) kookluchtjes of kookdampen. Niets is zo vervelend dat wanneer je staat te koken het brandalarm afgaat of dat je in de woonkamer na enkele uren nog steeds een kooklucht hangt. Bij het kiezen van een nieuwe afzuigkap zijn er vele mogelijkheden. Ga je voor een traditionele wandschouwkap? Of kies je toch liever voor geïntegreerde afzuiging? We geven je alle informatie over afzuigkappen zodat je precies weet welke het beste bij je past.

Afzuigkappen

Welke afzuigkap past bij jou?

Welke afzuigkap het beste bij je past, is afhankelijk van verschillende elementen. Zo heeft de keukenopstelling daar invloed op, maar ook de stijl van de keuken. Wanneer je bijvoorbeeld voor een kookeiland kiest is geïntegreerde afzuiging een goede optie, maar wanneer je een hoekkeuken hebt kan een design afzuigkap misschien wel de beste optie zijn. Daarnaast is de afzuigcapaciteit natuurlijk van belang, deze kun je bepalen aan de hand van je kookgedrag en waar de afzuiging komt te hangen. Je wil natuurlijk niet dat er alsnog etensgeuren in de ruimte blijven hangen. Om de perfecte afzuigkap voor jou te kunnen vinden hebben we dan ook een heel ruim assortiment met vele mogelijkheden.

Assortiment afzuigkappen

Verschillende soorten afzuigkappen

We bieden verschillende soorten afzuigsystemen aan, waarvan er al een aantal voorbijkwamen. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden en de voor-en nadelen van ieder systeem, hebben we ze op een rijtje gezet.

Wandschouwkap

Wandschouwkap

De wandschouwkap is waarschijnlijk wel de meest bekende van dit rijtje. Deze afzuigkap wordt ook wel gezien als de traditionele afzuigkap. Het systeem wordt aan de wand of het plafond bevestigd en hangt boven de kookplaat. De wandschouwkap bieden we in verschillende varianten. Er is een schuine, rechte en een platte afzuigkap. Iedere variatie heeft weer zo zijn eigen uitstraling en voor- en nadelen. Het grootste voordeel van de wandschouwkap is dat deze in vele verschillende kleuren en designs verkrijgbaar is.

Kookplaat met geïntegreerde afzuigkap

Geïntegreerde afzuiging

Bij geïntegreerde afzuiging heb je geen los afzuigsysteem, maar is de afzuiging geïntegreerd in de kookplaat. Je hebt hierbij dus geen afzuigkap aan de wand of het plafond, waardoor de keuken vaak toch wat strakker oogt. Deze afzuiging is vooral ideaal wanneer je een kookeiland hebt, dan hoef je geen rekening te houden met de plaatsing van een losse afzuigkap. Het nadeel van dit systeem is dat het wat kostbaarder is dan de meeste andere opties. Daarnaast moet het systeem van de afzuiging in een van de kasten geplaatst worden. Daar moet je dus wel rekening mee houden wanneer je voor geïntegreerde afzuiging kiest.

Inbouwafzuigkap

Inbouw afzuiging

Als je graag wil dat je afzuigkap uit het zicht hangt, is inbouw afzuiging misschien wel wat voor jou. Dit systeem wordt tussen twee kastjes gemonteerd. Dan zou je denken dat de afzuigkap zichtbaar is, maar deze wordt voorzien van een front. Je kunt de afzuigkap aanzetten en bedienen door het deurtje te openen. Je ziet de afzuiging dus alleen zitten als deze aanstaat. Wanneer je klaar bent met koken kun je het deurtje weer sluiten en gaat de afzuiging uit.

Plafond unit

Plafondunit

Wanneer je graag wil dat je afzuigkap uit het zicht hangt, maar liever niet voor geïntegreerde afzuiging kiest, is een plafondunit een goede optie. Deze afzuigkappen worden in het plafond gemonteerd en zie je daardoor nauwelijks zitten. Je kunt deze afzuigkap eenvoudig bedienen met een afstandsbediening, vaak hangt deze namelijk te hoog om erbij te kunnen. Doordat de unit zo hoog hangt, heeft deze optie wel een nadeel. De afzuigkap maakt namelijk wel wat meer geluid dan andere.

Eiland afzuigkap

Eiland afzuigkap

Een keuken met eiland is momenteel razend populair, het enige nadeel is dat je daar niet alle afzuigkappen kunt plaatsen. Je kunt bij een eiland kiezen voor geïntegreerde afzuiging of een plafondunit. Wanneer beide mogelijkheden niet bij je passen of aan je wensen voldoen, kun je ook kiezen voor een eiland afzuigkap. Een eiland afzuigkap wordt aan het plafond bevestigd. Het nadeel ervan is dat de afzuiging midden in de keuken hangt en daardoor wat minder praktisch is.

Onze merken

Altijd de beste keus

Pronorm
Jetstone
Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

De afzuigkap voor jouw keukenstijl

We bieden niet alleen verschillende soorten afzuigsystemen aan, maar in ons assortiment vind je ook allerlei verschillende designs. Zo kun je altijd een afzuigkap vinden die bij de keukenstijl past die je voor ogen hebt. We hebben voor een aantal keukenstijlen de perfecte afzuigkap uitgelicht.

Design keuken

Afzuiging design keuken

Bij een design keuken wordt er vaak voor geïntegreerde afzuiging gekozen vanwege de strakke look. Daarnaast is een design wandschouwkap ook erg populair. Deze wandschouwkappen hebben een opvallend en strak design, wat natuurlijk goed bij deze keukenstijl past.

Strakke keuken

Afzuiging strakke keuken

De strakke keukenstijl staat bekend om de minimalistische en moderne uitstraling. Hierbij zien we vaak de keuze voor geïntegreerde afzuiging, maar ook voor een plafondunit of inbouwafzuiging. Al deze mogelijkheden zie je niet tot nauwelijks zitten waardoor de keuken de strakke uitstraling behoudt.

Industriële keuken

Afzuiging industriële keuken

Een industriële keuken heeft vaak een wat stoerdere uitstraling. Je kunt dan kiezen voor een wandschouwkap met een industrieel design. Ook kun je voor een eiland afzuigkap, deze hebben vaak ook net een wat robuuster en stoerdere uitstraling.

Klassieke keuken

Afzuiging klassieke keuken

In een klassieke keuken zul je niet snel een strakke afzuigkap terugvinden. Bij deze keukenstijl zie je vaak de wandschouwkap of een eiland afzuigkap. Deze mogelijkheden zijn vaak verkrijgbaar in een wat klassieker design.

Direct de scherpste prijs

Heb je een keuken met afzuiging gezien die je mooi vindt en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw keuken? We maken bij een van onze winkels graag een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Deze wordt volledig aangepast aan jouw wensen, voorkeuren en mogelijkheden. Wil je graag toch een andere kleur? Of een andere opstelling proberen? Dat is geen probleem! We passen het ontwerp net zo lang aan totdat jij tevreden bent. Als je tevreden bent krijg je van ons een offerte met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe, kleine lettertjes of onderhandelingen, maar eerlijkheid en transparantie!

Laat je adviseren

Zou je graag nog wat meer informatie en advies willen ontvangen over de juiste afzuigkap voor jouw nieuwe keuken? Dat snappen we heel goed! Je kunt eenvoudig een gratis en vrijblijvende afspraak maken bij een van onze keukenwinkels. Een van onze adviseurs zal je dan ontvangen in de winkel en alle tijd nemen om jou van het juiste advies voorzien. Ook helpen zij je graag bij het uitzoeken van de afzuigkap en natuurlijk de rest van de keuken.

Maak een vrijblijvende afspraak