Kookeiland in een smalle ruimte? Het kan!

Heb je een smalle ruimte maar droom je over een kookeiland? Dat kunnen we heel goed begrijpen! Een kookeiland in de keuken creëert meer werkruimte, zorgt voor extra opbergruimte en maakt de keuken extra sfeervol en gezellig. Je kunt gemakkelijk samen koken en de keuken wordt echt een extensie van de leefruimte. Maar als je een smalle ruimte hebt, vraag je je misschien af of een kookeiland wel geschikt is voor jouw keuken. Hieronder lees je waarom een kookeiland óók in een smalle keuken thuishoort!

Kookeiland smalle ruimte

Smalle keuken? Toch een kookeiland!

De eerste vraag die belangrijk is: welke kant van jouw keukenruimte is te smal? Misschien heb je wel een vierkante kleine ruimte, of juist een langgerekte ruimte. Dit heeft veel invloed op de mogelijkheden voor een kookeiland in jouw keuken. Een van de grote voordelen van een kookeiland, is dat je de keukenruimte bij de woonruimte betrekt. Wanneer je dan de tussenmuur doorbreekt, ontstaat er vaak ineens ruimte voor een kookeiland. Het kookeiland kan je namelijk deels in de woonruimte plaatsen.

Kies voor een schier-kookeiland

Kan je geen muur doorbreken en is jouw ruimte toch echt te smal voor een losstaand, ruim kookeiland? Overweeg dan eens een schier-kookeiland. Dit is een keukenblok dat aan één smalle zijde tegen de muur aan is geplaatst. Zo ontstaat er aan de andere kant voldoende ruimte om hier langs op te lopen, en heb je toch het idee van een kookeiland.

Kookeiland smalle ruimte
Kookeiland oplossing kleine ruimte

Combineer de functies

Bij een kookeiland in een smalle ruimte kan je ervoor kiezen om meteen een bar van jouw kookeiland te maken, of het eiland te verlengen met een eettafel. Op deze manier maak je gebruik van de ruimte naast de keuken, maar omdat je twee functies samenvoegt bespaar je een hoop ruimte. Hierdoor is een kookeiland toch mogelijk in een smallere keuken.

Smal kookeiland in een 3D-ontwerp

Je ziet het: zolang je creatief bent is er heel veel mogelijk! Wat heel erg kan helpen bij het bepalen of een kookeiland in jouw ruimte mogelijk is, is het maken van een 3D-ontwerp. Hier kan je zelf heel gemakkelijk mee aan de slag in onze online en gratis 3D-ontwerptool. Geef de maten van jouw ruimte aan en sleep de keukenblokken op de plek waar jij ze wil hebben. Zo zie je direct wat er mogelijk is en kan je verschillende situaties uitproberen. Onze ervaring leert dat er vaak veel meer mogelijk is dan je van tevoren denkt!

Persoonlijk advies voor kookeiland in een smalle ruimte

Laat je liever meteen een expert aan de slag gaan met een 3D-ontwerp van jouw smalle keuken? Dat kan ook! Onze keukenadviseurs zitten al voor je klaar om jouw ruimte zo praktisch mogelijk in te delen, waardoor ook jij binnenkort kan genieten van een heerlijk kookeiland in jouw smalle keuken. Vraag jouw 3D-ontwerp gratis online aan of plan direct vrijblijvend jouw persoonlijke adviesgesprek in een van onze vele winkels. We helpen je graag met het realiseren van een kookeiland in jouw smalle ruimte!

Vind jouw Kitchen4All winkel

Schier kookeiland smalle ruimte

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder