Scandinavische keuken

Veel wit, hier en daar gecombineerd met andere lichte pastelkleuren, natuurlijke materialen zoals hout en een simplistische uitstraling: Dat is de Scandinavische keuken in een notendop. De Scandinavische keuken is puur, natuurlijk en straalt enorm veel rust uit. Hoewel deze keukenstijl natuurlijk uit Scandinavië komt, zien we de keukenstijl inmiddels wereldwijd terugkomen. Zo ook in Nederland. Wil je graag meer weten over Scandinavische keukens? Wij vertellen je er meer over.

Kenmerken keuken Scandinavisch design

Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavische keuken is de simplistische en minimalistische uitstraling. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van wit tinten en houtlook, wat zorgt voor een zachte en warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan witte fronten gecombineerd met een houtlook werkblad. Of draai de combinatie juist om en ga voor houtlook fronten en een (hoogglans) wit werkblad. Daarnaast speelt functionaliteit een grote rol bij deze keukenstijl. Deze keukens zijn daarom altijd voorzien van voldoende werk- en opbergruimte. Wat daarbij opvallend is, is dat er weinig gekozen wordt voor bovenkasten. Bovenkasten kunnen een ruimte al snel wat drukker en voller laten ogen. Laat dat nou net niet passen bij een Scandinavische keuken. Er wordt wel vaak een kastenwand toegevoegd aan de ruimte, waardoor er toch voldoende opbergruimte is. Want een rommelige keuken heeft geen minimalistische uitstraling.

 

Keuken Scandinavische stijl
Inspiratie Scandinavische keuken

Kleuren en materialen Scandinavische keuken

Lichte en zachte kleuren zijn echt kenmerkend voor de Scandinavische stijl. Het kleurenpallet van een Scandinavische keuken bestaat dan ook vaak uit kleuren als wit, beige en lichtgrijs. Maar ook pasteltinten passen perfect bij deze keukenstijl. Door te kiezen voor een pasteltinten kun je wat meer kleur toevoegen aan je keuken zonder dat de minimalistische uitstraling verloren gaat. Het materiaal dat heel kenmerkend is voor een Scandinavische keuken is hout(look). Dit creëert een warme en huiselijke uitstraling, wat goed past bij de Scandinavische stijl.

Scandinavische keuken in diverse opstellingen

De Scandinavische keuken zie je vaak terug als open keuken. Juist omdat een Scandinavische keuken zoveel rust en ruimtelijkheid uitstraalt, past deze keuken perfect in grote, open ruimtes waarbij de keuken en woonkamer in elkaar overlopen. Omdat je met een open keuken vaak veel vierkante meters tot je beschikking hebt, kun je spelen met de opstelling van je keuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechte of hoekkeuken met in het midden van de ruimte een grote houten eettafel of een apart kookeiland. Of wat dacht je van een mooie grote U- of G-keuken?

Scandinavische design keuken
Keuken Scandinavisch design

Kom langs en laat een gratis 3D-ontwerp maken

Wist je dat je bij ons een gratis 3D-ontwerp kunt laten maken van jouw Scandinavische droomkeuken? Maak hiervoor een afspraak bij één van onze winkels. Je vindt onze winkels door heel Nederland. Van Sittard-Geleen tot Hoogeveen en van Doetinchem tot Leiderdorp. Zo zit er altijd wel een winkel bij jou in de buurt waar je jouw Scandinavische keuken door onze een van onze deskundige adviseurs kunt laten ontwerpen. Wij zijn er voor je om je van A-Z te ontzorgen, zodat jij je nergens druk om hoeft te maken. Zien we je snel bij een van onze winkels?

Maak zelf een 3D-ontwerp