Ovens

Een oven wordt natuurlijk gebruikt om eten in te bereiden en is daarom ook een belangrijk onderdeel van de keuken. Waar er voorheen ovens waren met enkele mogelijkheden, bieden ovens steeds meer functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een slimme oven die je van tevoren kan laten opwarmen en zo is er nog veel meer mogelijk. We bieden bij Kitchen4All een ruim assortiment aan ovens en hebben daardoor voor iedereen een geschikte oven.

Ovens (1)

De geschikte oven voor jou

In ons assortiment bieden we ovens met allerlei functies en verschillende designs. Welke oven geschikt voor jou is, is afhankelijk van je wensen en waar je de oven voor gaat gebruiken. Wanneer je er bijvoorbeeld vooral eten in op wil warmen, voldoet een eenvoudig model waarschijnlijk. Als je uitgebreid wil koken en graag meerdere manieren wil gebruiken om je gerechten te bereiden, wil je waarschijnlijk een keuken met alles erop en eraan. Om voor iedereen een geschikte oven aan te kunnen bieden hebben we een heel ruim assortiment!

Ruim assortiment ovens Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Welke soorten ovens zijn er?

Er zijn verschillende varianten ovens op de markt. Ook bij de keuze hiervan is het belangrijk om je behoeftes te bepalen. Je hebt de keuze uit de volgende ovens:

  • Heteluchtoven: bij heteluchtovens wordt de lucht door de oven geblazen door ventilatoren. Deze ovens zijn voorzien van warmte-elementen, waardoor je diverse gerechten hierin kan bereiden. Doordat de oven door lucht wordt verwarmd hoeft deze niet lang op te warmen.
  • Elektrische oven: elektrische ovens worden vanaf de onderkant verwarmd, daarom zijn deze ovens voornamelijk geschikt om koekjes, taarten en cakes te bakken.
  • Magnetronoven: deze ovens staan ook wel bekend als combimagnetrons en bevatten dus zowel een magnetron als een oven. Ideaal dus als je een kleine keuken hebt en wel graag zowel een oven als magnetron wil hebben.
  • Stoomoven: bij deze ovens wordt door middel van hete stoom de gerechten bereidt. Deze ovens hebben vele mogelijkheden en zijn daarom populair bij (hobby)koks.
  • Conventionele oven: conventionele ovens zijn aan de boven- en onderzijde voorzien van warmte-elementen, deze verwarmen de oven. Bij de modernere ovens kan je deze elementen afzonderlijk van elkaar regelen, hierdoor kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de bovenkant van je gerecht extra krokant wordt.
  • Multifunctionele oven: deze ovens beschikken over meerdere verwarmingsmogelijkheden. Zo kan je grillen, braden maar ook ontdooien of stomen. In deze ovens kan je dus vrijwel alle gerechten klaar maken.
Soorten ovens
Uitkiezen van een oven

Uitkiezen van een oven

De keuze is reuze, waar begin je dan? Bij het kopen van een nieuwe oven is het belangrijkste om te bepalen hoeveel ruimte je hebt. Dan weet je meteen welke maximale afmetingen de oven mag hebben, dit verkleint het aantal ovens waar je uit kan kiezen vaak al. Daarna is het belangrijk om te bepalen waar je de oven voor wil gebruiken. Als je veel kookt ligt je behoeften waarschijnlijk bij een ander soort oven dan als je de oven maar af en toe gebruikt. Bedenk dus vooraf goed welke wensen en behoeften je hebt. Als laatste kan je kiezen voor extra functionaliteiten zoals een zelfreinigende functie.

Plaatsen van een oven

Bij het (laten) plaatsen van de oven is het verstandig om rekening te houden met de juiste werkhoogte. Voorheen werden ovens vaak op kniehoogte gemonteerd, dit zie je dus ook in veel keukens nog terug. Het nadeel hiervan is dat je moet bukken om iets in de oven te zetten of het eruit te halen. Als je een oven op armhoogte plaatst hoef je niet te bukken en dit is ergonomisch dus beter. Ook is deze plek veiliger, zeker als je kinderen hebt. Op deze manier kunnen kinderen niet zo makkelijk een hete oven aanraken. Je hebt ook de keuze om de oven in te laten bouwen, het grote voordeel hiervan is dat de keuken er strakker uitziet. Daarnaast is een keuken met inbouwapparatuur makkelijker schoon te houden

Plaatsen oven
Ons aanbod

Bekijk ons aanbod

Wil je graag een nieuwe oven? Laat je dan inspireren door onze producten op deze pagina! Of maak een afspraak in een van onze winkels om daar in alle rust rond te kijken en de perfecte oven voor in jouw keuken te vinden. In onze winkels kan je je ook laten adviseren door een van onze deskundige adviseurs.