Grijze landelijke keukens

Grijs is een kleur die erg veelzijdig is en daardoor ook bij vele keukenstijlen past. Een van die stijlen is de landelijke keuken. De landelijke keuken kenmerkt zich door de warme en sfeervolle uitstraling. En laten er nou net verschillende grijstinten zijn die dezelfde uitstraling hebben. Een grijze landelijke keuken is dus de perfecte combinatie wanneer je op zoek bent naar een warme en sfeervolle ruimte. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen je er graag meer over!

Landelijke grijze keuken

De warme sfeer van een grijze landelijke keuken

Een van de belangrijkste kenmerken van een grijze landelijke keuken is de warme en sfeervolle uitstraling die het met zich meebrengt. Deze sfeer ontstaat door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van grijze fronten en een houtlook werkblad. Maar deze stijl heeft nog veel meer positieve eigenschappen. Je kunt er namelijk verschillende kanten mee op, met grijs kun je zowel gaan voor een klassieke landelijke keuken als een moderne landelijke keuken. Bovendien is grijs er in verschillende tinten, waardoor je niet alleen voor verschillende stijlen kunt gaan, maar het zowel aan een donker als licht interieur kunt toevoegen. Zo kun je in een lichte ruimte een mooi contrast creƫren door te kiezen voor een donkergrijze landelijke keuken. Of wil je liever een wat meer neutralere ruimte? Kies dan voor een lichte grijstint.

Houten grijze landelijke keuken
Grijze landelijke keuken met hout

De kleuren die passen bij een grijze landelijke keuken

Wanneer je kiest voor een grijze landelijke keuken, wil je misschien nog wel wat meer kleuren toevoegen aan de keuken dan alleen grijs. De grijze kleur kun je goed combineren met andere neutrale en natuurlijke kleuren, zoals taupe en wit. Deze kleuren passen bovendien ook goed bij de landelijke keukenstijl. Daarin staan namelijk natuurlijke kleuren centraal. Wil je graag wat meer kleur toevoegen aan de ruimte zonder dat de landelijke stijl verloren gaat? Kies dan voor een combinatie met donkerblauw of donkergroen. Dit zijn namelijk ook natuurlijke kleuren met een warme uitstraling.

Verschillende manieren om een grijze landelijke keuken samen te stellen

Een landelijke grijze keuken kun je op allerlei manieren samenstellen. Het uitzoeken van een nieuwe keuken begint bij de opstelling, welke natuurlijk niet zoveel invloed heeft op de stijl van de keuken. Nadat je deze hebt uitgezocht begint het echte werk: het uitkiezen van de fronten en het werkblad. Bij een landelijke grijze keuken kun je bijvoorbeeld kiezen voor lichtgrijze fronten met een raamoptiek en een houtlook werkblad. Of kies voor wat meer moderns en combineer zwarte fronten met een betonlook werkblad. Deze combinatie vul je aan met de spoelbak, kraan en eventueel de grepen. Als laatste volgt de keukenapparatuur, waarbij in een landelijke keuken vaak voor een rvs-uitvoering wordt gekozen. Dan is jouw nieuwe keuken compleet!

Klassieke grijze landelijke keuken

Bekijk de landelijke keukens van onze klanten

en laat je inspireren!

Landelijke keuken grijs

Combineer de landelijke stijl met andere stijlen

Het kwam net al even naar voren: je kunt een landelijke keuken met verschillende andere keukenstijlen combineren. De meest voorkomende combinatie is die met de klassieke keukenstijl. Kies dan voor grijze fronten met een raamoptiek, een houtlook werkblad en gietijzeren knoppen. Daarnaast wordt de landelijke stijl vaak gecombineerd met moderne elementen, denk bijvoorbeeld aan een greeploze keuken met mat zwarte fronten en een strak houtlook werkblad. Maar ook de houten, retro, betonlook en industriƫle keukenstijlen combineren prachtig met een grijze landelijke keuken.

Altijd direct de scherpste prijs

Als je een keuken hebt gevonden die helemaal bij je past, ontvang je van ons een offerte met daarin direct de scherpste prijs. We houden bij Kitchen4All namelijk niet van gedoe, onderhandelingen of kleine lettertjes, maar staan voor eerlijkheid en transparantie. Zo weet jij ook zeker dat je nooit voor vervelende verrassingen komen te staan. Bovendien bieden we je ook voldoende bedenktijd aan, zo kun jij rustig nadenken over je beslissing.

Bezoek een van onze keukenwinkels

Ben je enthousiast geworden over een grijze landelijke keuken? Kom dan gerust eens langs bij een van onze keukenwinkels. Daar kun je in alle rust inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken. Ook staan onze deskundige adviseurs voor je klaar die je graag helpen. Zij hebben veel ervaring en weten dan ook precies hoe ze je wensen om kunnen zetten naar jouw nieuwe droomkeuken. Zien we je snel?

Maak een gratis afspraak