Inspiratie: een fornuis in je keuken

Het losstaande fornuis is terug van weggeweest: het is een van de grootste keukentrends van het moment! Je kan er het pronkstuk van je keuken van maken. Het grote voordeel van een fornuis is dat er talloze mogelijkheden zijn. Er is er dus altijd wel een die bij jouw stijl en keuken past. Wil je inspiratie op doen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Een fornuis in je keuken

Wat is een fornuis?

Misschien vraag je je af wat een fornuis precies is of wat het verschil is met een kookplaat. Een fornuis is een combinatie van twee keukenapparaten: een kookplaat en een oven. Voorheen werd er standaard voor een fornuis gekozen, tegenwoordig steeds vaker voor twee losse apparaten. Dit heeft er ook mee te maken dat de oven vaak op armhoogte geplaatst wordt, dit is namelijk gebruiksvriendelijker. Maar je kunt ook kiezen voor een vrijstaand fornuis en deze zijn daarentegen nog steeds populair. Zeker in een landelijke of klassieke keuken komen deze helemaal tot hun recht.

Wat is een fornuis?
Inductie fornuis

Inductie fornuis

Waar je voorheen voornamelijk gasfornuizen had, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een inductie fornuis. Een inductie fornuis bestaat uit een inductie kookplaat en een elektrische oven. Het voordeel van een inductie fornuis is dat er geen gasleiding aangelegd hoeft te worden waardoor de keuken sneller te plaatsen is. Daarnaast is koken op inductie een stuk sneller en veiliger dan koken op gas. Losstaande fornuizen kunnen best een stoffig imago hebben. Maar zeker losstaande inductiefornuizen hebben vaak een heel mooi en modern design. Wanneer je bijvoorbeeld voor een design keuken kiest, past een inductie fornuis er prachtig bij.

Gasfornuis

Bij een gasfornuis bestaat de combinatie uit een gaskookplaat en een oven, dit kan zowel een gasoven als een elektrische oven zijn. Als je kiest voor een gasoven moet je wel beschikken over een gasleiding. Vaak zijn gasfornuizen wel voordeliger dan een inductie fornuizen. Maar wanneer je echt die klassieke of nostalgische uitstraling wil creëren, past een losstaand gasfornuis toch net wat beter dan een inductiefornuis. Deze hebben vaak toch een wat strakker design, wat bijvoorbeeld weer beter bij een moderne keuken past.

Gasfornuis
Mogelijkheden voor fornuizen

Mogelijkheden voor een losstaand fornuis

Bij een gasfornuis bestaat de combinatie uit een gaskookplaat en een oven, dit kan zowel een gasoven als een elektrische oven zijn. Als je kiest voor een gasoven moet je wel beschikken over een gasleiding. Vaak zijn gasfornuizen wel voordeliger dan een inductie fornuis. Daarnaast kan je de warmte preciezer regelen dan bij een inductie fornuis. 

Kleuren en materialen losstaand fornuis

Losstaande fornuizen zijn vaak in veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Veel mensen associëren een fornuis met robuust of klassiek. Maar de mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm uitgebreid, er is dus ook de mogelijkheid om voor een juist heel moderne uitstraling te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige klassieke versie met rvs-details. Maar we bieden ook meer moderne losstaande fornuizen aan met een mat zwart design. Misschien ben je wel op zoek naar een kleurrijk losstaand fornuis voor jouw design keuken, ook dat is mogelijk! Het maakt dus niet uit welke keukenstijl jij voor ogen hebt, er is altijd wel een passend losstaand fornuis.

Kleuren en materialen voor fornuizen

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder