Rechte keukens met kastenwand

Voor veel mensen staat voldoende opbergruimte bovenaan hun wensenlijstje wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe keuken. Maar wanneer je een wat kleinere ruimte hebt, kan het best lastig zijn om opbergruimte te creëren. Een rechte keuken met kastenwand is dan de ideale opstelling. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een rechte keuken met kastenwand biedt? Lees dan snel verder of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels om je te laten adviseren.

Rechte keuken met hoge kasten

Wat is een kastenwand?

Misschien vraag je je wel af wat een kastenwand eigenlijk is en dat snappen we heel goed. Een kastenwand is een keukenblok welke bestaat uit meerdere hoge kasten. Het gaat dan niet om een keuken met bovenkasten, maar om kasten die bijvoorbeeld een hoogte hebben van 2 meter en uit één deel bestaan. Dat betekent niet dat je allemaal grote kasten hebt van 2 meter, het kunnen bijvoorbeeld ook twee kasten van 1 meter. Wat we ook vaak zien is dat de kastenwand wordt voorzien van een ombouw. De kastenwand wordt dan als het ware ingebouwd, wat voor een strakke en luxe uitstraling zorgt.

Rechte keuken met kastenwand
Rechte keuken met bovenkasten

De verschillende mogelijkheden van een rechte keuken met kastenwand

Vaak wordt gedacht dat een rechte keuken weinig verschillende mogelijkheden biedt, maar dat is niet helemaal waar. Ook wanneer je kiest voor een rechte keuken met kastenwand kun je verschillende kanten op. Je kunt de opstelling namelijk zo lang of kort maken als dat je zelf wil. Bovendien kun je ook zelf kiezen hoeveel hoge kasten je toevoegt aan je rechte keuken. Een andere keuze die je kunt maken, is of je het rechte deel van de keuken wel of niet voorziet van bovenkasten. Wanneer je nog wat extra opbergruimte wil creëren kan dit namelijk uitkomst bieden. Maar het zorgt er daarnaast wel voor dat de keuken wat voller oogt.

Welke voordelen biedt een kastenwand?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een hoge kastenwand? Een kastenwand biedt vele verschillende voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Extra opbergruimte: het belangrijkste voordeel van een kastenwand is dat je er extra opbergplek mee creëert. Door bijvoorbeeld voor drie hoge kasten te kiezen, creëer je zeeën van ruimte.

2. Stijlvolle uitstraling: een kastenwand kent niet alleen praktische voordelen, het zorgt ook voor een stijlvolle uitstraling. Het geeft je keuken net dat beetje extra luxe.

3. Plek om je apparatuur in te plaatsen: je kunt in een kastenwand niet alleen je spullen opbergen, het is ook de ideale plek om je apparatuur in kwijt te kunnen. Zo kun je er de oven op armhoogte plaatsen zodat je nooit meer hoeft te bukken wanneer je de oven wil gebruiken. Ook voor de koelkast en eventueel de vriezer is het de uitgelezen plek. Door deze apparaten te voorzien van een paneeldeur zie je ze bovendien niet eens zitten.

Rechte keuken met hoge kastenwand

Bekijk de keukens van onze klanten

En laat je inspireren

Rechte keuken kastenwand

Jouw rechte keuken met kastenwand samenstellen

Er zijn dus verschillende manieren waarop je een rechte keuken met kastenwand kunt samenstellen, maar hoe begin je eigenlijk? Je start eigenlijk altijd met het samenstellen van de opstelling, deze vormt de basis van de keuken. In de winkel word je daar natuurlijk bij geholpen door een van onze adviseurs. Wanneer je erover uit bent welke opstelling de keuken gaat krijgen, kun je de keuken gaan inrichten. Dat wil zeggen dat je de fronten en het werkblad gaat uitzoeken. Hiermee bepaal je voor een groot deel welke stijl en sfeer de keuken krijgt. Dan missen de spoelbak en de kraan natuurlijk nog, deze zoek je vaak uit aan de hand van de kleuren van de fronten en het werkblad. Wanneer gewenst kun je daarna de grepen of greeplijsten erbij zoeken. De laatste stap is het uitzoeken van de apparatuur. Zo stel je dus een rechte keuken met kastenwand samen!

Stijlen voor een rechte keuken met kastenwand

Wanneer je een rechte keuken met kastenwand gaat samenstellen kun je uit verschillende keukenstijlen kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een open keuken hebt en de ruimte rustig wil houden, kun je voor een minimalistische of strakke keuken kiezen. Wil je juist wat meer uitpakken en een echte eyecatcher van de keuken maken? Kies dan voor de design stijl of creëer een luxe keuken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een hele stoere ruimte realiseren en gaan voor een industriële keuken. Je hebt dus de keuze uit vele keukenstijlen voor jouw rechte keuken met kastenwand.

Rechte keuken met kastenwand

Laat je ontzorgen door Kitchen4All

Of je nu op zoek bent naar een rechte keuken met kastenwand of een grote woonkeuken met eiland, we staan bij Kitchen4All voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je bij het kopen van een nieuwe keuken nergens zorgen over hoeft te maken. We voorzien je daarom bij onze keukenwinkels van deskundig advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Je weet dus precies hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Na de aankoop van de keuken moet deze natuurlijk ook nog bij je thuis bezorgd en gemonteerd worden. Ook hierbij ontzorgen we je volledig! Onze ervaren monteurs zorgen er namelijk voor dat jouw keuken tot in de puntjes gemonteerd wordt!

Plan een vrijblijvende afspraak

Zou je graag willen weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw nieuwe keuken? Plan dan een afspraak in bij een van onze winkels en kom langs. Je wordt daar ontvangen door een van onze deskundige adviseurs die je graag voorzien van advies. Naast dat zij je kunnen adviseren, maken ze ook samen met jou een rondje door de winkel om de kleuren, materialen en apparatuur van jouw keuken uit te zoeken. Jullie gaan samen op zoek naar jouw nieuwe droomkeuken!

Maak direct een afspraak