Strakke keukens

Ben je op zoek naar een keuken met de kenmerken van de moderne keukenstijl en hou jij van een minimalistische uitstraling? Dan past een strakke keuken helemaal bij jou. Wil je graag meer weten over deze keukenstijl? We vertellen je alles over de kenmerken en het samenstellen van een strakke keuken. Of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat je adviseren.

Kenmerken strakke keukens

De strakke keukenstijl heeft veel weg van een moderne keuken. Bij deze stijlen zie je dezelfde strakke lijnen en minimalistische uitstraling terugkomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van felle kleuren, drukke prints of tierelantijntjes. Vaak wordt er gekozen voor apparatuur met een strak design en greeploze fronten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat een strakke keuken sfeerloos is. Zo kun je gerust voor een wat opvallender marmerlook blad kiezen, zolang de rest van de keuken uit zachtere kleuren en materialen bestaat. Een ander belangrijk kenmerk van deze keukenstijl is dat deze keukens over het algemeen erg opgeruimd zijn. Een keuken waar veel accessoires om staan en te weinig opbergruimte biedt, oogt al snel rommelig. Dus voldoende kasten mogen in een strakke keuken zeker niet ontbreken!

Materialen in een strakke keuken

De materialen die je in een strakke keuken ziet terugkomen hebben over het algemeen een wat meer ingetogen uitstraling. De fronten zijn vaak van kunststof en zijn egaal. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van een front met een reliëf of een raamoptiek. Met het werkblad daarentegen kun je wat meer uitpakken. Kies bijvoorbeeld voor marmerlook of een composieten werkblad. Om de strakke uitstraling van de keuken te behouden is het wel aan te raden om voor een wat rustigere kleur te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een wit marmerlook blad met een grijze ader. Of een donker composieten werkblad.

Minimalistische strakke keuken
Strakke keuken kopen

Strakke keuken kleuren

Zoals je misschien al verwacht zal een knalroze keuken met een terrazzo werkblad niet helemaal de strakke uitstraling creëren waar je naar op zoek bent. Bij een strakke keuken wordt er vaak gekozen voor neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een strakke witte keuken, of aan grijs en zwart. Maar ook zandkleuren als beige of taupe passen goed bij deze keukenstijl. Als je wel graag voor een kleur wil gaan, kies dan bijvoorbeeld voor donkergroen of donkerblauw. Deze keuken kleuren hebben geen hele uitgesproken uitstraling, waardoor de strakke keukenstijl behouden blijft.

Onze opgeleverde strakke keukens

Doe inspiratie op

Een strakke keuken samenstellen

De keuze in kleuren en materialen is groot, dus hoe stel je dan een strakke keuken samen? Bedenk van tevoren welke kleuren en materialen je mooi vindt, dan kun je alvast wat mogelijkheden wegstrepen. De eerste elementen die je van een keuken uitzoekt zijn vaak de fronten en het werkblad. Deze hebben namelijk de meeste invloed op de sfeer en uitstraling. Bij deze keukenstijl wordt er dus vaak gekozen voor een greeploze keuken met een ingetogen kleur fronten en werkblad. Denk bijvoorbeeld aan beige fronten met een licht marmerlook werkblad. Als je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Bij een strakke keuken kun je voor alle kleuren kiezen, maar vaak wordt er gekozen voor mat zwart of rvs. Deze hebben de meest strakke uitstraling.

Strakke keukens
De strakke keukentrends van 2024

De strakke keukentrends van 2024

Er zijn momenteel verschillende badkamertrends die perfect passen bij de strakke keukenstijl. Neem bijvoorbeeld de keuze voor een stenen werkblad. Er zijn verschillende stenen werkbladen met een egale kleur, welke dus goed combineren bij de kenmerken van deze keukenstijl. Of kies voor strakke keuken met zandkleuren, want ook deze zijn erg populair op het moment!

Keukenstijlen combineren

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken worden er vaak verschillende keukenstijlen met elkaar gecombineerd, waardoor je je eigen keukenstijl creëert. Een strakke keuken kun je ook goed met andere stijlen combineren. Een van de combinaties die veel voorkomt is een moderne strakke keuken. Denk bijvoorbeeld aan zandkleurige fronten, een donker werkblad en mat zwarte accenten. Maar ook een minimalistische keuken combineert goed met deze keukenstijl. Kies dan bijvoorbeeld voor een greeploze keuken met witte fronten en een licht werkblad. Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw keukenstijl? We hebben alle keukenstijlen voor je op een rijtje gezet, zodat jij je eenvoudig kunt laten inspireren.

Strakke keuken

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Is je keuken eigenlijk aan vervanging toe, maar kijk je op tegen het proces van het kopen van een nieuwe keuken? Kom dan eens langs bij een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All ontzorgen we je namelijk volledig voor, tijdens én na dit proces. We beginnen met een korte kennismaking waarbij je wensen en behoeften in kaart brengen. Aan de hand daarvan stellen we de keuken samen en maken we een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden en heb je de keuken gekocht? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen en indien gewenst verzorgen we ook de volledige montage voor je. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Persoonlijk advies

Zou je graag advies willen ontvangen over het samenstellen van jouw nieuwe keuken? Of twijfel je bijvoorbeeld over of je voor een strakke keuken met eiland gaat, voor een strakke hoekkeuken of voor een andere opstelling? Breng dan gerust eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs ontvangen je daar met een kopje koffie of thee. Samen met jou brengen ze je wensen in kaart en maken jullie een rondje door de winkel. Zo kun je in alle rust de kleuren en materialen voor jouw nieuwe keuken uitzoeken. Maar je kunt natuurlijk ook eerst in alle rust inspiratie opdoen in onze winkel. Zien we je snel?

Maak een vrijblijvende afspraak