Standaard keukens

Standaard keuken

Je nieuwe keuken moet natuurlijk helemaal bij jou, de ruimte en jouw keukenstijl passen. Daarnaast wil je dat je keuken aan je wensen en behoeften voldoet. Om voor iedereen een droomkeuken te kunnen realiseren zijn vrijwel al onze keukens maatwerk. Bij het uitzoeken van een maatwerk keuken kom je voor best veel keuzes te staan. Hoe hoog moet de keuken worden? Welke apparatuur zou je graag willen? Welke kleuren en materialen passen bij je? Dan is het fijn om te weten wat eigenlijk een standaard keuken is. Zo heb je wat houvast bij het uitzoeken van je nieuwe complete keuken. Wij leggen je daarom uit wat een standaard keuken is.

Standaard keukenopstelling

Een van de eerste keuzes die je maakt is welke opstelling je nieuwe keuken gaat krijgen. Omdat iedere ruimte verschillend is, zijn er meerdere standaard keukenopstellingen. Hierbij gaat het om een rechte keuken, een hoekkeuken, een u-keuken en een keuken met eiland. Welke keuken geschikt is voor jou, is dus afhankelijk van de ruimte. In een compacte ruimte is een rechte keuken vaak de meest geschikte opstelling, maar in een grote open ruimte wordt er vaker gekozen voor een keuken met kookeiland.

De hoogte van de keuken

Bij het samenstellen van een complete keuken krijg je te maken met verschillende soorten afmetingen, waaronder de hoogte van de keuken. Deze wordt gemeten vanaf de vloer tot bovenaan het werkblad. Een werkblad kan verschillende diktes hebben en heeft daardoor invloed op de hoogte van de keuken. Daarom wordt deze ook meegerekend. Voorheen was de standaardhoogte van de keuken 90 cm. Omdat de gemiddelde lengte van de mens de afgelopen jaren is toegenomen, is ook de hoogte van de keuken veranderd. We zien dus dat deze steeds wat verder naar boven toe schuift. De gemiddelde hoogte ligt tegenwoordig tussen de 90 en 95 cm. Welke hoogte bij jou past is dus afhankelijk van je lengte.

Standaard keukenopstelling
Afmetingen keukenkasten

Afmetingen keukenkasten

Naast de afmetingen van de keuken zelf, krijg je ook te maken met de afmetingen van de keukenkastjes. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn bij keukenkasten, zijn er niet een aantal standaardmaten te benoemen. De afmetingen van de keukenkasten lopen erg uiteen, maar er is wel een range waarbinnen de meest standaard keukenkasten vallen. Daarnaast verschillen de afmetingen van onder- en bovenkasten ook. Zo zijn bovenkasten vaak wat lager en minder breed dan onderkasten.

Bekijk onze opgeleverde keukens

Doe inspiratie op

Keukenapparatuur

In een keuken mag keukenapparatuur natuurlijk niet ontbreken. Een standaard keuken is voorzien van een viertal apparaten, namelijk: een kookplaat, oven, koelkast en afzuigkap. Deze apparatuur is vrijwel onmisbaar voor het koken en zit dus ook standaard in een keuken. De laatste jaren wordt daar vaak een magnetron, vaatwasser en vriezer aan toegevoegd. Deze apparaten zijn niet essentieel voor het koken, maar verhogen natuurlijk wel het gebruiksgemak van de keuken.

Kleuren & materialen standaard keuken

We bieden een ruim assortiment aan kleuren en materialen voor jouw nieuwe keuken. Vrijwel al deze mogelijkheden vallen onder ons standaard assortiment. Je kunt dus een standaard keuken volledig aanpassen aan jouw wensen en keukenstijl. Zo kun je bijvoorbeeld voor blauwe fronten en een houtlook werkblad kiezen. Of voor hoogglans witte fronten met een composieten werkblad kiezen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Keukenapparatuur
Luxe keuken

Een standaard keuken samenstellen

Ondanks dat al onze keukens maatwerk zijn, kun je dus wel kiezen voor een aantal standaard keuken maten, kleuren, materialen en apparaten. Het samenstellen van een standaard keuken begint met de keukenopstelling. Je kunt dus uit verschillende keukenopstellingen kiezen, net wat bij jou en de ruimte past. Vervolgens kun je de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uitzoeken. Omdat vrijwel alle kleuren en materialen standaard zijn, heb je dus een ruime keuze. Vervolgens kies je de kleuren van de accenten uit, ook deze vallen vrijwel allemaal onder standaard. Als laatste voeg je dan de apparaten naar wens toe!

Montage standaard keuken

Een keuken koop je natuurlijk niet iedere dag. Dat dit best spannend kan zijn, snappen we bij Kitchen4All als geen ander. Daarom zijn wij er om je compleet te ontzorgen. Zo voorzien onze adviseurs je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Maar ook na de aankoop van de keuken staan we voor je klaar. De keuken wordt gratis bij je thuis bezorgd en ook de montage kunnen we voor je verzorgen. We werken samen met vakkundige monteurs met jarenlange ervaring. Zij monteren jouw keuken tot in de puntjes en gaan pas naar huis als jij tevreden bent. Jij hoeft alleen maar te genieten van je nieuwe keuken!

Vind jouw ideale keuken

Is jouw keuken aan vervanging toe en zou je graag advies ontvangen over het samenstellen van jouw nieuwe keuken? Kom dan eens naar een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. Onze adviseurs staan daar voor je klaar om jou te helpen met het realiseren van jouw droomkeuken. Ze beginnen met een korte kennismaking waarbij ze jouw wensen in kaart brengen. Aan de hand daarvan voorzien ze je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Samen gaan we op zoek naar jouw nieuwe keuken.

Maak een afspraak