Keuken met of zonder bovenkasten

Wat zijn de voor- en nadelen van bovenkasten? Natuurlijk zijn bovenkasten perfect voor extra opbergruimte, maar zonder oogt je keuken direct een stuk ruimtelijker. Vooral in een kleine donkere keuken kunnen bovenkasten drukker ogen. Door je keuken net iets anders in te delen kan je ook op een andere manier opbergruimte creëren. Wij zetten de voor- en nadelen van bovenkasten op een rijtje en geven je tips!

Keukenkasten

Alternatieven

Vaak gaan mensen er vanuit dat bovenkasten in een keuken nodig zijn vanwege de extra opbergruimte. Maar er zijn ook genoeg alternatieven, ook voor de kleine keuken! Er wordt steeds vaker wordt gekozen voor kookeilanden en schiereilanden. Deze eilanden zijn perfect voor extra werk- maar ook opbergruimte. Door XL- onderkasten bij een kookeiland te kiezen creëer je ongemerkt eenvoudig extra opbergruimte dankzij de extra hoge en diepe onderkasten. Keukens zonder bovenkasten ogen veel ruimtelijke dus dit is zeker het overwegen waard.

Alternatieven bovenkasten keuken

Open uitstraling

Bovenkasten hebben invloed op het ruimtelijke gevoel in je keuken. Zeker in de wat kleinere keukens kunnen keukenkasten ervoor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt en op je afkomt en straalt meer rust uit.

De voornaamste reden om voor bovenkasten te kiezen, is de opbergruimte. Toch zijn er voldoende alternatieven waardoor bovenkasten gemakkelijk weg kunnen worden gelaten. Zo zijn wandplanken een alternatief dat in iedere keukenstijl goed tot zijn recht komt. Of denk eens aan extra hoge en diepe XL onderkasten waardoor je eenvoudig veel opbergruimte kan creëren.

Open uitstraling keuken
Open uitstraling keuken

Aparte kasten- of apparatenwand

Heb je besloten dat je geen bovenkasten wilt maar twijfel je of je genoeg opbergruimte hebt? Overweeg dan een aparte kasten- of apparatenwand. Juist door deze los van de keuken te plaatsen, maar wel binnen handbereik, behoud je de open en ruimtelijke uitstraling in je keuken. Plaats de kastenwand net om de hoek bij de eetkamertafel. Dit is direct een praktische plek om je servies en glazen neer te zetten.

Keuken inspiratie

Op onze website vind je veel keuken inspiratie op, zo ontdek je welke stijl het beste bij jou past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Wil je de laatste trends in je keuken? Bekijk dan hier al onze blogs met de laatste keukentrends en laat je inspireren! Genoeg inspiratie opgedaan? Ga alvast zelf aan de slag met onze keukenplanner. Wij hebben een speciale tool waarin je zelf gemakkelijk jouw nieuwe keuken in 3D kunt ontwerpen. Hierin krijg je een goed beeld van jouw nieuwe keuken en zie je wat er allemaal mogelijk is.

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Wil jij een nieuwe keuken en ben je benieuwd hoe dit eruit gaat zien? Maak een gratis adviesafspraak om een goed beeld te krijgen hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Tijdens het adviesgesprek wordt er een gratis 3D-ontwerp op maat gemaakt. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je precies kunt verwachten. Wel zo fijn!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder