Koelkasten

Je kunt in je keuken natuurlijk niet zonder koelkast, want hoe hou je anders je eten vers? Je gebruikt de koelkast veel en daarom is het belangrijk dat deze aan al je wensen voldoet. Op deze pagina vertellen we je alles over koelkasten en de mogelijkheden ervan. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van onze keukenwinkels, daar voorzien onze adviseurs je graag van advies!

Koelkasten Kitchen4All

Ruim assortiment koelkasten

Als je op zoek gaat naar een nieuwe koelkast moet deze aan al je wensen voldoet, je gebruikt het apparaat immers vaak. We bieden daarom een ruim assortiment aan koelkasten aan. De koelkasten hebben bijvoorbeeld verschillende functionaliteiten en hebben verschillende afmetingen. We bieden verschillende hoogtes koelkasten aan waardoor we voor iedere keuken wel een passende koelkast hebben.

Assortiment koelkasten Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Jetstone
Pronorm
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Verschillende soorten koelkasten

We bieden verschillende soorten koelkasten aan, ze hebben allemaal voor- en nadelen. Welke koelkast het beste bij jou past, is afhankelijk van je wensen, mogelijkheden en de keukenopstelling.

Inbouwkoelkast

Inbouw

Bij een inbouwkoelkast wordt de koelkast in een kast geplaatst en vaak ook voorzien van een front. Dit zorgt ervoor dat de keuken strak oogt. Daarnaast kun je de koelkast daardoor bijvoorbeeld ook wat hoger plaatsen, waardoor je tijdens het gebruik ervan niet hoeft te bukken.

Vrijstaande koelkast

Vrijstaand

Een vrijstaande koelkast staat los in de ruimte en wordt dus niet in een kast geplaatst. Vaak wordt de keuken wel tegen de keukenopstelling aangezet, waardoor het een geheel is. We zien dit vooral terugkomen bij de wat klassiekere en retro keukens.

Koelvrieskast

Koelvrieskast

Voor veel mensen is een vriezer ook onmisbaar. Dan is het wel zo fijn dat je ook die in de keuken hebt. We bieden onder andere koelvrieskasten aan waarbij de vriezer over het algemeen boven de koelkast zit. Beide hebben vaak een eigen deurtje zodat de temperatuur niet verandert wanneer je de deur opendoet.

Koelvriescombinatie

Koel-vriescombinatie

Een koel-vriescombinatie is eigenlijk hetzelfde als een koelvrieskast. Het verschil is dat hierbij beide elementen naast elkaar worden geplaatst en je twee aparte deuren hebt. Een koel-vriescombinatie is ideaal wanneer je graag veel eten wil bewaren. Het nadeel is dat ze relatief veel ruimte innemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten wanneer je je nieuwe koelkast gaat uitzoeken. Zo weet je zeker dat je een koelkast koopt die helemaal bij je past. We hebben deze punten voor je uitgelicht:

1. De inhoud van de koelkast
Breng in kaart met hoeveel personen je de koelkast gebruikt en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Misschien loop je er nu wel tegenaan dat de koelkast altijd uitpuilt en dan is een groter formaat geen overbodige luxe. Anderzijds, wanneer de huidige koelkast eigenlijk te groot is, kun je beter voor een kleinere kiezen. De koelkast neemt dan niet meer ruimte in dan nodig is en het is bovendien natuurlijk ook nog eens duurzamer.

2. Inbouw of vrijstaand
We bieden zowel inbouwkoelkasten als vrijstaande. Nu zien we niet vaak meer de keuze voor vrijstaand, maar het is dus nog wel mogelijk! Wanneer je voor inbouw kiest moet je er rekening mee houden dat er een kast is waar deze inpast. Bij een vrijstaande koelkast hoeft dit natuurlijk niet, maar daar moet je erbij stil staan dat de koelkast past op de plek die jij voor ogen hebt.

3. Energieverbruik
Een koelkast staat vrijwel altijd aan en verbruikt daardoor relatief veel stroom. Dan is het wel zo fijn dat je een koelkast kiest die naar verhouding weinig stroom verbruikt. Je kunt hiervoor altijd het energielabel bekijken.

4. De functionaliteiten
De ene koelkast heeft wat meer functies dan de andere. Bedenk van te voren aan welke eisen je koelkast moet voldoen en of je graag extra functionaliteiten zou willen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale koudere zone of een benevelingsfunctie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast?
Amerikaanse koelkast

Extra mogelijkheden

We benoemden net al dat er verschillende extra functionaliteiten zijn wanneer je op zoek gaat naar een koelkast. Zo hebben we bijvoorbeeld koelkasten met een speciaal versheidssysteem. Deze koelkasten hebben een speciale zone waarvan je de temperatuur zelf kan bepalen waardoor je je eten langer vers kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan groenten of vlees. Er zijn ook koelkasten met een speciale sensor die de optimale temperatuur van de koelkast kan bepalen en daarbij rekening houdt met jouw gebruikersgedrag. Wanneer je de koelkast bijvoorbeeld vaak opent rond 17:00 uur om te gaan koken, houdt die sensor daar rekening mee en zorgt ervoor dat de koelkast op temperatuur blijft.

Complete ontzorging

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken met koelkast wil jij je nergens zorgen over hoeven te maken. Het is een grote aankoop waarvan je wil dat alles goed verloopt. Wij zijn er daarom om je compleet te ontzorgen. In de winkel word je ontvangen door een van onze keukenadviseurs die je voorziet van advies en een 3D-ontwerp voor je maakt. Door het ontwerp weet je precies hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Ook na de keuken staan wij voor je klaar. We zorgen ervoor dat de keuken bij je thuis wordt geleverd. Wanneer je dit wil kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Zo weet je zeker dat jij je echt nergens druk om hoeft te maken!

Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je onze koelkasten graag eens in het echt bekijken? Maak dan eenvoudig een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Alle keukens die daar opgesteld staan, zijn voorzien van een koelkast. Zo kun je ze goed bekijken en zie je direct hoe het in een keuken staat. Naast dat je in alle rust rond kunt kijken, kun je je ook laten adviseren door een van onze ervaren adviseurs. Zij weten alles van koelkasten en kunnen je precies vertellen welke koelkast het beste bij je past.

Plan direct jouw afspraak