Inspiratie: een fornuis in je keuken

Het fornuis is terug van weggeweest: het is een van de grootste keukentrends van het moment! Je kan er het pronkstuk van je keuken van maken. Het grote voordeel van een fornuis is dat er talloze mogelijkheden zijn. Er is er dus altijd wel een die bij jouw stijl en keuken past. Wil je inspiratie op doen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Een fornuis in je keuken

Wat is een fornuis?

Misschien vraag je je af wat een fornuis precies is of wat het verschil is met een kookplaat. Een fornuis is een combinatie van twee keukenapparaten: een kookplaat en een oven. Vaak is een fornuis daarom ook duurder dan alleen de aanschaf van een kookplaat of van een oven. Als je beide aanschaft is het vaak wel goedkoper om voor een fornuis te kiezen. Hierdoor creëer je een keuken met een losstaand fornuis. 

Wat is een fornuis?
Inductie fornuis

Inductie fornuis

Waar je voorheen voornamelijk gasfornuizen had, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een inductie fornuis. Een inductie fornuis bestaat uit een inductie kookplaat en een elektrische oven. Het voordeel van een inductie fornuis is dat er geen gasleiding aangelegd hoeft te worden waardoor de keuken sneller te plaatsen is. Daarnaast is koken op inductie een stuk sneller en veiliger dan koken op gas.

Gasfornuis

Bij een gasfornuis bestaat de combinatie uit een gaskookplaat en een oven, dit kan zowel een gasoven als een elektrische oven zijn. Als je kiest voor een gasoven moet je wel beschikken over een gasleiding. Vaak zijn gasfornuizen wel voordeliger dan een inductie fornuis. Daarnaast kan je de warmte preciezer regelen dan bij een inductie fornuis.

Gasfornuis
Mogelijkheden voor fornuizen

Mogelijkheden voor fornuizen

Bij een gasfornuis bestaat de combinatie uit een gaskookplaat en een oven, dit kan zowel een gasoven als een elektrische oven zijn. Als je kiest voor een gasoven moet je wel beschikken over een gasleiding. Vaak zijn gasfornuizen wel voordeliger dan een inductie fornuis. Daarnaast kan je de warmte preciezer regelen dan bij een inductie fornuis. Ook geeft een keuken met losstaand fornuis een luxe uitstraling. 

Kleuren en materialen

Fornuizen zijn vaak in veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Veel mensen associëren een fornuis met robuust of klassiek. Maar de mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm uitgebreid, er is dus ook de mogelijkheid om voor een juist heel moderne uitstraling te kiezen. Vooral rvs is zeer populair en wordt tegenwoordig opgevolgd door zwart en dan voornamelijk mat zwart. Kies je voor een losstaande en wil je deze graag op laten vallen? Dan kan je ook gaan voor een fornuis in kleur. Er zijn vaak diverse kleuren beschikbaar!

Kleuren en materialen voor fornuizen

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een gezellige keuken

Een gezellige keuken inrichten

Lees verder

Trend combineren

Trends kun je combineren

Lees verder

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder