Vaatwassers

Het komt steeds minder vaak voor dat mensen geen vaatwasser in de keuken hebben en de afwas nog met de hand doen. Inmiddels is de vaatwasser dan ook een vast apparaat in de keuken geworden. De ontwikkeling ervan heeft ook niet stilgestaan en er is steeds meer mogelijk. We helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe vaatwasser!

Vaatwassers

Welke vaatwasser past bij jou?

Je gebruikt een vaatwasser waarschijnlijk iedere dag en misschien wel vaker. Het is dan wel zo fijn dat de vaatwasser helemaal voldoet aan jouw wensen en deze bijvoorbeeld groot genoeg is. Zet daarom van tevoren alvast wat wensen op een rij zodat je een beeld hebt van welke vaatwasser bij jou zou passen. Wanneer je bijvoorbeeld een woonkeuken hebt, is het aan te raden om op het geluidsniveau van de vaatwasser te letten. Of misschien heb je wel een groot gezin en daarom een wat grotere vaatwasser nodig.

Assortiment vaatwassers Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Soorten vaatwassers

We bieden een aantal verschillende soorten vaatwassers aan. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we ze voor je uitgelicht:

Compacte vaatwasser

1. Compacte vaatwassers

Een compacte vaatwasser is eigenlijk een ‘gewone’ vaatwasser, maar dan een heel stuk kleiner. Je hoeft deze niet in de keuken in te laten bouwen, maar je kan de vaatwasser ook op het aanrecht plaatsen. Deze vaatwassers zien we vooral terug in de kleinere woning, die geen ruimte biedt voor een vaatwasser.

Modulaire vaatwasser

2. Modulaire vaatwassers

De modulaire vaatwasser is eigenlijk hetzelfde als een compacte vaatwasser, maar wordt wel ingebouwd. Wanneer je bijvoorbeeld graag een inbouwvaatwasser wil en maar weinig vaat hebt is dit een goede oplossing. Het neemt niet alleen minder ruimte in, maar is ook nog eens duurzamer dan een gewone vaatwasser.

Inbouwvaatwasser

3. Inbouwvaatwassers

Een inbouwvaatwasser wordt in de keuken geplaatst en vaak voorzien van een front. Hierdoor is de vaatwasser netjes weggewerkt en zie je deze niet zitten. Er wordt dan ook het vaakst gekozen voor een inbouwvaatwasser.

Vrijstaande vaatwasser

4. Vrijstaande vaatwassers

Wanneer je de vaatwasser liever niet laat inbouwen kun je ook kiezen voor een vrijstaande vaatwasser. Deze wordt dus los in de ruimte geplaatst. Het kan wel voorkomen dat de vaatwasser los onder het werkblad wordt gezet of tegen de keukenopstelling aan staat.

Aandachtspunten bij de aankoop van een vaatwasser

Als je een vaatwasser gaat uitzoeken zijn er een aantal aandachtspunten die je kunt meenemen in je beslissing. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

1. Vrijstaand of inbouw
Een van de eerste keuzes die je maakt is of je voor een vrijstaande of ingebouwde vaatwasser kiest. Het voordeel van een ingebouwde vaatwasser is dat je deze niet ziet zitten. De vrijstaande vaatwasser is daarentegen vaak net iets goedkoper.

2. Programma’s en temperaturen
Iedere vaatwasser biedt een aantal programma’s aan en kan op verschillende temperaturen draaien. De ene vaatwasser biedt meer programma’s dan de andere. Breng daarom van tevoren in kaart voor welke vaat en welke hoeveelheid je de vaatwasser wil gaan gebruiken.

3. Geluidsniveau van de vaatwasser
Vaatwassers zijn de laatste jaren al een stuk stiller geworden dan dat ze waren, maar de ene vaatwasser is toch wat stiller dan de andere. 

4. Het aantal couverts
Het aantal couverts staat voor een bord, vork, lepel en mes voor één persoon. De gemiddelde vaatwasser heeft 14 couverts en biedt dus ruimte voor 14 borden, 14 vorken, 14 lepels en 14 messen. Wanneer je met een heel groot gezin bent kan het dus zijn dat je een grotere vaatwasser nodig hebt.

Vaatwasser keuken
Extra functionaliteiten vaatwasser

Extra functionaliteiten van vaatwassers

De innovatie van vaatwassers heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Net zoals bij andere keukenapparatuur zijn er vaatwassers die extra functionaliteiten bieden. Er zijn bijvoorbeeld vaatwassers die je met je telefoon kunt bedienen en daardoor op afstand aan kunt zetten. Ook zijn er vaatwassers met een automatisch doseringssysteem. Je vult eens in de zoveel tijd dit systeem en de vaatwasser zorgt er zelf voor dat de juiste hoeveelheid vaatwasmiddel gebruikt wordt. Niet alleen handig, je gebruikt ook nog eens nooit meer te veel vaatwasmiddel.

Persoonlijke aandacht bij Kitchen4All

We vinden het belangrijk dat we onze klanten helpen, zoals we zelf geholpen willen worden. Daarom is persoonlijke aandacht bij ons heel belangrijk. Wanneer je een afspraak maakt bij een van onze keukenwinkels zal een van onze adviseurs je ontvangen. Zij hebben alle tijd en aandacht voor je om samen met jou je nieuwe droomkeuken samen te stellen.

Plan jouw adviesafspraak

Wil je meer weten over ons assortiment vaatwasser en welke vaatwasser bij jou past? Maak dan een gratis afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar kunnen onze adviseurs je alles vertellen over onze vaatwassers. Daarnaast helpen zij je natuurlijk graag bij het samenstellen en ontwerpen van je complete nieuwe keuken.

Maak direct een afspraak