Hoe werkt een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan: jaren geleden had bijna niemand er nog een in de keuken. Nu zien we de kokend waterkraan bijna standaard in de nieuwe keukens verschijnen. Binnen no time heb je kokend water voor thee of om eten in te koken. Maar hoe werkt een kokend waterkraan eigenlijk? En zijn er verschillen tussen kokend waterkranen? We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Hoe werkt een kokend waterkraan

Wat is een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan is een kraan waar direct kokend water uitkomt. Met een zo’n kraan hoef je dus nooit meer te wachten totdat de waterkoker klaar is. Je tapt namelijk direct kokend water uit de kraan, ideaal! De meeste kokend waterkranen die nu worden gekocht zijn combi-kranen. Bij deze kranen kan je zowel koud, warm als kokend water tappen uit dezelfde kraan.

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Vaak bestaan kokend waterkranen uit twee delen: de kraan op het aanrecht en een boiler die onder de kraan wordt bevestigd. De boiler wordt over het algemeen in een keukenkastje geplaatst en is daardoor netjes weggewerkt en uit het zicht. De kraan wordt dus aangesloten op deze boiler, waarin het water onder hoge druk elektrisch wordt verwarmd tot maximaal 110 graden. De boiler hoeft dus niet aan te slaan, of het nu om koud, warm of kokend water gaat. Hierdoor hoeft het water dus niet onnodig door lange leidingen naar de kraan te lopen. Belangrijk om te benoemen is dat als je een kokend waterkraan wil aansluiten, er een mengventiel geplaatst moet worden. Dit mengventiel wordt geplaatst tussen de boiler en de koud water toevoer.

Wat is een kokend waterkraan?

Voordelen

Een kokend waterkraan kent vele voordelen, geen wonder ook dat veel mensen er voor kiezen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het wachten is over: je hoeft niet te wachten tot het water kookt, je kunt het direct pakken.
  • Bespaard water: een kokend waterkraan verbruikt vaak minder water. Je kunt bijvoorbeeld veel makkelijker de goede hoeveelheid water pakken.
  • Ruimte besparend: je hebt geen waterkoker meer op het aanrecht staan, waardoor je ruimte bespaard.
  • Stijlvol: niet geheel onbelangrijk, kokend waterkranen zijn er in verschillende kleuren en designs. Daardoor vormt het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je nieuwe keuken.
Voordelen kokend waterkraan
Verschillen kokend waterkranen

Verschillen kokend waterkraan

Je zal misschien denken dat er weinig verschillen zitten in kokend waterkranen. Maar er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kokend waterkraan:

  • De capaciteit van de boiler: het ene merk biedt een grotere capaciteit boilers dan het andere. Belangrijk is dat je vooraf bedenkt hoeveel capaciteit je nodig denkt te hebben.
  • Design en vorm van de kraan: er zijn heel veel soorten en designs op de markt. De keuze is dus reuze.
  • Bruisend, gekoeld of gefilterd water: er zijn een aantal kranen waarbij er ook bruisend, gekoeld of gefilterd water uit de kraan komt. Deze opties zitten dus niet standaard op een kokend waterkraan.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een kokend waterkraan voor in je complete keuken en weet je al precies hoe deze eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar assortiment kokend waterkranen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder