Zo vind jij de juiste keukenapparatuur voor jouw keuken

Wil jij graag de juiste keukenapparatuur vinden voor jouw keuken? Dan moet je na gaan denken over wat jij belangrijk vindt aan de apparatuur. Aan welke functies moet hij voldoen? Past het bij de uitstraling van mijn keuken? De een wil een basismodel en de ander wil een uitgebreid model met alle functies. Het verschilt dus per persoon wat de perfecte keukenapparatuur is voor hun keuken.

Keukenapparatuur

Welke soorten keukenapparatuur zijn er

Je kan zelf bepalen hoeveel apparatuur je in jouw keuken wilt. Maar wat heb je nou echt nodig? Welke apparatuur gebruik je echt veel en welke apparatuur gebruik je bijna niet. Er zijn vijf soorten apparatuur die je vaak in elke keuken nodig ziet:

  1. De kookplaat. Ga je voor een inductie kookplaat of ga je voor een kookplaat op gas?
  2. De oven. Er zijn verschillende soorten ovens. Denk hierbij aan een heteluchtoven, elektrische oven, magnetron oven, stoomoven, conventionele oven en multifunctionele oven.
  3. De koelkast. Wil jij liever alleen een koelkast? Of ga je dan voor een koelvrieskast?
  4. Een vaatwasser. Je hebt vaatwassers met verschillende soorten opties. Het is belangrijk dat je kiest welke opties je echt nodig hebt.
  5. De afzuigkap. Je kan de afzuigkap op verschillende manieren toepassen in je keuken. Ga je voor een afzuigkap ingebouwd in je kookplaat of ga je voor een afzuigkap aan een wand?

Vaak wordt keukenapparatuur aangevuld met een magnetron of een vriezer. Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat jouw wensen en behoeften zijn.

Soorten apparatuur
Eisen van jouw keukenapparatuur

De eisen van jouw keukenapparatuur

Als je hebt nagedacht over welke apparatuur je in je keuken wilt hebben, dan moet je gaan nadenken aan welke eisen en functies jouw keukenapparatuur moet voldoen. Wil jij bijvoorbeeld een oven met een stoomfunctie? Of bak jij graag en moet jouw oven geschikt zijn om er koekjes en taarten in te bakken? Dat zijn dingen waar je goed over na moet denken. Ga dus bij elk apparaat voor jezelf bedenken welke eisen en functies jij belangrijk vindt. Maak het voor jezelf overzichtelijk zodat je bij het uitzoeken van de apparatuur weet wat jij wilt.

Inbouw apparatuur of vrijstaand.

Ga je voor inbouwapparatuur of heb je dat liever niet? Dat is ook iets waar je over na moet denken. Als je namelijk jouw apparatuur gaat inbouwen heeft dat veel invloed op de uitstraling van je keuken. Het brengt veel rust in je keuken. Als je ervoor kiest om jouw apparatuur niet in te bouwen, moet je die dus ergens anders in je keuken plaatsen, zoals op je werkblad. Dan wordt je keuken snel druk en rommelig.

Kleur- en materiaalkeuze

de apparatuur is een groot en belangrijk onderdeel van je keuken. Het is belangrijk dat je keukenapparatuur kiest dat bij jouw wensen en eisen past. Maar het is ook belangrijk dat de uitstraling van je keukenapparatuur past bij de uitstraling en stijl van je keuken. Het is bijvoorbeeld mooi als je een donkere luxe keuken hebt, dat je dan ook gaat voor donkere/ zwarte keukenapparatuur, bijvoorbeeld een zwarte hoge kast met een zwarte oven erin. Bosch heeft bijvoorbeeld een zwarte lijn. Of ga je voor een mooie moderne keuken? Dan is het mooi als je kiest voor apparatuur in roestvrij staal. Als jouw apparatuur afwijkt van de stijl van je keuken, dan wordt de uitstraling van je keuken minder mooi. En dat wil je natuurlijk niet.

Apparatuur met dezelfde fronten als de keuken

Bij sommige apparatuur kun je ervoor kiezen om dezelfde stijl front te nemen als de rest van de keuken. Dit kan bijvoorbeeld bij de koelkast, vriezer of vaatwasser. Als je de fronten in dezelfde stijl neemt als de rest van je keuken, dan is je keukenapparatuur niet zichtbaar. Dit zorgt voor veel rust in je keuken.

Zwarte keukenapparatuur
Waar op letten bij keukenapparatuur

Waar moet je op letten

Je moet over een paar dingen nadenken als je wilt weten welke keukenapparatuur het beste is voor jouw keuken. De belangrijkste punten waar je over na moet denken zijn:

  • Welke apparatuur wil je graag in de keuken hebben. Wat gebruik je veel en wat vind je belangrijk?
  • Welke functies moet de keukenapparatuur hebben?
  • Welke eisen heb je voor jouw keukenapparatuur?
  • Wil je jouw keukenapparatuur inbouwen? Of ga je het ergens los neerzetten?
  • Wat voor keukenapparatuur past bij mijn keukenstijl?

Als je deze punten voor jezelf duidelijk hebt, weet jij welke keukenapparatuur bij jouw keuken past!

Jouw Kitchen4All

Wil jij graag meer informatie over keukenapparatuur? Wil jij graag weten welke keukenapparatuur past bij jouw wensen en eisen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren. Onze deskundige adviseurs kunnen je uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor verschillende soorten keukenapparatuur. Maak een vrijblijvende afspraak en onze adviseurs horen graag wat jouw wensen zijn.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder