De voordelen van een keuken met een kastenwand

Een kastenwand komt steeds vaker voor in de keuken. De kastenwanden zijn namelijk razend populair. De kastenwanden hebben namelijk veel voordelen. In deze blog vertellen we je dan ook wat de voordelen zijn van een kastenwand in je keuken en waarom deze kastenwanden dan ook zo populair zijn. De voordelen vertellen je eigenlijk dat een kastenwand niet meer kan ontbreken in jouw keuken.

Keuken met kastenwand header

Voordeel 1: Luxe stijl

Wil je graag een keuken die luxe uitstraalt? Ga dan voor een kastenwand in je keuken. Een van de redenen waarom mensen voor een kastenwand in de keuken gaan is omdat de kastenwand een luxe en stijlvolle uitstraling heeft. Je hoeft dan geen luxe keuken te hebben, maar een kastenwand zorgt al voor een luxe uitstraling in jouw keuken. Een kastenwand staat super mooi in jouw keuken. Je kunt gaan voor een kastenwand die alleen maar bestaat uit kasten. Wil je de uitstraling nog meer luxe geven? Ga dan voor bijvoorbeeld een nis in de kastenwand. Hiermee kan je een mooie koffiehoek creëren.

Luxe stijl
Opbergruimte kastenwand

Voordeel 2: Je creeërt er veel opbergruimte mee

Heb je een keuken, maar kom je ruimte tekort om spullen op te bergen? Denk bijvoorbeeld aan geen bovenkasten in je keuken. Een ander voordeel van een kastenwand is namelijk dat je er veel opbergruimte mee creëert. De opbergruimte die een kastenwand biedt is een van de belangrijkste voordelen. De kastenwand zorgt ervoor dat je veel kasten hebt, waardoor je genoeg opbergruimte creëert. Hierdoor heb je de bovenkasten eigenlijk niet meer nodig en houd je de uitstraling van de keuken die je eigenlijk wil.

Voordeel 3: Ideale plek voor inbouwapparatuur

Als je een kastenwand neemt hoef je eigenlijk niet meer na te denken over waar je jouw keukenapparatuur gaat plaatsen. De kastenwand is namelijk een handige plek om jouw koelkast, oven, magnetron en vrieskast te plaatsen. Je hoeft de keukenapparatuur niet op een andere plek in jouw keuken te plaatsen. Je hebt al het apparatuur vlak bij elkaar en het is mooi weggewerkt in de mooie kastenwand. Als je ervoor kiest om de oven in de kastenwand te plaatsen, is het dus mogelijk om de oven ook op jouw ideale hoogte te plaatsen.

Inbouwapparatuur kastenwand
Keukenstijlen kastenwand

Voordeel 4: Past bij vele keukenopstellingen

Veel mensen denken bij een kastenwand al snel aan de keukenopstelling met een eiland. Dit is natuurlijk niet de enige opstelling waar een kastenwand bij past. Er zijn nog veel meer opstellingen waar een kastenwand super mooi bij staat. Denk aan een U-keuken met een kastenwand. Een kastenwand hoeft namelijk niet los te staan van uw keuken. Je kunt ook de kastenwand vastmaken aan het keukenblok. Denk bijvoorbeeld  aan hoekkeuken met een kastenwand. Er is ook veel mogelijk qua keukenopstellingen als je een kastenwand in je keuken wilt hebben, maar niet veel ruimte heeft.

Voordeel 5: In allerlei afmetingen verkrijgbaar

Je kunt de kastenwand op vele manieren in jouw keuken indelen. De kastenwand is namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor kan je de kastenwand passend maken aan jouw keuken of ruimte. Dit is een groot voordeel. De kastenwanden zijn namelijk te verkrijgen in verschillende hoogtes, maar ook in verschillende breedtes. Je kunt daardoor echt vele kanten op. Heb je veel ruimte? Dan kun je gaan voor een grote en hoge kastenwand. Misschien nog een kastenwand met een nis of koffiehoek. Heb je wat minder ruimte? Dan kun je gaan voor een kleinere en lagere kastenwand voor in je keuken.

Verschillende afmetingen kastenwadn

Meer informatie over de kastenwand?

Wil je graag meer informatie over de kastenwand? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Onze deskundige en ervaren adviseurs helpen je graag en beantwoorden al je vragen. Ze helpen je graag met het samenstellen van je keuken die voldoet aan jouw wensen. Kom gerust eens langs in de winkel of maak een afspraak. De koffie en thee staan voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder