Alles over een keuken verbouwen

Wil je je keuken gaan verbouwen omdat de oude aan vervanging toe is? Of heb je een huis gekocht en is de keuken verouderd of niet helemaal naar jouw smaak? Dan ga je waarschijnlijk je keuken verbouwen. Spannend! Een verbouwing kan namelijk een leuk, maar ook best ingrijpend proces zijn. We hebben daarom het proces van het uitzoeken tot het plaatsen van een keuken voor je op een rijtje gezet.

Verbouwen keuken

Je keuken verbouwen

Je wil natuurlijk dat je nieuwe keuken volledig naar wens is. Daarom is het belangrijk dat je als eerst bepaalt wat je precies wil in je nieuwe keuken. Om goed in beeld te krijgen van wat je wensen zijn, kan je beginnen met het maken van een moodboard. Op dit moodboard verzamel je alle elementen en kleuren die je mooi vindt, zodat er een duidelijk beeld ontstaat. Na het maken van een moodboard is het aan te raden om na te denken over de indeling van je nieuwe keuken. Welke indelingen zijn er mogelijk? En met welke indeling haal je zoveel mogelijk uit de ruimte? Probeer hierbij niet te veel vast te houden aan een bepaalde volgorde van je kasten en/of apparatuur, maar probeer ook eens wat te schuiven. Hou bij de indeling van je keuken wel rekening met de zogeheten keukendriehoek. Deze driehoek bestaat uit de spoelbak, kookplaat en de koelkast, hoe minder ruimte er tussen deze drie zit, hoe minder afstand je hoeft af te leggen en hoe praktischer je te werk kan gaan.

Wensen keuken verbouwen
Rekening houden keuken verbouwen

Waar moet je rekening mee houden?

Nadat je je wensen in beeld hebt gebracht is het ook verstandig om te bekijken met welke praktische zaken je rekening zou moeten houden. Wil je bijvoorbeeld een gasfornuis, maar heb je nu een inductiekookplaat? Bekijk dan of dat mogelijk is met de gasleiding. Maar ook het bepalen van de hoeveelheid werkruimte is belangrijk bij het ontwerpen van je nieuwe keuken. Als je graag met meerdere personen tegelijk kookt is één werkblad misschien niet genoeg. Bekijk dan of er bijvoorbeeld ruimte is voor een kookeiland en welke impact dit op de rest van de ruimte en de verbouwing zal hebben.

Budget

Je hebt je keuken zo goed als ontworpen en weet wat je wil gaan verbouwen. Dan heb je waarschijnlijk ook een bepaald budget voor ogen en wil je weten wat hierbinnen mogelijk is! De kosten van de verbouwing zijn afhankelijk van het plaatsen van de nieuwe keuken, of je de keuken zelf plaatst en of je de huidige keuken zelf eruit haalt. Hou er rekening mee dat, als je de oude keuken wil laten verwijderen en/of de nieuwe keuken wil laten plaatsen, er een kostenpost bij komt. Bij het ontwerpen van je nieuwe keuken is het verstandig om rekening te houden met die extra kostenpost. Ook is het goed om met een adviseur te bespreken wat je wensen en mogelijkheden zijn, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Budget keuken
Kopen voor slopen keuken

Kopen voor slopen

De levertijden van keukens kunnen relatief lang zijn, meestal kan je van meerdere maanden uitgaan. Mocht je besluiten om zelf je oude keuken te verwijderen, dan is het aan te raden om eerst de keuken te kopen en te bespreken wanneer deze geleverd en/of gemonteerd zou kunnen worden. Zo voorkom je dat je voor een langere periode zonder keuken zit. Hou er ook rekening mee dat het plaatsen van een keuken meerdere dagen kan duren en dat je dus misschien een aantal dagen niet kunt koken.

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag je keuken verbouwen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder