Blauwe keukens

Keukens hoeven niet langer meer wit, grijs of zwart te zijn. Gekleurde keukens worden namelijk steeds populairder. Je creëert met een gekleurde keuken een uniek en eigen geheel, waardoor er dus ook steeds vaker voor kleur gekozen wordt. Ben je op zoek naar een keuken kleur met een unieke én stijlvolle uitstraling? Dan is een blauwe keuken misschien wel de kleur voor jou. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Blauwe keukens

Blauwe keuken kenmerken

Een van de kenmerken van de blauwe keuken is de uniekheid ervan. Je ziet deze kleur nog niet veel terugkomen en vrijwel iedere combinatie is daardoor uniek. Daarnaast bieden we de blauwe kleur in verschillende tinten aan, van lichtblauw tot aan heel donkerblauw, waardoor je er dus allerlei kanten mee op kunt. Het betekent dan ook niet dat je met een blauwe keuken voor druk en uitgesproken kiest. Je kunt met de kleur ook gewoon een moderne of strakke keuken creëren.

Blauw toepassen in jouw keuken

De kleur blauw kun je op verschillende manieren terug laten komen in je keuken. De meest voorkomende optie is om te kiezen voor blauwe fronten. We beiden blauwe fronten in verschillende blauwtinten en designs aan zodat je de keukenstijl kunt creëren die bij je past. Je zal het misschien niet verwachten, maar het is ook mogelijk om voor een blauw werkblad te kiezen. Zo bieden we bijvoorbeeld verschillende blauwe marmerlook werkbladen, welke vaak van keramiek zijn. Maar je kunt ook gaan voor een donkerblauw kunststoffen werkblad. Je kunt dus, wanneer je dit wil, voor een volledig blauwe keuken kiezen of het laten terugkomen in de fronten of het werkblad. Net wat jij mooi vindt en wat bij je past.

Blauw toepassen in keuken
Keukenstijlen

Blauw combineren met andere kleuren

Een volledig blauwe keuken zal voor vele een te gewaagde optie zijn. Gelukkig is de kleur blauw goed met diverse andere keuken kleuren en materialen te combineren. De materialen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld marmerlook, hout(look) en natuursteen. Waar je met houtlook meer voor landelijk kiest, ga je met marmerlook voor luxe en met natuursteen voor een stoere keuken. De kleuren die prachtig passen bij blauw, zijn de vaak wat neutralere kleuren als wit, grijs, zwart of beige. Deze zorgen ervoor dat het blauw niet te druk wordt in de keuken en je bovendien een stijlvol geheel creëert.

Blauwe keukenstijlen

Hoewel blauw toch een wat meer uitgesproken kleur is, kun je het wel bij verschillende keukenstijlen toepassen. Je kunt bijvoorbeeld een landelijke keuken samenstellen door te kiezen voor lichtblauwe fronten, een houtlook werkblad en rvs-accenten. Of kies voor een luxe keuken met beige fronten, een blauw marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Past een industriële keuken beter bij je? Dan kun je gaan voor donkerblauwe fronten, een donker werkblad en mat zwarte accenten. Zo zijn er nog meer stijlen die je met een blauwe keuken kunt creëren, zoals een moderne, stoere of retro keuken.

Combinaties blauwe keuken
Keukentrends blauwe keukens

Welke trends passen bij een blauwe keuken?

Je kunt voor verschillende keukentrends kiezen wanneer je een blauwe keuken gaat samenstellen. Een van de trends van het moment is de keuze voor een stenen werkblad. Je kunt bijvoorbeeld blauwe keukenfronten combineren met een terrazzo werkblad, waarmee je voor een klassieke ruimte kiest. Of combineer blauw met lichte aardetinten, want ook die zijn momenteel erg populair. Een andere trend is om de keuken een speelse indeling te geven. Denk bijvoorbeeld aan kasten met verschillende dieptes of een keukenbar die op het eiland wordt geplaatst.

Jouw blauwe keuken samenstellen

Het samenstellen van een nieuwe complete keuken begint bij het bepalen van de keukenopstelling. Daarna kun je de kleuren en materialen van de keuken gaan uitkiezen. Wanneer je voor een blauwe keuken kiest, kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauwe keukenfronten. Dat betekent niet dat je de volledige keuken moet bekleden met deze kleur, je kunt gerust een combinatie maken met een andere kleur fronten. Geef je eiland bijvoorbeeld een andere kleur dan je hoge kastenwand. Nadat je deze combinatie hebt uitgekozen kun je de kleur van de accenten erbij zoeken. Bij een blauwe keuken kun je voor alle kleuren kiezen, net wat je mooi vindt. Dus of je nu voor koper, mat zwart of Gun Metal wil gaan, het kunnen allemaal prachtige combinaties zijn.

Blauwe keukens
Klassieke blauwe keuken

Direct de scherpste prijs

Als je een keuken hebt gezien waar je helemaal weg van bent, maken we graag een 3D-ontwerp voor je. Hierin passen we de keuken aan op jouw wensen en de mogelijkheden. Wanneer je tevreden bent met dit ontwerp bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden bij Kitchen4All niet van gedoe, onderhandelingen of kleine lettertjes en daarom zijn onze offertes eerlijk en transparant. Zo weet je bovendien direct waar je aan toe bent. We snappen dat je niet over één nacht ijs gaat wanneer je een nieuwe keuken koopt, daarom bieden we je voldoende bedenktijd aan.

 

Volledige ontzorging

Wanneer je bij ons een nieuwe keuken koopt, willen we je volledig ontzorgen. Dit begint natuurlijk al in de winkel, waarbij een van onze adviseurs je graag helpt bij het ontwerpen en samenstellen van je nieuwe keuken. Maar na de aankoop van de keuken stopt de ontzorging niet. De keuken wordt namelijk bij je thuis bezorgd en het enige dat jij hoeft te doen is de deur openen. Om je echt helemaal te kunnen ontzorgen bieden we ook volledige montage aan. Onze ervaren en kundige adviseurs komen de keuken bij je monteren en gaan pas naar huis als jij tevreden bent. Het enige dat jij nog hoeft te doen is genieten van je nieuwe keuken.

Maak een vrijblijvende afspraak

Zou je graag een blauwe keuken willen? Breng dan eens een bezoek aan een van onze winkels voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en behoeften en maken een 3D-ontwerp voor je. Dit ontwerp passen we net zolang aan totdat jij er helemaal tevreden mee bent. Zo stellen we een keuken samen die helemaal bij je past en weet je bovendien precies waar je aan toe bent. Nadat het ontwerp is gemaakt, maken we samen een rondje door de winkel om de kleuren en materialen van jouw nieuwe keuken uit te zoeken. Maak snel een gratis afspraak en kom langs!

Maak een afspraak