Scandinavische keuken

Veel wit, hier en daar gecombineerd met andere lichte pastelkleuren, natuurlijke materialen zoals hout en een simplistische uitstraling. Dat is de Scandinavische keuken in een notendop. De Scandinavische keuken is puur, natuurlijk en straalt enorm veel rust uit. Hoewel deze keukenstijl natuurlijk uit Scandinavië komt, zien we de keukenstijl inmiddels wereldwijd terugkomen. Zo ook in Nederland. Wil je graag meer weten over Scandinavische keukens? Wij vertellen je er meer over.

Kenmerken keuken Scandinavisch design

Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavische keuken is de simplistische en minimalistische uitstraling. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van wit tinten en houtlook, wat zorgt voor een zachte en warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan witte fronten gecombineerd met een houtlook werkblad. Of draai de combinatie om en ga voor houtlook fronten en een (hoogglans) wit werkblad. Daarnaast speelt functionaliteit een grote rol bij deze keukenstijl. Deze keukens zijn bijvoorbeeld altijd voorzien van voldoende werk- en opbergruimte. Wat daarbij opvallend is, is dat er weinig gekozen wordt voor bovenkasten. Bovenkasten kunnen een ruimte al snel wat drukker en voller laten ogen. Laat dat nou net niet passen bij een keuken in Scandinavische stijl. Er wordt wel vaak een kastenwand toegevoegd aan de ruimte, waardoor er toch voldoende opbergruimte is.

Keuken Scandinavische stijl
Inspiratie Scandinavische keuken

Materialen Scandinavische keuken

Het meest voorkomende materiaal in een Scandinavische keuken is hout. Hiermee weet je zeker dat je de warme en zachte uitstraling van deze keukenstijl creëert. Omdat hout best een kostbaar materiaal is, bieden we ook houtlook aan. Dit wordt gemaakt van kunststof en is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Natuurlijk is hout(look) niet het enige materiaal dat je kunt gebruiken om een Scandinavische keuken samen te stellen. Zo kun je gaan voor verschillende materialen werkbladen, zoals composiet of keramiek. Zolang het materiaal maar een zachte en lichte kleur en uitstraling heeft. Daarnaast zie je ook nog wel eens dat er voor een lichte marmerlook gekozen wordt.

Scandinavische keuken kleuren

Zoals we al benoemden zijn lichte en zachte kleuren echt kenmerkend voor de Scandinavische stijl. Het kleurenpallet van deze keukenstijl bestaat dan vaak ook uit wit, beige en lichtgrijs. Maar ook pasteltinten passen prachtig bij deze keukenstijl. Met een pasteltint kun je een kleurrijke touch toevoegen aan je Scandinavische keuken zonder dat de minimalistische uitstraling verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een houtlook blad en zachtgroene fronten. Of ga voor beige fronten en combineer deze met een licht composieten werkblad.

Een Scandinavische keuken samenstellen

De Scandinavische keuken kun je op verschillende manieren samenstellen. Je begint vaak bij het uitzoeken van de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad. De meest voorkomende combinaties die we daarbij zien zijn witte of beige fronten gecombineerd met een houtlook werkblad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een wit werkblad en houtlook fronten. Of een volledig beige keuken. Als je deze combinatie hebt uitgekozen, zie je vaak ook wat er nog mist aan de keuken. Aan de hand daarvan kun je de kleur van de accenten (spoelbak, kraan en fronten) uitzoeken. In een Scandinavische keuken zien we vooral de keuze voor rvs of goudkleurige accenten. Natuurlijk mag de apparatuur bij een keuken in Scandinavische stijl niet ontbreken. Kies daarbij voor apparatuur met een strak en minimalistisch design, daarmee maak je de keuken helemaal af.

Scandinavische design keuken

Bekijk onze opgeleverde keukens

Laat je inspireren

Keuken Scandinavisch design

Keukenstijlen combineren

Waar je de ene stijl met vrijwel alle andere keukenstijlen kunt combineren, is dit bij Scandinavische keukenstijl wat beperkter. Zo past een industriële of hele moderne keuken er niet goed bij. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen combinaties kunt maken. Zo combineert een minimalistische keuken juist heel goed met een Scandinavische keuken. Of ga juist voor een landelijke Scandinavische keuken met hout. Ben je er nog niet helemaal over uit? We hebben alle keukenstijlen voor je op een rijtje gezet, zo kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken én combineren.

Montage Scandinavische keuken

Bij Kitchen4All zijn we er om je compleet te ontzorgen. Zo voorzien we je van deskundig en onafhankelijk advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Maar ook na de aankoop van de keuken kun je op ons rekenen. De keuken wordt namelijk bij je thuis bezorgd en ook de montage kunnen we voor je verzorgen. Het monteren van een keuken is best precisiewerk. Daarom werken we samen met vakkundige monteurs met jarenlange ervaring. Zo weten we zeker dat jouw keuken tot in de puntjes gemonteerd wordt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken en kan gaan genieten van je nieuwe Scandinavische keuken.

Maak een 3D-ontwerp

Weet je al precies hoe jouw nieuwe Scandinavische keuken eruit moet komen te zien? Je kunt met onze keukenplanner gemakkelijk een 3D-ontwerp maken van je nieuwe keuken. Daarin kun je eenvoudig verschillende opstellingen, stijlen en kleuren uitproberen. Zo kun je bekijken wat er mogelijk is voor jouw keuken en welke opties het beste bij je passen. Zou je graag wat advies willen ontvangen over jouw 3D-ontwerp? Bezoek dan eens een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs helpen je daar graag met jouw 3D-ontwerp.

Laat je adviseren

Een keuken kopen doe je natuurlijk niet iedere week en kan best spannend zijn. Daarom staan onze adviseurs voor je klaar. In de winkel beginnen zij eerst met een korte kennismaking waarbij we jouw wensen en behoeften in kaart brengen. Aan de hand daarvan maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken. Ben je niet helemaal tevreden met het ontwerp? Of zou je graag wat willen aanpassen? Dat is natuurlijk geen probleem! We passen het ontwerp net zo lang aan totdat we jouw droomkeuken hebben ontworpen. Maak snel een afspraak en kom langs!

Maak een afspraak