Beige keukens

De beige kleur is in de keuken sterk in opkomst en wordt dus steeds populairder. Dat snappen we heel erg goed, want met een beige keuken kies je voor een zachte en minimalistische uitstraling. Wil je graag meer weten over beige keukens en de mogelijkheden ervan? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alles over beige keukens.

Beige keukens (1)

De veelzijdigheid van een beige keuken

We benoemden al even dat je met een beige keuken een zachte en minimalistische uitstraling creëert, dit is dan ook een van de belangrijkste kenmerken van deze keuken kleur. Door die uitstraling is het een ideale kleur voor een open keuken of een woonkeuken. De kleur sluit namelijk heel makkelijk aan op andere kleuren en stijlen en heeft bovendien geen hele uitgesproken uitstraling. Omdat het een wat meer neutrale kleur is, raak je er ook niet snel op uitgekeken, wat een andere belangrijke eigenschap van de beige keuken is.

Eigenschappen beige keuken
Beige keuken

Beige toevoegen aan je keuken

Beige is een van de weinige kleuren waarvan we vaak zien dat de kleur voor de complete keuken wordt toegepast. We bieden dus beige fronten aan, welke in verschillende designs en met verschillende finishes verkrijgbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gelakt front met een raamoptiek of juist voor een hele matte modern front. Je kunt de kleur dus in de hele keuken toepassen, wat betekent dat we ook beige werkbladen bieden. Je hebt onder andere de keuze uit een kunststof beige blad, maar we zien vaker dat er voor keramiek, graniet of composiet gekozen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een beige marmerlook keramieken blad of een beige composieten blad. Je kunt natuurlijk ook alleen voor een beige werkblad kiezen en deze combineren met een andere kleur fronten.

Beige combineren met andere kleuren

Wanneer je voor de kleur beige kiest, is de kans groot dat je graag een wat rustigere uitstraling wil creëren. Beige wordt dan ook vaak gecombineerd met wit, grijs of zwart. Maar wanneer je toch wat kleur wil toevoegen kun je ook gewoon een combinatie maken met bijvoorbeeld groen, blauw of rood. Op het gebied van materialen zien we vooral veel marmerlook, keramiek en natuursteen. Deze materialen versterken de zachte uitstraling van de beige kleur. Een combinatie met hout(look) zien we ook vaak voorbijkomen, hiermee creëer je een echte Scandinavische look.

Moderne keuken beige
Minimalistische beige keuken

Keukenstijlen met beige

We hebben al wat keukenstijlen benoemd die goed passen bij de kleur beige. In een Scandinavische of minimalistische keuken komt deze kleur dus vaak terug. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook voor een moderne keuken gaan door te kiezen voor een greeploze keuken, beige fronten en een beige werkblad. Of ga voor luxe en combineer beige fronten met goudkleurige accenten. Maar je kunt ook een landelijke keuken creëren door beige fronten met een raamoptiek met een houtlook werkblad en rvs-accenten. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden!

De keukentrends voor een beige keuken

De beige keuken is eigenlijk al een trend op zich, want deze keuken kleur is momenteel razend populair. Maar er zijn nog meer trends die je aan je beige keuken kunt toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een licht keramieken marmerlook werkblad. Stenen werkbladen zijn helemaal in trek! Of ga voor een unieke opstelling waarbij je bijvoorbeeld speelt met de dieptes van de keukenkasten. Speelse opstellingen zien we namelijk ook veel terugkomen dit jaar!

Zo stel je jouw keuken samen

Als je een keuken samenstelt is de eerste stap het bepalen van de keukenopstelling. Daar heeft de kleur natuurlijk geen invloed op, die komt bij de volgende stap kijken. Nadat jij je opstelling hebt gekozen, kun je de kleuren en materialen van de keukenfronten uitzoeken. Wanneer je kiest voor een beige keuken, kunnen dit dus beige fronten en een zandkleurig werkblad zijn. Of je kiest voor allebei! Daarna ga je de accenten en de kleur ervan uitzoeken. Bij een beige keuken wordt er veel gekozen voor rvs en goudkleurig, maar alle andere kleuren kunnen er ook prachtig bij combineren. Dan hoef je alleen nog de apparatuur uit te zoeken en dan is je beige keuken compleet!

Beige keuken samenstellen
Kenmerken beige keuken

Laat je ontzorgen door Kitchen4All

We snappen als geen ander dat je graag ontzorgt wil worden als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. Je wil precies weten waar je aan toe bent en je nergens zorgen over hoeven te maken. Daarom staan wij bij Kitchen4All voor je klaar om je compleet te ontzorgen. Onze adviseurs brengen je wensen in kaart en voorzien je van een advies en een 3D-ontwerp. Maar na de aankoop van de keuken moet de keuken natuurlijk ook nog bij jou thuis geleverd en gemonteerd worden. Ook daarin ontzorgen we je. De keuken wordt door ons bij je thuis afgeleverd en ook de montage kunnen wij voor je verzorgen. Om er zeker van te zijn dat de keuken perfect wordt gemonteerd werken we samen met ervaren monteurs. Zij hebben al vele keukens gemonteerd en weten precies hoe ze dit klusje moeten klaren.

Maak jouw 3D-ontwerp

Vind je het lastig om te bepalen welke kleur, materiaal en opstelling je zandkleurige keuken moet krijgen. Met onze keukenplanner kun je eenvoudig een 3D-ontwerp maken van je nieuwe keuken. Je kunt verschillende opstellingen proberen en zo zien hoe je de ruimte optimaal indeelt. Maar je kunt ook verschillende stijlen en kleuren uitproberen. Wanneer je tevreden bent met het ontwerp kun je deze meenemen naar een van onze winkels, waar een van onze adviseurs van jouw ontwerp werkelijkheid gaat maken. Ook als je er niet helemaal uitkomt kun je bij ons terecht, wij helpen je namelijk graag.

Beige keukens bij Kitchen4All

Weet je al helemaal op welke manier je beige wil toepassen in je nieuwe keuken? Of zou je graag nog wat meer inspiratie op willen doen? Je kunt de opgeleverde keukens van onze klanten bekijken, waar je verschillende zandkleurige, waaronder beige,  keukens vindt. Maar je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van onze keukenwinkels. Want ook daar hebben we verschillende beige keukens opgesteld staan. Om al onze mogelijkheden te kunnen laten zien, hebben we van ieder front en werkblad een staal. Je kunt daardoor allerlei combinaties maken en precies zien wat jij de allermooiste combinatie voor jouw nieuwe keuken vindt. Via onderstaande knop kun je eenvoudig een afspraak maken, zo weet je zeker dat er een adviseur voor je klaar staat. Tot snel!

Vind jouw Kitchen4All winkel