Landelijke keuken met eiland

Warm, stijlvol en gezellig, dat zijn de eigenschappen van een landelijke keuken met eiland. De landelijke stijl van de keuken zorgt voor de warme uitstraling. Het eiland zorgt ervoor dat je de keuken met de woonkamer kunt verbinden. Met een landelijke keuken met kookeiland maak je van de keuken het hart van het huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Landelijke keuken met eiland

Kies voor een warme sfeer met een landelijke keuken met eiland

Het belangrijkste kenmerk van een landelijke keuken met eiland is de warme sfeer die deze keukens met zich meebrengen. Deze sfeer ontstaat door het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren, wat kenmerkend is voor de landelijke keukenstijl. Daarnaast kun je met een kookeiland dus de woonkamer en keuken met elkaar verbinden. Je gasten kunnen je bijvoorbeeld tijdens het koken gezelschap houden, of jij kunt tijdens het koken gezellig kletsen met je huisgenoten. Daarnaast biedt een landelijke keuken met eiland ook nog eens veel werk- en opbergruimte!

Landelijk kookeiland
Witte landelijke keuken met eiland

De opstellingen voor een landelijke keuken met eiland

Je zou misschien denken dat wanneer je voor een landelijke keuken met eiland er qua opstelling weinig mogelijkheden zijn, maar je kunt best wel wat variaties maken. Je kunt een eiland bijvoorbeeld combineren met een rechte keuken, een hoge kastenwand of een L-keuken. Op deze manier kun je dus een opstelling creƫren die perfect in de ruimte past. Omdat een keuken met eiland uit verschillende elementen bestaat, kun je de delen bijvoorbeeld een andere kleur front geven. Kies bijvoorbeeld voor je hoge kastenwand voor een donkergroene kleur en bekleedt het eiland met houtlook fronten. Een landelijke keuken met eiland biedt dus vele mogelijkheden.

Gebruik van natuurlijke kleuren en materialen in een landelijke keuken

Landelijke keukens kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Dit zie je dan ook terug bij een landelijke keuken met eiland. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kleuren als wit, grijs en taupe. Maar wanneer je graag wat meer kleur wil toevoegen aan de keuken, kun je ook gerust voor groen of blauw kiezen. Deze kleuren bieden namelijk dezelfde warme uitstraling. Het materiaal wat erg goed past bij de landelijke keukenstijl is natuurlijk hout(look). Je kunt dit terug laten komen in de fronten of het werkblad, of kiezen voor een volledig houtlook keuken. Daarnaast passen betonlook en marmerlook ook erg goed bij een landelijke keuken.

Keuken met eiland landelijk
Landelijke keuken met kookeiland

Zo stel je jouw landelijke keuken met eiland samen

Het samenstellen van een nieuwe complete keuken begint altijd bij het bepalen van de keukenopstelling. Wanneer je voor een landelijke keuken met eiland kiest, bevat de opstelling natuurlijk een eiland. Maar dit kun je combineren met allerlei andere elementen en zo de beste opstelling samenstellen. Nadat je de opstelling hebt uitgezocht kun je de kleuren en materialen van je nieuwe keuken uitzoeken. Daarbij start je met de fronten en het werkblad Bij een landelijke keuken wordt er voornamelijk gekozen voor hout(look) en neutrale kleuren zoals wit, taupe en beige. Daarna kies je de kleuren van de spoelbak, kraan en eventuele fronten uit. Deze zijn over het algemeen mat zwart, rvs of Gun Metal. Als laatste voeg je de apparatuur aan de keuken toe en dan heb jij je complete keuken samengesteld.

Keukenstijlen combineren met een landelijke keuken met eiland

Wanneer je voor een landelijke keuken met eiland kiest, betekent het niet dat je geen combinatie kunt maken met andere keukenstijlen. Je kunt jouw landelijke keuken bijvoorbeeld een modern tintje geven door te kiezen voor een mat zwarte kraan, spoelbak en grepen. Of ga juist meer voor een klassieke landelijke keuken en kies voor fronten met een raamoptiek en een vrijstaand fornuis. Een keukenstijl die wat minder bekend is, is de rustieke keuken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van wat robuustere materialen, zoals massief hout. Dit combineert natuurlijk perfect met de landelijke keukenstijl!

Landelijke keuken met eiland

Altijd de laatste keukentrends

Als je een nieuwe keuken gaat samenstellen wil je op de hoogte zijn van de nieuwste kleuren en materialen en de laatste noviteiten. Daarom lichten we in onze tips & trends altijd de nieuwste kleuren en materialen uit. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van onze keukenwinkels, want ook daar vind je de laatste trends. De keukens die daar opgesteld staan worden regelmatig vernieuwd zodat je altijd kunt zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt daar dus in alle rust keuken inspiratie opdoen!

Plan jouw afspraak

Wil je graag onze landelijke keukens met eiland eens in het echt willen bekijken? Plan dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar staan verschillende landelijke keukens met eiland opgesteld. Zo kun je dus in alle rust even rondkijken, maar je ook laten inspireren door een van onze deskundige en ervaren adviseurs. De afspraak is bovendien gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Plan een adviesgesprek