De perfecte bijkeuken inrichten

De bijkeuken is een ruimte die grenst aan je keuken. De bijkeuken is een handige ruimte die vaak wordt gebruikt om spullen op te bergen of de was te doen. Je wilt deze ruimte dan ook optimaal inrichten om deze zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Wij geven je vijf tips om jouw bijkeuken op de meest optimale manier in te richten.

Bijkeuken inrichten

Kies voor praktisch

Door een bijkeuken praktisch in te delen, moet je beginnen met het bepalen van de opstelling. Denk hierbij na over wat voor jou een praktische indeling is. Wil jij meer opbergruimte in jouw bijkeuken? Zorg er dan voor dat je voldoende kastruimte hebt. Wil jij graag je wasmachine en de droger in je bijkeuken hebben? Zet die dan naast elkaar en maak een mooi werkblad boven de wasmachine en de droger. Zo creëer je ook werkruimte waar je bijvoorbeeld je was kan opvouwen. Zorg dat de inrichting van je bijkeuken dezelfde stijl heeft als jouw keuken.

De perfecte bijkeuken inrichten
functionele bijkeuken

Zorg voor een functionele inrichting

Als je jouw bijkeuken wilt inrichten, denk dan voornamelijk aan de indeling die voor jou praktisch is. Er zijn veel verschillende tools die ervoor zorgen dat jouw bijkeuken ook een praktische ruimte wordt. Hieronder zijn een paar tools uitgelegd:

De was doen in de bijkeuken

Als jij je was in de bijkeuken gaat doen, zijn er verschillende tools die het voor jou alleen maar makkelijker kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inklapbaar droogrek. Dit neemt niet veel ruimte in beslag en het is handig. Wat ook heel handig is, is een wasmand plateau. Op dit plateau kan jij jouw wasmand neerzetten en zo de was in je wasmachine doen zonder dat je hoeft te bukken. Het is handig dat je met de inrichting van jouw bijkeuken hier rekening mee houd.

Verlenging van je keuken

Kies jij ervoor om de bijkeuken echt als een verlenging van jouw keuken te gebruiken? Dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de afvalbak in de kast te doen, zo is de afvalbak mooi weggewerkt in de bijkeuken. Of ga voor een mooie lade-indeling waar je nog meer keukenapparatuur op kan bergen.

Ophangsystemen

Er zijn tegenwoordig handige ophangsystemen die je bijvoorbeeld in een kast kunt ophangen. Je kunt in dit systeem bijvoorbeeld jouw bezem en dweil ophangen. Zo liggen ze ook niet in de weg en zijn ze mooi opgeborgen in een kast.

De juiste plek voor jouw wasmachine

De bijkeuken is de fijnste plek om de was te doen. Je kan jouw bijkeuken zo indelen dat de was doen voor jou alleen maar makkelijker wordt. Houd dan rekening met de inrichting van je bijkeuken met sw wasmachine. Plaats bijvoorbeeld de wasmachine en de droger op ooghoogte. Dit scheelt voor jou weer bukken als je de was in of uit de wasmachine of droger moet halen. Dat is een stuk praktischer en hierdoor krijg je ook minder last van je rug. Als je de wasmachine op ooghoogte plaatst, kan je ervoor kiezen om een wasmand plateau onder de wasmachine te plaatsen.

Zorg voor werkruimte

Denk bij het inrichten van de bijkeuken ook aan een stuk werkruimte. Deel jouw bijkeuken niet alleen in met kastruimte, maar houd ook een stukje over om bijvoorbeeld een werkblad te plaatsen. Door een stuk werkblad in jouw bijkeuken te plaatsen heb je ruimte om even snel iets weg te leggen of jouw was op te vouwen. Heb je een grote bijkeuken? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan de ene kant van de bijkeuken een mooie kastenwand te doen. En aan de overkant van de kastenwand een groot werkblad waar jij voldoende ruimte hebt om op te werken. Heb je een kleine bijkeuken? Kies dan voor 1 of 2 hoge kasten met daarin eventueel jouw wasmachine en droger verwerkt en naast de kastenwand een werkblad te plaatsen. Houd met het ontwerpen van jouw bijkeuken rekening met de werkruimte.

wasmachine in de bijkeuken

De stijl van je bijkeuken

De bijkeuken kan voor veel dingen worden gebruikt. Of je nou jouw bijkeuken gebruikt als wasruimte of jouw bijkeuken nou gebruikt voor het opslaan van spullen. Het is natuurlijk wel heel mooi als de bijkeuken aansluit op de stijl van je keuken en/of je huis. Als je jouw bijkeuken gaat inrichten, houd er dan rekening mee dat jouw bijkeuken dezelfde keukenstijl heeft! Je bijkeuken moet niet alleen mooi, maar ook stijlvol zijn.

Jouw Kitchen4All

Wil jij graag informatie over hoe jij van jouw bijkeuken de perfecte bijkeuken kan maken? Of wil jij graag jouw nieuwe bijkeuken laten ontwerpen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar om samen met jou de perfecte inrichting te vinden voor jouw bijkeuken. We willen graag een bijkeuken creëren die helemaal bij jou en jouw keuken past. Maak een afspraak en onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Praktische bijkeuken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder