Alle soorten afzuigkappen op een rijtje

Een afzuigkap is vrijwel onmisbaar in een keuken. Wanneer je deze niet hebt, kun je namelijk last krijgen van ongewenste geurtjes en kookdampen. Zeker wanneer je een open keuken hebt, is dit niet zo fijn. Er zijn best wat verschillende soorten afzuigkappen, welke is dan de juiste? We zetten in deze blog alle afzuigkappen voor je op een rijtje.

Soorten afzuigkappen

Wandschouwkap

Een wandschouwkap is waarschijnlijk wel de bekendste in het rijtje. Deze afzuigkap wordt ‘gewoon’ aan de wand of aan het plafond bevestigd en hangt boven de kookplaat. De wandschouwkap is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zo heb je een schuine, rechte en platte afzuigkap. Welke het meest geschikt is voor jouw keuken, is afhankelijk van de ruimte. Daarnaast zijn deze afzuigkappen er natuurlijk ook in verschillende designs en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld voor een strakke, zwarte kap kiezen of juist voor een rvs-model met een meer landelijke uitstraling.

Wandschouwkap
Geïntegreerde afzuiging

Geïntegreerde afzuiging

Kooplaten met geïntegreerde afzuiging zijn momenteel razend populair. Hierbij is de afzuiging dus in de kookplaat geïntegreerd, waardoor je niet langer meer een unit aan het plafond of de muur hebt hangen. Daarnaast oogt het natuurlijk ook strak en modern. Bovendien is het ideaal wanneer je een kookeiland hebt. Wel moet je er bij deze optie rekening mee houden dat het systeem van de afzuiging in een van de kastjes geplaatst moet worden. Hierdoor verlies je dus wat opbergruimte.

Inbouwafzuiging

Je denkt misschien bij inbouwafzuiging aan geïntegreerde afzuiging, maar het is toch wat anders. Deze afzuigkappen worden tussen twee kastjes geplaatst en voorzien van een front. Hierdoor zie je de afzuigkap niet direct zitten, wat natuurlijk een voordeel is. Je bedient deze afzuigkap door het deurtje van de kast open te trekken. De afzuigkap gaat dan aan en wanneer je het kastje sluit, weer uit.

Inbouwafzuigkap
Plafond unit

Plafondunit

Een andere optie die minder in het zicht hangt dan een wandschouwkap is de plafondunit. Deze afzuigkap wordt dus boven de keuken aan het plafond gehangen en vaak kan deze zelfs ingebouwd worden, waardoor je er nog minder van ziet. Je vraagt je misschien af hoe je deze kunt bedienen? Dat kan met een afstandsbediening! Omdat deze afzuigkap hoger hangt dan de meeste andere, heeft deze meer vermogen. Dat betekent vaak ook dat deze wat meer geluid maakt.

Eiland afzuigkap

Wanneer je jouw kookplaat op het eiland hebt, kun je natuurlijk niet voor alle afzuigkappen kiezen. Wanneer je liever niet voor een plafondunit of kookplaat met geïntegreerde afzuiging kiest, is er nog een andere mogelijkheid. We bieden namelijk ook eiland afzuigkappen. Deze worden aan het plafond bevestigd en hangen dus boven het eiland. De afzuigkap hangt daarbij dus wel midden in de keuken en heeft daardoor invloed op de stijl van je keuken.

Eiland afzuigkap

Laat je adviseren

Zou je graag nog wat meer informatie willen over de soorten afzuigkappen die we aanbieden? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Een van onze deskundige adviseurs staat dan voor je klaar om je te voorzien van advies. Daarnaast helpen ze je natuurlijk ook graag bij het samenstellen van de keuken. Zien we je snel?

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder