Kleine rechte keukens

Je ziet vaak op social media, neem bijvoorbeeld Pinterest, de meest grote keukenopstellingen voorbij komen, maar niet iedereen beschikt natuurlijk over de ruimte om zo’n opstelling kwijt te kunnen. Is jouw ruimte wat kleiner en ben je op zoek naar een keukenopstelling die geschikt voor jou zou zijn? Laat je dan inspireren door onze kleine rechte keukens. Lees snel verder voor de mogelijkheden óf breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat je daar adviseren.

Kleine rechte keukens kitchen4all

Wat zijn de afmetingen van een kleine rechte keuken?

Je kunt een rechte keuken zo lang, maar ook zo kort maken zoals je zelf wil. Natuurlijk zijn er wel minimale afmetingen voor een keuken, anders wordt deze te klein om er bijvoorbeeld de kookplaat en spoelbak in kwijt te kunnen. De afmetingen van een kleine rechte keuken beginnen bij ongeveer 240 cm. Met deze afmeting heb je dus nog voldoende ruimte om de apparatuur en spoelgedeelte in de keuken te plaatsen. De meeste kleine rechte keukens hebben een afmeting tussen de 240 cm en 300 cm, waarbij 300 cm het meest gangbaar is. 

Kleine rechte keuken
Rechte keuken klein

De mogelijkheden van een kleine rechte keuken

Ondanks dat de kleine rechte keuken wat minder opties biedt dan bijvoorbeeld een groot kookeiland, zijn er alsnog genoeg mogelijkheden. Zoals eerder benoemd kun je de lengte van de keuken zelf bepalen en daarmee de opstelling perfect aanpassen op de ruimte. Daarnaast heb je bijvoorbeeld de keuze om voor een keuken met of zonder bovenkasten te kiezen. Zeker wanneer de opstelling wat korter is, kun je met bovenkasten heel makkelijk extra opbergruimte creëren. Daarnaast zou je ook een aantal hoge kasten aan de rechte opstelling toe kunnen voegen, ook hiermee zorg je voor extra opbergruimte. Bovendien zijn hoge kasten de ideale plek om apparatuur in te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan de oven en de koelkast.

Zo stel je jouw kleine rechte keuken samen

Je begint het samenstellen van een nieuwe keuken met het uitzoeken van de opstelling. Je kunt een rechte keuken dus op verschillende manieren samenstellen en zo de opstelling helemaal naar wens aanpassen. Stap 2 van het samenstellen van je kleine rechte keuken is het uitzoeken van de kleuren en materialen van de keuken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld kiezen om de bovenkasten een andere kleur te geven dan de fronten. Of juist de gehele keuken, inclusief werkblad, dezelfde kleur te geven. Er zijn ook nog verschillende kleinere elementen waarvan je de kleur en het design kunt uitzoeken, denk aan de kraan, spoelbak en de grepen of greeplijsten. Dan ontbreekt de apparatuur van de keuken nog, ook daarbij zijn er veel verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Van een geheel zwart design, tot een wat meer basic rvs-versie. Het kan allemaal!

Kleine rechte keukens

Doe inspiratie op

Door de keukens van onze klanten

Kleine rechte keukens

De stijlen die passen bij een kleine rechte keuken

Je kunt jouw kleine rechte keuken in principe iedere keukenstijl geven die je maar wil. Maar omdat deze opstelling vaak in kleinere ruimtes geplaatst wordt, kunnen sommige stijlen wat druk ogen. Stijlen die zich erg goed lenen voor deze opstelling zijn bijvoorbeeld de luxe, landelijke, moderne en tijdloze stijl. Of creëer bijvoorbeeld een minimalistische keuken door lichte fronten met een licht werkblad en goudkleurige accenten te combineren. Je kunt ook voor een houten keuken gaan en kiezen voor houtlook fronten, een granieten werkblad en Gun Metal accenten. Er zijn dus veel stijlen die passen bij de kleine rechte keuken!

Keukens voor iedereen

We willen bij Kitchen4All voor iedereen een droomkeuken samen kunnen stellen. Al onze keukens zijn maatwerk, waardoor we dus ook een kleine rechte keuken kunnen samenstellen die helemaal bij je past. Dit kunnen we doen door ons ruime assortiment welke uit zowel A-merken als huismerken bestaat. Al onze merken bieden dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Zo weten we zeker dat jij jarenlang kunt genieten van je nieuwe droomkeuken!

Laat je inspireren

Zou je graag onze kleine rechte keukens in het echt willen bekijken? Kom dan eens naar een van onze keukenwinkels. Daar hebben we een ruim assortiment aan keukens opgesteld staan. Deze keukens zijn allemaal anders en hebben dan ook allemaal een andere afmeting. Zo kun je voor iedere stijl, kleur en opstelling keuken inspiratie opdoen. Naast dat je in onze winkel in alle rust kunt rondkijken, staan we ook voor je klaar om je te adviseren. Zien we je snel!

Plan jouw adviesafspraak