Koelkasten

Je kunt in je keuken natuurlijk niet zonder koelkast, want hoe hou je anders je eten vers? Je gebruikt de koelkast veel en daarom is het belangrijk dat deze aan al je wensen voldoet. Op deze pagina vertellen we je alles over koelkasten en de mogelijkheden ervan. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van onze keukenwinkels, daar voorzien onze adviseurs je graag van advies!

Koelkasten Kitchen4All

Ruim assortiment koelkasten

Als je op zoek gaat naar een nieuwe koelkast moet deze aan al je wensen voldoet, je gebruikt het apparaat immers vaak. We bieden daarom een ruim assortiment aan koelkasten aan. De koelkasten hebben bijvoorbeeld verschillende functionaliteiten en hebben verschillende afmetingen. We bieden verschillende hoogtes koelkasten aan waardoor we voor iedere keuken wel een passende koelkast hebben.

Assortiment koelkasten Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast?

Koelkasten behoren tot de standaardapparatuur van een keuken, je gebruikt de koelkast dan ook veel. Daarom is het belangrijk dat je een koelkast koopt die geschikt is voor jouw behoeften. Waar moet je dan op letten?

  1. De inhoud van de koelkast: je koelkast moet voldoende ruimte hebben om je eten en drinken in op te kunnen bergen. Maar koop geen grotere koelkast dan nodig, dit neemt meer ruimte in dan nodig is.
  2. Inbouw of vrijstaand: zowel bij een vrijstaande koelkast als bij een ingebouwde koelkast zal je rekening moeten houden met de ruimte. Bij een ingebouwde koelkast zal deze in de kast moeten passen. Een vrijstaande koelkast moet wel passen op de plek waar jij deze voor ogen had.
  3. Energieverbruik: de koelkast staat vrijwel altijd aan en verbruikt daarmee ook veel stroom. Daarom is het belangrijk om te letten op het energielabel dat de koelkast heeft.
  4. Extra functionaliteiten: belangrijk is om te bedenken of je ook behoeften hebt aan extra functionaliteiten. Hierbij kan je denken aan een benevelingsfunctie die ervoor zorgt dat je groenten en fruit langer goed blijft.
Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast?
Soorten koelkasten

Soorten koelkasten

Een andere keuze die je moet maken bij de aanschaf van een koelkast is het soort koelkast. Naast het formaat, de vorm en de kleur kan je ook kiezen voor een koelkast of een koelvrieskast. Een koelvrieskast bevat zowel een koelkast als een vriezer. Hierbij zijn de deuren over het algemeen wel gescheiden waardoor de temperatuur van de koelkast of vrieskast niet verandert als je de deur opendoet. Dit is niet alleen beter voor het eten dat erin ligt, maar het is ook zuiniger. Een koelvrieskast neemt vaak wel meer ruimte in dan een gewone koelkast, hou hier dus rekening mee. Er zijn ook koelkasten waar een klein vriesvakje in de koelkast aanwezig is, mocht je geen behoeften hebben aan een grote vriezer kan je hiervoor kiezen

Energiezuinige koelkasten

Koelkasten verbruiken veel energie, gelukkig komen er steeds meer energiezuinige en bovendien betaalbare koelkasten op de markt. Op energielabels kan je precies zien hoe zuinig de koelkast is. Daarnaast zijn er ook kleine aandachtspunten waar je op kan letten.  Heb je bijvoorbeeld een vriezer die nog goed functioneert? Dan is een vrieskoelkast misschien niet nodig en voorkom je dat je meer stroom verbruikt dan nodig is. Ook zijn er koelvrieskasten waarbij de vrieskast een NoFrost functie heeft. Deze zorgt ervoor dat het vriesvak niet meer bevriest, daardoor hoef je je koelkast nooit meer te ontdooien.

Energiezuinige koelkasten
Ons aanbod

Bekijk ons aanbod

Wil je meer informatie over ons aanbod aan koelkasten of wil je graag weten welke koelkast in jouw keuken past? Maak dan een afspraak in een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je van advies te voorzien. Zo gaan we samen op zoek naar de koelkast die bij jou en je keuken past!