Vaatwassers

Vaatwassers

Vaatwassers zijn tegenwoordig ruim, stil in gebruik en door innovatieve ontwikkelingen verbruiken ze ook nog eens minder energie en water als bij de traditionele handafwas. Het komt steeds minder voor dat mensen geen vaatwasser in hun keuken hebben. Bij het uitzoeken van een vaatwasser moet je goed nadenken wat je belangrijk vindt. Het is slim om voor de aankoop goed te oriënteren, elk merk en type vaatwasser heeft andere eigenschappen. Bij Kitchen4All hebben wij diverse opstellingen met vaatwassers en kun je kiezen tussen de beste merken tegen scherpe prijzen. Kom naar de winkel en laat je inspireren!

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Energieverbruik

Een vaatwasser bespaart je veel tijd. Alleen verbruikt een vaatwasser gemiddeld per wasbeurt twee keer meer energie dan een afwassen met de hand. Als je graag wilt letten op het milieu is het belangrijk dat je op het energielabel let. Elk merk en type heeft andere opties voor programma’s en in te stellen temperaturen. Een goedkope vaatwasser is over het algemeen wat minder zuinig dan een duurdere. Om energie te besparen kun je erop letten dat de machine altijd vol is als je hem aanzet en gebruik het eco-programma. Dit programma duurt vaak wat langer maar door het lage waterverbruik en temperatuur is er minder energie nodig.

Tips om op te letten bij de aanschaf van een vaatwasser

Als je keuken dicht bij de woonkamer is of je hebt een leefkeuken, dan is het verstandig om extra op het geluidsniveau van de vaatwasser te letten. Wat moet de inhoud van je vaatwasser zijn? Afhankelijk van de grootte van je gezin is het aan te raden om op de capaciteit van je vaatwasser te letten. Dit wordt aangeduid in een aantal couverts, dus een bord met bestek per persoon. Heb je extra aandacht voor je lichaamshouding? Vaak worden vaatwassers op de grond geplaatst, daardoor moet je flink bukken om de onderste lade in en uit te pakken. Tegenwoordig kunnen vaatwasmachines ook probleemloos op ooghoogte ingebouwd worden. Hier moet je wel rekening mee houden bij de inrichting van je toekomstige keuken. Met deze en nog veel praktische punten denken onze adviseurs graag met je mee!

Vrijstaand of inbouw?

Waar je een aantal jaar geleden nog veel vrijstaande vaatwassers tegen kwam, zijn de meeste vaatwassers tegenwoordig ingebouwd. Een ingebouwde vaatwasser heeft een keukenfront, hierdoor wordt deze mooi opgenomen in de keukenruimte. Bij een keuken met lades wordt bij een ingebouwde vaatwasser een speciaal frontje gebruikt waarbij het lijkt of de lades doorlopen. Een vrijstaande vaatwasser is iets voordeliger dan een inbouwvaatwasser. Bij de inbouwvaatwasser is de toetsbediening aan de binnenzijde geplaatst, waardoor de machine volledig uit zicht is in de keuken.

Programma’s en temperaturen

Afhankelijk van welk merk en type vaatwasser je nodig hebt, zijn de programma’s en afwastemperaturen in meerdere opties te verkrijgen. Je hebt programma’s waarbij de afwas snel schoon is of eco-programma’s als je extra zuinig wilt zijn en de afwas niet heel erg vuil is. Het is natuurlijk anders als de borden, glazen en bestek aangekoekt zijn, dan kun je beter kiezen voor een krachtig programma waarbij temperaturen nodig zijn van 70 graden.

Vaatwasser en geluidsniveau

Naast dat de moderne vaatwassers zuiniger zijn, neemt door nieuwe technieken het geluidsniveau af. Het is dus goed om te weten dat je een vaatwasser met een laag geluidsniveau koopt als de keuken direct aan de woonkamer verbonden is of als je een woonkeuken hebt. Het is vervelend als je bezoek hebt of een leuke film kijkt en je wordt steeds gestoord door het geluid van de vaatwasser. Inmiddels zijn er vaatwassers te verkrijgen die onder de 43 decibel produceren en die hoor je vrijwel niet in een normale thuissituatie.

Vaatwassers en aantal couverts

Met hoeveel mensen woon je thuis of heb je vaak bezoekers die komen eten? Het is aan te raden om goed te kijken welke capaciteit de vaatwasser heeft. Dit wordt ook wel aangeduid als aantal couverts, dus een bord, vork, lepel en mes voor één persoon. Een gemiddelde vaatwasser heeft 14 couverts. In de vaatwasser kan steeds meer couverts door slimme benutting van de plintruimte en de hoogte van het aanrechtblad.

Soorten vaatwassers

Compacte vaatwasser

Compacte vaatwasser

Modulaire vaatwasser

Modulaire vaatwasser

Inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser