Standaard keukens

Standaard keuken

Je nieuwe keuken moet natuurlijk helemaal bij jou, de ruimte passen en de keukenstijl. Daarnaast wil je dat je keuken aan je wensen en behoeften voldoet. Om voor iedereen een droomkeuken te kunnen realiseren zijn vrijwel alle keukens maatwerk. Bij het uitzoeken van een maatwerk keuken kom je voor veel keuzes te staan. Hoe hoog moet de keuken worden? Welke apparatuur zou je graag willen? Dan is het fijn om te weten wat eigenlijk een standaard keuken is, zodat je een houvast hebt bij het uitzoeken van je nieuwe complete keuken. Daarom leggen we je uit wat een standaard keuken is.

Standaard keukenopstelling

Een van de eerste keuzes die je maakt is welke opstelling je nieuwe keuken gaat krijgen. Omdat iedere ruimte verschillend is, zijn er meerdere standaard keukenopstellingen. Hierbij gaat het om een rechte keuken, een hoekkeuken, een u-keuken en een keuken met eiland. Welke keuken geschikt is voor jou, is dus afhankelijk van de ruimte. In een compacte ruimte is een rechte keuken vaak de meest geschikte opstelling, maar in een grote open ruimte wordt er vaker gekozen voor een keuken met kookeiland.

Standaard keukenopstelling
De hoogte van de keuken

De hoogte van de keuken

In een keuken krijg je te maken met verschillende soorten afmetingen, waaronder de hoogte van je keuken. Deze wordt gemeten vanaf de vloer tot bovenaan het werkblad. Voorheen was de standaardhoogte van de keuken 90 cm. Omdat de gemiddelde lengte van mensen de afgelopen jaren is toegenomen, wordt deze hoogte niet vaak meer aangehouden. We zien dus dat deze steeds wat verder naar boven toe schuift. De gemiddelde hoogte ligt tegenwoordig tussen de 90 en 95 cm.

Afmetingen keukenkasten

Naast de afmetingen van de keuken zelf, krijg je ook te maken met de afmetingen van de keukenkastjes. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn bij keukenkasten, zijn er niet een aantal standaardmaten te benoemen. De afmetingen van de keukenkasten lopen erg uiteen, maar er is wel een range waarin de meest standaard keukenkasten vallen. Daarnaast is er ook nog een onderscheid te maken tussen onder- en bovenkasten. Zo ligt de gemiddelde diepte van een onderkast tussen de 30 en 60 cm, waar de breedte van onderkasten tussen de 30 en 120 cm ligt. De gemiddelde hoogte van een keukenkast ligt tussen de 45 en 90 cm. Hierbij zijn kastenwanden niet meegerekend, de hoogte hiervan ligt gemiddeld net iets boven de 2 meter. De diepte van keukenkasten is erg verschillend. Dit is volledig afhankelijk van je keuken en welke soort kast je kiest.

Afmetingen keukenkasten
Keukenapparatuur

Keukenapparatuur

De apparatuur mag natuurlijk niet ontbreken in je nieuwe keuken. Een standaard keuken is voorzien van een viertal apparaten: een kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser. Deze apparatuur is vrijwel onmisbaar voor het koken en zitten dus ook standaard in een keuken. Wel zien we dat er de laatste jaren vaak een magnetron, vaatwasser en vriezer toe worden gevoegd aan de keuken. Deze apparaten zijn niet essentieel, maar verhogen natuurlijk wel het gebruikersgemak van de keuken.

Vind jouw ideale keuken

We zijn er bij Kitchen4All om je compleet te kunnen ontzorgen. Of je nu op zoek bent naar een complete keuken of inspiratie wil opdoen, wij staan voor je klaar. In onze winkels voorzien onze deskundige adviseurs je van advies en maken zij een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je besloten de keuken te kopen? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen. Daarnaast kunnen we de gehele montage voor je verzorgen. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Maak een afspraak