Groene keukens

Waar de een graag kiest voor een keuken met wat meer ingetogen kleuren als zwart of wit, kan het voor de ander niet kleurrijk genoeg. Ben jij op zoek naar een middenweg? Dan past een groene keuken misschien wel bij jou. Met een groene keuken kun je namelijk alle kanten op. Bovendien is de kleur goed te combineren! Wil je meer weten over groene keukens? Je leest het hieronder!

Stijlvolle groene keuken

De kenmerken van een groene keuken

Een van de belangrijkste kenmerken van een groene keuken is de veelzijdigheid ervan. Groen kent namelijk veel verschillende tinten, welke allemaal zo hun eigen stijl en uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroen of lichtgroen, welke beide voor een hele andere sfeer zorgen. Daarnaast is de kleur goed te combineren met verschillende kleuren en materialen. Hierdoor kun je dus vele keukenstijlen creëren met de kleur groen. Je kunt bijvoorbeeld voor een hele frisse groene keuken gaan of juist een hele warme keuken creëren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Groene keukens
Groene keukens kopen

Hoe kan je groen toepassen?

Je kunt de kleur groen op verschillende manieren toepassen in je keuken. Je zult waarschijnlijk niet zo snel kiezen voor een volledig groene keuken, maar het is wel mogelijk. Het vaakst wordt er gekozen voor groene fronten met een andere kleur of materiaal werkblad. Een andere mogelijkheid die we vaak terug zien komen is om een deel van de fronten een groene kleur te geven en de andere fronten bijvoorbeeld te voorzien van houtlook. Denk bijvoorbeeld aan een groen eiland en een notenhouten kastenwand. Wil je graag voor iets unieks kiezen? Kies dan voor een groen werkblad met een andere kleur fronten.

Combinaties met andere kleuren

Groen is een kleur die je heel gemakkelijk met andere kleuren kunt combineren. Je hebt natuurlijk verschillende groentinten waarbij de een wat makkelijk combineert dan de ander. Maar de meeste tinten die wij zien terugkomen zijn wat donkerder en wat zachter, waardoor het makkelijk te combineren is. Denk aan kleuren als zwart, wit en grijs, waarbij iedere kleur voor een andere uitstraling zorgt. Ook goudkleurige, zwarte en koperkleurige accenten passen prachtig bij groen. Houtlook en marmerlook zijn materialen die goed bij de kleur passen!

Groene keuken kopen
Groene keuken met hout

Keukenstijlen met groen

Met de kleur groen kun je alle kanten op en dus ook verschillende keukenstijlen creëren. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook werkblad en lichtgroene fronten met een raamoptiek en je hebt een landelijke keuken. Of combineer mineraalgroene fronten, notenhouten fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten voor een design uitstraling. Toch liever een industriële keuken? Ga dan voor een combinatie van legergroene fronten, een betonlook werkblad en mat zwarte accenten. En zo zijn er nog veel meer keukenstijlen mogelijk!

Stel jouw groene keuken samen

Het samenstellen van je nieuwe keuken begint natuurlijk met het uitzoeken van de opstelling. Nadat je deze hebt uitgekozen, kun je de stijl van de keuken gaan bepalen. Vaak begin je met het uitzoeken van de fronten en het werkblad, deze hebben namelijk de meeste invloed op de stijl en uitstraling van de keuken. Kies jij voor groene fronten? Of een groen werkblad? Of pak je uit en ga je voor een volledig groene keuken? Het kan allemaal! Wanneer je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de accenten erbij zoeken. Bij een groene keuken kun je eigenlijk wel voor alle kleuren kiezen. Waar je met goudkleurig meer voor luxe kiest, ga je met rvs bijvoorbeeld voor landelijk. De laatste stap is het uitzoeken van de apparatuur en dan is je groene keuken compleet!

Groen kookeiland
Landelijke groene keuken

Groene keuken inspiratie

Ben je helemaal enthousiast geworden over groene keukens? Of zou je er graag nog wat meer willen zien? Bekijk dan eens de opgeleverde keukens van onze klanten. Daar vind je verschillende groene keukens tussen, deze hebben allemaal een andere stijl en uitstraling. Of bezoek een van onze keukenwinkels! Ook daar vind je namelijk groene keukens. Zo hebben we er een opgesteld, maar bieden we ook van alle fronten en werkbladen stalen. Je kunt op deze manier precies zien welke kleur groen je mooi vindt en verschillende combinaties maken. Je vindt bij onze keukenwinkels dus voldoende inspiratie voor jouw groene keuken.

Onze verschillende groene keukens

Laat je keuken monteren

Het is zover: je hebt de keuken gekocht! Dan moet deze natuurlijk nog bij jou thuis komen en worden gemonteerd. Omdat we je bij Kitchen4All volledig willen ontzorgen, kunnen we ook dit voor je verzorgen. De keuken komen we altijd bij je thuis bezorgen en ook de montage kunnen wij voor je uit handen nemen. We werken samen met ervaren en vakkundige monteurs die al vele Kitchen4All keukens gemonteerd hebben. Zij weten dan ook precies hoe zij deze klus moeten klaren en leveren de keuken tot in de puntjes voor je op. Het enige dat jij hoeft te doen is de monteurs af en toe een kopje koffie aanbieden.

Maak een vrijblijvende afspraak

We snappen bij Kitchen4All als geen ander dat je graag advies wil ontvangen over het samenstellen van jouw nieuwe groene keuken. Daarom helpen onze adviseurs in onze keukenwinkels je graag bij het samenstellen van je nieuwe keuken. Wanneer je een afspraak maakt weet je zeker dat een van onze adviseurs alle tijd voor je heeft. Je kunt eenvoudig een afspraak maken via onderstaande knop. Wie weet tot snel bij een van onze keukenwinkels!

Plan direct een afspraak