Groene keukens

Waar de een graag kiest voor een keuken met wat meer ingetogen kleuren als zwart of wit, kan het voor de ander niet kleurrijk genoeg. Ben jij op zoek naar een middenweg? Dan past een groene keuken misschien wel bij jou. Met een groene keuken kun je namelijk alle kanten op. Bovendien is de kleur goed te combineren! Wil je meer weten over groene keukens? Je leest het hieronder!

Stijlvolle groene keuken

De kenmerken van een groene keuken

Een van de belangrijkste kenmerken van een groene keuken is de veelzijdigheid ervan. Groen kent namelijk veel verschillende tinten, welke allemaal zo hun eigen stijl en uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroen of lichtgroen, welke beide voor een hele andere sfeer zorgen. Daarnaast is de kleur goed te combineren met verschillende kleuren en materialen. Hierdoor kun je dus vele keukenstijlen creëren met de kleur groen. Je kunt bijvoorbeeld voor een hele frisse groene keuken gaan of juist een hele warme keuken creëren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Groene keukens
Groene keukens kopen

Hoe kan je groen toepassen?

Je kunt de kleur groen op verschillende manieren toepassen in je keuken. Je zult waarschijnlijk niet zo snel kiezen voor een volledig groene keuken, maar het is wel mogelijk. Het vaakst wordt er gekozen voor groene fronten met een andere kleur of materiaal werkblad. Een andere mogelijkheid die we vaak terug zien komen is om een deel van de fronten een groene kleur te geven en de andere fronten bijvoorbeeld te voorzien van houtlook. Denk bijvoorbeeld aan een groen eiland en een notenhouten kastenwand. Wil je graag voor iets unieks kiezen? Kies dan voor een groen werkblad met een andere kleur fronten.

Combinaties met andere kleuren

Groen is een kleur die je heel gemakkelijk met andere kleuren kunt combineren. Je hebt natuurlijk verschillende groentinten waarbij de een wat makkelijk combineert dan de ander. Maar de meeste tinten die wij zien terugkomen zijn wat donkerder en wat zachter, waardoor het makkelijk te combineren is. Denk aan kleuren als zwart, wit en grijs, waarbij iedere kleur voor een andere uitstraling zorgt. Ook goudkleurige, zwarte en koperkleurige accenten passen prachtig bij groen. Houtlook en marmerlook zijn materialen die goed bij de kleur passen!

Groene keuken kopen
Groen kookeilans

Keukenstijlen

De manier waarop je jouw groene keuken combineert bepaalt de stijl van de keuken. Zo kun je een landelijke uitstraling creëren door olijfgroene fronten te combineren met een houtlook werkblad en rvs-accenten. Ga je liever voor een luxe uitstraling? Kies dan voor donkergroene fronten in combinatie met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Maar ook een industriële keuken is mogelijk. Combineer dan bijvoorbeeld legergroene fronten met een betonlook werkblad en zwarte accenten.

Laat je adviseren

Ben je geïnteresseerd in een groene keuken en weet je al welke keukenstijl je nieuwe keuken moet krijgen? Of twijfel je nog? Kom eens naar een van onze winkels. Daar hebben we veel verschillende keukenopstellingen staan met verschillende kleuren, maten en stijlen. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van advies en helpen je met het samenstellen van je nieuwe droomkeuken.

Vind jouw Kitchen4All winkel

Landelijke groene keuken