Scandinavische keuken

Veel wit, hier en daar gecombineerd met andere lichte pastelkleuren, natuurlijke materialen zoals hout en een simplistische uitstraling: Dat is de Scandinavische keuken in een notendop. De Scandinavische keuken is puur, natuurlijk en straalt enorm veel rust uit. Hoewel deze keukenstijl zijn oorsprong kent in Scandinavië, is het inmiddels wijdverbreid. Ook in andere Europese landen zie je deze stijl steeds vaker in woonkamers, maar ook in keukens terugkomen. Geloof jij ook in ‘less is more’? Kom dan eens langs in onze winkel en vind de Scandinavische keuken die bij jou past.

Kenmerken keuken Scandinavisch design

Een Scandinavische design keuken is een zeer kenmerkende complete keuken. Net als de industriële keuken, valt ook de Scandinavische keuken in categorie ‘moderne keukens’. Vanwege de simplistische en minimalistische uitstraling zou je het echter ook onder de categorie ‘basic keukens’ kunnen scharen. Let wel, basic is totaal iets anders dan saai! Een dergelijke keuken is namelijk verre van saai.Hoewel witte tinten de boventoon voeren, zorgen details in een zachte pasteltint en natuurlijke materialen voor een warme en gezellige uitstraling. Juist deze combinatie zorgt voor een oase van rust. Witte keukenkastjes in combinatie met een houten aanrechtblad is een ware klassieker onder de Scandinavische keuken. Ook omgekeerd – houten keukenkastjes met een hoogglans wit aanrechtblad – zie je steeds vaker. Ook opvallend zijn de kastjes boven het aanrechtblad. Bij de meeste keukens in Scandinavische stijl ontbreken deze bovenkastjes. Verder is de keuken erg functioneel ingedeeld. De opbergruimtes zijn slim ingericht, waardoor je ondanks het ontbreken van de bovenkastjes alsnog voldoende ruimte hebt om al je keukenspullen op te bergen.

Keuken Scandinavische stijl
Inspiratie Scandinavische keuken

Scandinavische keuken in diverse opstellingen

De Scandinavische keuken zie je vaak terug als open keuken. Juist omdat een Scandinavische keuken zoveel rust en ruimtelijkheid uitstraalt, past deze keuken perfect in grote, open ruimtes waarbij de keuken en woonkamer in elkaar overlopen. Omdat je met een open keuken vaak veel vierkante meters tot je beschikking hebt, kun je spelen met de opstelling van je keuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechte of hoekkeuken met in het midden van de ruimte een grote houten eettafel of een apart kookeiland. Of wat dacht je van een mooie grote U- of G-keuken?

Doe inspiratie op voor jouw Scandinavische keuken

Op onze website kun je al veel inspiratie opdoen voor jouw Scandinavische keuken. Op de pagina ‘tips & trends’ vind je de meest actuele keukentrends en handige tips en tricks. Ook onze ‘opgeleverde keukens’ pagina leent zich uitstekend voor het opdoen van inspiratie. En uiteraard staan onze vriendelijke en behulpzame medewerkers voor jou klaar om je van het nodige professionele advies te voorzien.

Scandinavische design keuken
Keuken Scandinavisch design

Kom langs en laat een gratis 3D-ontwerp maken

Wist je dat je bij ons een gratis 3D-ontwerp kunt laten maken van jouw Scandinavische droomkeuken? Maak hiervoor een afspraak bij één van onze winkels. Je vindt onze winkels door heel Nederland. Van Sittard-Geleen tot Hoogeveen en van Doetinchem tot Leiderdorp. Zo zit er altijd wel een winkel bij jou in de buurt waar je jouw Scandinavische keuken door onze professionals kunt laten uittekenen. Onze persoonlijk betrokken medewerkers regelen graag alles voor jou van A tot Z. Een complete ontzorging, daar kun je bij ons op rekenen!