L-keukens

Ben je op zoek naar een keukenopstelling die voldoende opberg- en werkruimte biedt en niet te veel ruimte inneemt? Dan past een L-keuken misschien wel bij jou! Met deze opstelling weet je zeker dat je voldoende werkruimte hebt en ook voldoende loopruimte overhoudt. Ben je benieuwd of deze opstelling bij je past? Je leest hieronder alles over L-keukens. Je bent natuurlijk ook welkom om deze opstelling in de winkel te komen bekijken.

Wat is een L-keuken?

Een L-keuken bestaat uit twee zijdes die met een hoekelement aan elkaar verbonden zijn. Daarbij is de ene zijde wat korter dan de andere, waardoor de L-vorm ontstaat. Je kunt deze opstelling zo lang of kort maken als dat jij wil. Door de hoek in de keuken heb je meer werkruimte dan bij bijvoorbeeld een werkruimte. Daarnaast lenen deze keukens zich ook goed voor le mans kasten. Deze kasten zijn voorzien van een of meer draaiplateaus. Hier kun je dus eenvoudig je grote pannen of keukenapparaten in kwijt. Ideaal als je van uitgebreid koken houdt!

De voordelen van een L-keuken

Het grootste voordeel van L-vormige keukens is de functionaliteit ervan. Met deze keukenopstelling beschik je over lekker veel kastruimte en een groot werkblad. Bovendien heb je met een L-keuken alles binnen handbereik, wanneer je de ruimte goed indeelt. Bij het samenstellen van een keuken heb je namelijk te maken met de zogeheten werkdriehoek. Dit gaat om de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en koelkast, hoe kleiner deze is, hoe praktischer de keuken. Bij een L-keuken kun je deze elementen makkelijk dicht bij elkaar plaatsen, wat de keuken dus zo praktisch maakt.

Kleurrijke L-keuken

Onze opgeleverde L-keukens

Laat je inspireren

L-keukens

Verschillende mogelijkheden

Je zou misschien denken dat L-keukens weinig mogelijkheden bieden als het om de opstelling gaat, maar dat is niet helemaal waar. Zo kun je natuurlijk zelf de lengtes van beide zijden bepalen. Je kunt dus zelf ook wat spelen met de verhoudingen. Daarnaast kun je voor bovenkasten kiezen, deze kun je boven beide zijden plaatsen, of slechts bij een zijde. Natuurlijk kun je ook voor een hoge kastenwand kiezen. Meestal wordt deze aan de korte zijde geplaatst zodat er nog voldoende werkruimte overblijft. Een kastenwand is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel praktisch. Zo kun je er eenvoudig je apparatuur in laten bouwen en de oven op armhoogte laten plaatsen.

Samenstellen L-keuken

Het samenstellen van de keuken begint bij het bepalen van de keukenopstelling. Je hebt dus verschillende mogelijkheden als je voor een keuken in L-vorm kiest, bedenk van tevoren daarom alvast wat je graag zou willen. Natuurlijk helpen onze adviseurs je ook graag bij het uitzoeken van jouw keukenopstelling. Zodra je hier een keuze in hebt gemaakt kun je het werkblad en de fronten uitkiezen. Als je kiest voor een kastenwand of bovenkasten kun je ook voor verschillende kleuren fronten kiezen, zo creëer je een uniek geheel. Daarna is het tijd om de kraan, spoelbak en grepen uit te zoeken. Dit zijn kleine elementen in de keuken die wel invloed hebben op de uitstraling ervan. Als laatste zoek je de apparatuur uit, waarbij je natuurlijk naast design ook op functionaliteiten moet letten.

Groene L-keuken
Keukenstijlen L-keuken

Stijlen L-keuken

Een L-keuken kun je op vele manieren samenstellen dus ook voorzien van veel verschillende keukenstijlen. Ga bijvoorbeeld voor grijze fronten en een donker werkblad en creëer een modern geheel. Of kies voor zwarte fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige kranen voor een luxe keuken. Liever toch een minimalistische uitstraling? Combineer dan lichte fronten met een licht werkblad. Of je nu op zoek bent naar een landelijke, industriële, moderne of klassieke keuken, het kan allemaal! Bekijk voor meer inspiratie onze keukenstijlen en bekijk wat bij jou past.

Onze verschillende L-keukens

L-keuken inspiratie

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie voor jouw L-keuken? Bekijk dan eens de opgeleverde keukens bij onze klanten. Daarbij kun je goed zien dat iedere keuken uniek is en iedereen een andere stijl en wensen heeft. Daarom zijn al onze keukens maatwerk. Je kunt je ook laten inspireren door onze tips & trends, zodat je ideeën voor je L-vormige keuken kunt opdoen. Zou je onze keukens liever in het echt willen zien? Kom dan eens naar een van onze keukenwinkels. Daar bieden we een ruim assortiment aan verschillende keukenopstellingen. Zo kun jij voldoende inspiratie opdoen voor je L-vormige keuken.

Direct de scherpste prijs

We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen. Daarom hebben we keukens in alle stijlen en voor alle budgetten. Als je jouw droomkeuken hebt samengesteld bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden namelijk van eerlijkheid en transparantie en doen daarom ook niet aan kleine lettertjes of onderhandelingen. Omdat wij zeker willen weten dat jij achter je keuze staat, bieden we je voldoende bedenktijd aan. Want pas als jij tevreden bent, zijn wij dit ook!

Laat je adviseren

Je koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe keuken. We snappen dan ook als geen ander dat je graag advies wil ontvangen over het samenstellen van jouw L-vormige keuken. In onze winkels word je daarom ontvangen door onze deskundige en onafhankelijke adviseurs. Zij brengen niet alleen je wensen in kaart, maar voorzien je ook van een vakkundig advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Zo weet je precies hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien en wat je kunt verwachten. Maak snel een afspraak of loop spontaan eens binnen.

Maak een vrijblijvende afspraak