Blauwe keuken

Blauwe keuken

Gekleurde keukens worden steeds populairder. Keukens hoeven dan ook niet langer meer wit, grijs of zwart te zijn. Ben je op zoek naar een gekleurde keuken met een unieke én stijlvolle uitstraling? Dan is een blauwe keuken het overwegen waard. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Kleurtinten blauwe keuken

Je zal misschien denken dat het assortiment blauwe keukens wat beperkt is, maar we bieden bij Kitchen4All diverse blauwe keukens aan. Zo hebben we verschillende kleuren blauw, waaronder een diepblauwe kleur maar ook een lichtblauwe kleur. Iedere blauwtint zorgt weer voor een eigen sfeer en uitstraling. Met een donkerblauwe tint ga je al snel richting een luxe en moderne keuken, waar een lichtblauwe keuken juist voor een speels en fris effect zorgt.

Blauw toepassen in keuken
Keukenstijlen

Blauw toepassen

Je kunt op verschillende manieren blauw toepassen in je keuken en daarmee een blauwe keuken creëren. De meest voor de hand liggende optie is om te kiezen voor blauwe fronten. Deze kun je dan combineren met een werkblad in een andere kleur. Als je de blauwe kleur in de ruimte terug wil laten komen, kun je kiezen voor blauwe accessoires. Wil je echt een unieke keuken? Kies dan voor blauwe fronten én een blauw werkblad. Met een kunststof werkblad is vrijwel iedere kleur en motief mogelijk, waardoor je kunt kiezen voor een blauw werkblad.

Combineren

Een volledig blauwe keuken zal voor velen een te gewaagde optie zijn. Waarmee kun je blauw dan goed combineren? Er zijn een aantal materialen die prachtig zijn bij blauw. Zo zorgt een combinatie met marmerlook voor een luxe uitstraling. Ben je op zoek naar iets stoerders? Kies dan voor een combinatie met hout(look) of natuursteen. Bij een keuken hoort natuurlijk ook een spoelbak en een kraan. Vrijwel iedere (standaard)kleur combineert goed met blauw. Hierbij kun je denken aan messing, koper, zwart en rvs. De kleuren waarmee je blauw kunt combineren zijn wat beperkter, je wil natuurlijk niet dat je kleurkeuze vloekt. De combinatie met neutrale kleuren, zoals wit, grijs of zwart is een veilige, maar prachtige optie.

Keukenstijlen

Met een blauwe keuken kun je veel verschillende keukenstijlen creëren. We benoemden net al even een luxe en een landelijke keuken. Maar ook bij een moderne of industriële keuken past blauw goed. Het gaat voornamelijk om de kleur blauw die je kiest en welke combinaties je maakt. Voor een industriële uitstraling kun je bijvoorbeeld zwarte elementen met blauwe keukenfronten en houtlook werkblad combineren. Een moderne keuken kun je creëren door te kiezen voor een donker werkblad in combinatie met gun metal kranen en donkerblauwe fronten.

Combinaties blauwe keuken
Blauwe keukens

Jouw blauwe keuken realiseren

Ben je op zoek naar een blauwe keuken? Kom dan eens naar een van onze winkels voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en behoeften en maken we een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden met dit ontwerp? Dan ontvang je van ons een offerte met daarin direct de scherpste prijs. We houden niet van gedoe en onderhandelingen. Daarom bieden we je een eerlijke en transparante prijsopgave aan. We vinden het belangrijk dat je volledig tevreden bent met je nieuwe keuken en zorgen er daarom voor dat je voldoende bedenktijd hebt. Bij Kitchen4All realiseren we samen jouw nieuwe complete keuken.

Maak een afspraak