Strakke keukens

Ben je opzoek naar een keuken met de kenmerken van de moderne keukenstijl en hou jij van een minimalistische uitstraling? Dan past een strakke keuken helemaal bij jou. Je leest hieronder alles over de kenmerken en het samenstellen van een strakke keuken. Lees dus snel verder!

Kenmerken strakke keukens

De strakke keukenstijl heeft veel weg van een moderne keuken. Bij deze stijlen zie je dezelfde strakke lijnen en minimalistische uitstraling terugkomen. Je ziet in deze keukens geen felle kleuren, drukke prints of tierelantijntjes. Vaak wordt er gekozen voor apparatuur met een strak design en greeploze fronten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat een strakke keuken saai hoeft te zijn. Zo kun je gerust voor een wat opvallender marmerlook blad kiezen, zolang de rest van de keuken uit zachtere kleuren en materialen bestaat. Een ander belangrijk kenmerk is dat deze keukens over het algemeen erg opgeruimd zijn. Een keuken waar veel accessoires in staan en te weinig opbergruimte biedt, oogt al snel rommelig. Dus voldoende kasten mogen in een strakke keuken ook zeker niet ontbreken!

Minimalistische strakke keuken
Strakke keuken kopen

Kleuren & materialen strakke keukens

Zoals je misschien al verwacht zal een knalroze keuken met een terrazzo werkblad niet de strakke uitstraling creëren waar je naar opzoek bent. Bij een strakke keuken wordt er vaak gekozen voor neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs of zwart. Als je wel graag voor een kleur wil gaan, kies dan bijvoorbeeld voor donkergroen, donkerblauw of een zandkleur. Deze kleuren hebben geen uitgesproken uitstraling, waardoor de strakke keuken behouden blijft.

De materialen waar vaak voor gekozen wordt is houtlook, marmerlook of een kunststoffen of natuurstenen werkblad met een rustige uitstraling. Zo bieden we bijvoorbeeld donkere marmerlook werkbladen aan. Hiermee kies je voor een luxe maar strakke uitstraling.

Een strakke keuken samenstellen

De keuze in kleuren en materialen is reuze, dus hoe stel je dan een strakke keuken met eiland samen? Misschien wil je wel graag één element in de keuken eruit laten springen. Kies deze dan als eerste uit, dan weet je dat je de rest van de kleuren en materialen wat meer basic moet houden. Ga je voor een mooi natuurstenen blad? Kies dan voor een greeploze keuken met een neutrale kleur keuken. Maar misschien wil je wel graag mooie glaskasten toevoegen aan de keuken? Dan kun je dus het beste de rest van de keuken ook meer ingetogen houden. Zou je graag meer advies willen over het samenstellen van een strakke keuken? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze winkels.

Strakke keukens
Strakke keuken

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Is je keuken eigenlijk aan vervanging toe, maar kijk je op tegen het proces van het kopen van een nieuwe keuken? Kom dan eens langs bij een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All ontzorgen we je namelijk volledig voor, tijdens én na dit proces. We beginnen met een korte kennismaking waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. Aan de hand daarvan stellen we de keuken samen en maken we een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden en heb je de keuken gekocht? Dan komen we deze gratis bij je thuisbezorgen en indien gewenst verzorgen we ook de volledige montage voor je. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak