De perfecte bijkeuken inrichten

Een bijkeuken is een ruimte die grenst aan de keuken en wordt vaak gebruikt om spullen op te bergen en huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren. Deze ruimte is dus voornamelijk functioneel. Hoe richt je een bijkeuken dan zo functioneel mogelijk in? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bijkeuken inrichten

Keuken doortrekken naar de bijkeuken

Vaak zie je dat de bijkeuken de ruimte is waar je binnenkomt, dan is het fijn als deze ruimte er mooi uitziet. Je kan er daarom voor kiezen om de bijkeuken in dezelfde stijl in te richten als de gewone keuken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de ruimte er mooi uitziet, het maakt ook dat beide ruimtes een eenheid worden. Zeker als de bijkeuken open is, is het fijn als deze rust en eenheid uitstraalt.

Wil je niet precies dezelfde stijl in beide ruimtes doorvoeren? Of heb je een kleiner budget? Dan kan je er ook voor kiezen om met neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs een bijkeuken in te richten. Deze kleuren passen bij vrijwel alle keuken kleuren en stijlen.

Keuken doortrekken naar bijkeuken
Bijkeuken praktisch inrichten

Praktische inrichting

Vaak worden bijkeukens gebruikt om spullen op te bergen. Bij een bijkeuken inrichten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo praktisch mogelijk is ingedeeld. Kies er bijvoorbeeld voor om je wasmachine en droger in de bijkeuken te plaatsen. Deze kan je vaak niet verbergen achter een kastdeur, maar je kan ze wel naast elkaar zetten en er een werkblad boven plaatsen. Hierdoor heb je zowel de wasmachine als de droger redelijk uit het zicht. Wil je de was graag ophangen in de bijkeuken? Kies dan voor een uitklapbaar droogrek! Hierdoor kun je de bijkeuken inrichten zoals jij wil.

Om meer opbergruimte te creëren kan je bij een bijkeuken inrichten ook de hoogte in. Kies bijvoorbeeld voor kasten die tot aan het plafond gaan. Op de bovenste planken kan je de spullen opbergen die je niet vaak gebruikt of daar een tijd zullen liggen. Denk bijvoorbeeld aan winterjassen die je in de zomer niet gebruikt.

Comfort

Bij een bijkeuken inrichten is het ook verstandig om rekenting te houden met het gebruikerscomfort. Zoals net benoemd kan je de wasmachine en droger op ooghoogte plaatsen zodat je niet hoeft te bukken. Boven de wasmachine en droger kan je dan een werkblad plaatsen waar je eenvoudig je was neer kan leggen of opvouwen. Als je spullen in de hoogte opbergt is het wel fijn dat je er snel bij kunt. Mocht je ruimte hebben en hoge kasten hebben, dan is het aan te raden om een kleine keukentrap in de bijkeuken op te slaan. Zo maak je het nog eenvoudiger om iets van de bovenste plank te pakken!

Comfort bijkeuken inrichten
Bijkeuken scheiden keuken

Scheiding met de keuken

Als de bijkeuken goed zichtbaar is wil je het graag opgeruimd houden. Maar je kan er ook voor kiezen om de bijkeuken af te sluiten door er een deur of schuifdeur voor te plaatsen. Dit is iets wat je in overweging kunt nemen bij de bijkeuken inrichten. Mocht je bijvoorbeeld bezig zijn met de was en dit niet zichtbaar willen hebben dan kan je de ruimte gemakkelijk afsluiten. Heb je weinig ruimte voor een gewone deur? Dan kan een schuifdeur de perfecte oplossing zijn!

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken en een bijkeuken inrichten, en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden voor een bijkeuken inrichten? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder

Stijlvolle keukens

Jouw stijlvolle keuken creëren

Lees verder