Kleine open keukens

Open keukens worden door de gezellige sfeer steeds populairder. Wanneer je voor een open keuken kiest, bevinden de woonkamer en keuken zich dus in een open ruimte. Ondanks dat je vaak ziet dat dit grote ruimtes zijn, kun je ook gewoon voor een kleine open keuken gaan. Sterker nog, deze opstelling brengt heel veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd hiernaar? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Kleine open keukens

De eigenschappen van een kleine open keuken

Een van de belangrijkste eigenschappen van een kleine open keuken, is de gezellige sfeer die het met zich meebrengt. Terwijl jij staat te koken kun je gezellig kletsen met de rest van het gezin of je huisgenoten. Daarnaast is het een hele praktische oplossing. Door te kiezen voor één grote ruimte, oogt het geheel veel ruimer. Bovendien kun je de ruimte ook veel beter benutten. Als je kiest voor een open keuken staan er minder wanden in de ruimte, waardoor je hier veel meer gebruik van kunt maken,

Kleine open keuken ideeën
Kleine open hoekkeuken

Praktische opstellingen voor een kleine open keuken

Wanneer je voor een kleine open keuken kiest, zijn er een aantal opstellingen die daar het beste bij passen. In een kleine ruimte is een grote U-keuken bijvoorbeeld toch een wat minder goed idee. Maar er blijven genoeg opstellingen over die wel praktisch zijn. Neem bijvoorbeeld de rechte keuken, een functionele opstelling waarvan je de lengte helemaal zelf kunt bepalen. Of ga voor een hoekkeuken. Ook deze kun je op verschillende manieren indelen. Van twee gelijke zijden tegen twee wanden, tot aan ongelijke zijde waarvan er een vrij in de ruimte staat. Of ga voor een kleine open keuken met een eiland. Ook eilanden kun je namelijk zo klein maken als je wil, waardoor je ze ook in een wat kleinere ruimte kunt plaatsen.

Het inrichten van een kleine open keuken

Een kleine open keuken kun je op verschillende manieren indelen. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de keukenopstelling waar je voor kiest. Wanneer je gaat voor een rechte keuken, kun je bijvoorbeeld een aantal hoge kasten of bovenkasten aan het geheel toevoegen. Zo creëer je wat meer opbergruimte én plek voor je inbouwapparatuur. Ditzelfde kun je ook doen bij een hoekkeuken. Bij deze opstelling kun je er zelfs voor kiezen om een bar toe te voegen aan de opstelling. Je kunt dan ook nog eens gezellig eten aan jouw kleine open keuken!

Kleurrijke kleine open keuken

Doe keuken inspiratie op

en bewonder onze binnenkijkers

Kleine open keuken met eiland

Geschikte kleuren en materialen voor een open keuken

In principe kun je voor alle kleuren en materialen kiezen als je voor een kleine open keuken gaat. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wil dat de stijl van de keuken matcht bij die van de woonkamer. Pas in dat geval het kleurenpallet en materiaalkeuze van de keuken aan op de rest van het interieur. Heb je een hele moderne woonkamer? Kies dan bijvoorbeeld zwarte fronten met een lichtgrijs werkblad en mat zwarte accenten. Of zou je jouw interieur meer als landelijk omschrijven? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor houtlook fronten gecombineerd met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. En zo is er van alles mogelijk voor jouw kleine open keuken.

Maak een ontwerp van jouw droomkeuken

Wil je graag een beter beeld krijgen van de mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken? Maak dan eens een 3D-ontwerp van jouw keuken met onze keukenplanner. Je kunt in de tool de afmetingen van de ruimte invoeren en aan de hand daarvan verschillende opstellingen, stijlen en kleuren proberen. Wanneer je klaar bent met je ontwerp kun je deze meenemen naar een van onze keukenwinkels. Daar helpt een van onze adviseurs je graag om van jouw 3D-ontwerp werkelijkheid te maken.

Laat je adviseren

Een nieuwe keuken samenstellen doe je niet vaak. Het kan dan best lastig zijn om te weten waar je allemaal op moet letten en rekening mee moet houden. We helpen je bij onze keukenwinkels daarom graag bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Wanneer je een afspraak maakt, beginnen we met een korte kennismaking waarbij we je wensen in kaart brengen. Aan de hand daarvan voorzien we je van een advies en gaan we samen jouw droomkeuken samenstellen.

Ontvang een gratis magazine