Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Heb je net de keuken gekocht waar je al heel lang van droomt? En kijk je er al helemaal naar uit om heerlijke gerechten te maken in je nieuwe keuken? Maar wat staat je eigenlijk nu allemaal te wachten? Wat moet je nu wel gaan kopen en wat hoef je niet te kopen? Ga je jouw keuken zelf monteren of laat je dat liever aan professionals over? Dit zijn allemaal dingen waar je vragen over hebt. In deze blog ga ik hier meer over vertellen.

Header

Afwerking van je keuken

Waar moet je allemaal aan denken voor de afwerking van je complete keuken? Je hebt een mooi werkblad gekocht en die moet met kit afgewerkt worden. Je moet dus een kleur kit uitzoeken die past bij je werkblad. Kit wat afsteekt van je werkblad is niet heel mooi. Denk ook na wat voor een stopcontacten je in je keuken wilt hebben. Het is natuurlijk mooi als die ook mooi matchen met je keuken. Waar je ook over na moet gaan denken is wat je voor een achterwand in je keuken wilt hebben. Misschien heb je hier al over nagedacht met het kopen van je keuken, maar als je dat nog niet gedaan hebt. Is het handig dat je daar alvast over na gaat denken. Je kan namelijk de achterwand heel mooi sauzen, maar je kan op de achterwand ook mooie tegels doen. Als je tegels wilt is het handig om hier over na te gaan denken wat voor een tegels je dan wilt hebben. Als het goed is heb je ook apparatuur gekocht bij je keuken. Wat veel mensen namelijk vergeten is dat je deze moet registreren voor je garantie.

Afwerking van de keuken
Montage van je keuken

Zelf monteren of laten monteren

Je kan ervoor kiezen om je keuken helemaal zelf te monteren. Of durf je de gok niet zo goed te nemen en laat je het liever door professionele monteurs monteren. Als je het zelf gaat monteren dan kan je er veel geld mee besparen, maar het kost je ook veel tijd en het kan eventuele stress met zich mee brengen. Bij Kitchen4All kunnen wij ervoor zorgen dat de montage gedaan wordt door professionele monteurs. Wat je als eerste moet hebben zijn de montagetekeningen. Deze geven namelijk aan waar al het leidingwerk moet komen, hiermee voorkom je verrassingen. Als je jouw keuken laat monteren door Kitchen4All, dan zorgen wij dat jij niets hoeft te doen. De monteur zorgt dat hij alles meeneemt wat hij nodig heeft. Jij hoeft dus niets te doen en kunt alvast accessoires gaan shoppen. Je hoeft alleen af en toe een kopje koffie of thee te zetten voor onze monteur.

Schoonmaken van je keuken

De keuken is volledig gemonteerd, nu kan de grote schoonmaak beginnen. De keuken zelf en alles om de keuken heen is stoffig. Het is dus handig als je eigenlijk al voor het monteren van de keuken de vloer gaat afdekken. Als je jouw vloer gaat afdekken dan bescherm je de vloer niet alleen tegen stof, maar ook tegen beschadigingen. Als je de keuken een grote schoonmaakbeurt gaat geven, houd er dan wel rekening mee dat je niet met alle schoonmaakmiddelen kan schoonmaken. Er zijn namelijk schoonmaakmiddelen die je nieuwe keuken gelijk beschadigen, dat wil je natuurlijk niet. De ontkalkende schoonmaakmiddelen zijn namelijk in de meeste gevallen slecht voor je keuken of keukenapparatuur. Maak je keuken en/of keukenapparatuur schoon met schoonmaakmiddelen op basis van citroenzuur of met groene zeep. Wil je meer lezen over welke schoonmaakmiddelen wel of niet kunnen klik dan hier om naar de blog te gaan over schoonmaakmiddelen.

Schoonmaken van je keuken
Accessoires in je keuken

Accessoires

Als je keuken helemaal gemonteerd is en klaar is voor gebruik. Dan wil je natuurlijk ook accessoires die passen bij je nieuwe keuken. Zet mooie verse kruidenplanten neer in je keuken. Ze zijn niet alleen handig als je gaat koken, maar ze zijn ook nog eens mooi. Denk hier aan een muntplant, een basilicum plant of een bieslookplant. Je kan ze bijvoorbeeld mooi op het aanrecht neer zetten of op een wandplank. En iets waar je aan moet denken is de verlichting. Denk hierbij aan sfeerverlichting, maar ook aan goede verlichting waar je goed in kan werken. De sfeerverlichting kan je dan mooi aanzetten als je niet in de keuken hoeft te zijn, maar heb je de keuken wel mooi verlicht. En accessoires die vooral heel handig zijn, dat zijn de keukenla organisers. Hiermee kan je jouw keukenlades georganiseerd en netjes houden.

Waar moet je rekening mee houden

Waar moet je aan denken na het kopen van je badkamer? Hieronder zie je een paar belangrijke punten.

  • Kleur kit voor het afwerken van je werkblad.
  • Welke stopcontacten er bij je keuken passen
  • Wat ga je met de achterwand doen
  • Zorg ervoor dat je de montagetekeningen van je keuken hebt
  • Maak je keuken schoon met milde schoonmaakmiddelen
  • Met welke accessoires ga jij je keuken helemaal afmaken
Accessoires in je keukens

Bij Kitchen4All

Bij Kitchen4All kunnen we je tot in de puntjes helpen. Wil je de montage door onsĀ  uit laten voeren? Dat is bij ons geen probleem, wij regelen het voor je. Twijfel je ergens over of kom je er niet uit, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Kitchen4All winkel. Onze adviseurs kunnen je advies geven en zullen je verder helpen.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder

Trend lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder