Groene woonkeuken

Groene keuken

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken kun je uit veel verschillende keuken kleuren kiezen. Ben je op zoek naar een kleur waarmee je alle kanten op kunt en die makkelijk te combineren is met verschillende materialen? Dan is een groene keuken misschien wel iets voor jou. Wil je weten of een groene keuken bij je past? Je leest het hieronder!

Verschillende tinten groen

Je zult bij groen misschien denken aan een felgroene kleur, maar groen bestaat uit een breed scala aan verschillende tinten. Ook complete keukens zijn in verschillende soorten groen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een donkergroene keuken, waarmee je een design uitstraling creëert. Maar ga je liever voor iets frissers? Kies dan voor een mintgroene keuken. Een andere veel voorkomende groentint is legergroen, waarmee je een moderne keuken mee kunt creëren.

Groene keukens
Groene keukens kopen

Toepassen groene keuken

Groen kan je op verschillende manieren toepassen in de keuken. De combinatie die we het meest zien, zijn groene fronten met een werkblad in een andere kleur. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de fronten in de kleur groen te nemen en het andere deel in een andere kleur. Hierdoor pas je wel groen toe in de keuken, maar op een subtiele wijze. Je kunt ook kiezen voor een groen werkblad in combinatie met een andere kleur fronten. Omdat kunststof in alle soorten kleuren gemaakt kan worden, is het dus mogelijk om voor een groen werkblad te kiezen. Wil je echt iets gewaagds? Kies dan voor een volledig groene keuken met een groen werkblad én groene fronten.

Verschillende combinaties

Er zijn veel verschillende combinaties te maken met de kleur groen, er zijn verschillende materialen en kleuren die goed bij de kleur passen. Zo zien we vaak dat groene fronten gecombineerd worden met een houtlook of marmerlook werkblad. Kleuren als zwart, wit en grijs vormen ook een prachtige combinatie met groen, waarbij iedere kleur voor een andere uitstraling zorgt. Maar ook goudkleurige, zwarte en koperkleurige accenten passen prachtig bij groen.

Groene keuken kopen
Groen kookeilans

Keukenstijlen

De manier waarop je jouw groene keuken combineert bepaalt de stijl van de keuken. Zo kun je een landelijke uitstraling creëren door olijfgroene fronten te combineren met een houtlook werkblad en rvs-accenten. Ga je liever voor een luxe uitstraling? Kies dan voor donkergroene fronten in combinatie met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Maar ook een industriële keuken is mogelijk. Combineer dan bijvoorbeeld legergroene fronten met een betonlook werkblad en zwarte accenten.

Laat je adviseren

Ben je geïnteresseerd in een groene keuken en weet je al welke keukenstijl je nieuwe keuken moet krijgen? Of twijfel je nog? Kom eens naar een van onze winkels. Daar hebben we veel verschillende keukenopstellingen staan met verschillende kleuren, maten en stijlen. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van advies en helpen je met het samenstellen van je nieuwe droomkeuken.

Vind jouw Kitchen4All winkel

Landelijke groene keuken