De stijl van je woonkamer doorvoeren in je keukeninterieur

Steeds vaker zien we dat er gekozen wordt voor een open keuken, waarbij woonkamer en keuken vrijwel één zijn. Wij snappen wel waarom: met een woonkeuken creëer je een grotere ruimte én sta je niet zo alleen in de ruimte als je staat te koken. Er wordt vaak voor een leefkeuken gekozen om de fijne huiselijke sfeer die het geeft. Wat jouw reden ook is: het is goed om na te denken voor welke keukenstijl je kiest. Want een keuken die onderdeel is van jouw woonruimte, moet natuurlijk wel goed matchen bij de stijl van jouw woonkamer. Daarom geven we je tips om de stijl van je woonkamer door te voeren in je keukeninterieur.

Woonkamer stijl in keukeninterieur

Kies voor een kookeiland

Een van de mogelijkheden om de keuken bij de woonkamer te trekken is een kookeiland. Door het plaatsen van een kookeiland verbind je de keuken met de woonkamer. Om deze verbinding te versterken kan je ook voor een eiland met keukenbar kiezen. Hierdoor creëer je een plek waar je kan eten of werken en er ook ruimte is om contact te hebben met je gasten of huisgenoten in de woonkamer.

Nog een voordeel van een kookeiland: er worden twee werkbladen gecreëerd, dus meer ruimte om te koken! Zo kan je ook gezellig samen koken, of zelf juist helemaal uitpakken met je lekkerste gerechten.

Kookeiland
Indeling van de woonkamer en de keuken

Indeling van de woonkamer en de keuken

Bij de inrichting van je keuken kan je rekening houden met de plaatsing van je meubels en accessoires. Je wil liever niet dat je vanuit de woonkamer de prullenbak en rommelkastjes kan zien. Plaats deze in kastjes of uit het zicht van de woonkamer. Hierdoor verbreek je ook niet de gewenste sfeer van de woonkamer.

De indeling van de woonkamer is ook belangrijk om de gewenste sfeer te creëren. Bij het plaatsen van de meubels is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze in het verlengde van de keuken worden geplaatst. Kies er bijvoorbeeld niet voor om de bank met de rug naar de keuken toe te zetten, hierdoor verbreek je namelijk het contact met de keuken. Je wil natuurlijk juist dat de keuken en de woonkamer één zijn.

Materialen

Het gebruik van materialen speelt een rol in de eenheid van de ruimte. Door dezelfde materialen in de woonkamer te gebruiken als in de keuken, creëer je deze eenheid. Kies bijvoorbeeld voor het tv-meubel hetzelfde materiaal als die van het werkblad of de keukenkasten. Mocht je niet alle meubels van hetzelfde materiaal of in dezelfde kleur willen, ga dan voor materialen en kleuren die in hetzelfde pallet vallen of bij elkaar passen. Je creëert dan wel een keuken en woonkamer ineen, zonder dat de ruimte erg druk oogt.

Accessoires zorgen voor eenheid

Accessoires kunnen ervoor zorgen dat je een keuken en woonkamer een worden. Heb je bijvoorbeeld veel ronde vormen in de rest van je woning? Kies dan voor een ronde vaas of andere accessoires met ronde vormen. Als je veel groen in huis hebt staan, zijn er hele leuke planten die je ook in de keuken kunt plaatsen. Je kunt het zo gek maken als je wil, en door vooral met accessoires eenheid te creëren heb je alle vrijheid om qua sfeer te wisselen. Wat warmere kleuren in je huis in de herfst en juist lichtere tinten in de zomer? Alleen al het vervangen van een vaas kan al een compleet ander huiselijk gevoel geven!

Materialen keuken
Apparatuur keuken

De juiste apparatuur

Last but not least: als je graag je keuken bij de woonkamer wil trekken is niet alleen de inrichting belangrijk, maar ook de apparatuur. Bij een open keuken trekken de geuren makkelijk de ruimte in. Het is daarom belangrijk om voor een afzuigkap te kiezen die krachtig genoeg is om deze (onaangename) geuren weg te zuigen. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met de plaatsing van de thermostaat. Tijdens het koken zal de keuken opwarmen, als de thermostaat te dicht bij de keuken hangt zal deze niet aanslaan. Hierdoor kan het in de rest van de kamer erg koud worden. En dat is natuurlijk niet zo fijn.

Jouw keukeninterieur

Wil je de stijl in jouw woonkamer doortrekken naar de keuken? Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen. Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Tijdens jouw gratis afspraak gaan wij een plan maken voor jouw open keuken, zodat jouw woonkamerstijl helemaal tot zijn recht komt in jouw nieuwe keuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder