Tijdloze keukens (1)

Tijdloze keukens

Bij een tijdloze keuken worden kleuren, vormen en materialen gebruikt die altijd actueel blijven. Je kunt deze keukenstijl combineren met de modernste materialen, accessoires en keukenapparatuur. Zo raak je niet snel op je nieuwe keuken uitgekeken. Is een tijdloze keuken echt iets voor jou? Ontdek in een van onze Kitchen4All winkels ons uitgebreide assortiment aan tijdloze keukens. De keuze is reuze!

 • Sorteren op
  • Prijs laag - hoog
  • Prijs hoog - laag
  • Populariteit
 • Prijs
  • Alle prijzen
  • € 7.000,- € 11.999,-
 • Opstellingen
  • Alle opstellingen
  • Rechte keukens
  • U-vormige keukens
  • Hoekkeukens
  • Kookeiland

Er zijn geen keukens gevonden voor deze selectie.

Tijdloze keuken kenmerken

Je hoort de term tijdloos best vaak voorbij komen, maar wat is een tijdloze keuken? In een tijdloze keuken zul je niet snel trendvolle kleuren en materialen terugvinden. Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is dan ook dat de keuken nooit uit de mode raakt. Er wordt gebruikgemaakt van kleuren en materialen die geen hele uitgesproken uitstraling hebben. Dat betekent niet dat deze keukens saai zijn. Het voordeel van deze keukenstijl is dat je met accessoires eenvoudig de keuken een andere sfeer of uitstraling kunt geven. Ben je uitgekeken op de accessoires? Dan kun je deze vervangen en weer een hele nieuwe sfeer creëren.

Verschillende materialen

Als je gaat voor een tijdloze keuken, dan kun je uit verschillende materialen kiezen. Zo wordt er voor de fronten vaak voor kunststof, dit materiaal is namelijk in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Het werkblad is ook vaak van kunststof, of een natuurlijke materiaal als composiet of graniet. Deze materialen zijn er ook in verschillende tijdloze kleuren, waardoor ze goed passen bij tijdloze keukens. Materialen als houtlook en marmerlook zie je wat minder vaak terugkomen bij deze keukenstijl. De uitstraling ervan zijn vaak wat meer uitgesproken, waardoor ze minder goed passen bij een tijdloze keuken.

Kenmerken tijdloze keuken
Ruime witte u-keuken

Kleuren in een tijdloze keuken

Bij deze keukenstijl wordt er voornamelijk gekozen voor lichte kleuren als wit, grijs en crème. Deze kleuren raken namelijk niet trendgevoelig waardoor ze perfect passen bij een tijdloze keuken. Een tijdloze keuken wordt dus ook niet uitgevoerd in trendy kleuren als rood, groen of blauw. Dat betekent niet dat je helemaal geen kleur in deze keukens terug zal vinden. Je kunt eenvoudig extra sfeer creëren door bijvoorbeeld een muur een andere kleur te geven die helemaal bij je past. Ideaal; zo blijft jouw tijdloze keuken altijd actueel!

 

Onze tijdloze opgeleverde keukens

Doe inspiratie op

Het samenstellen

Bij het samenstellen van de keuken begin je vaak met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Je hebt best veel keuze, dus het is goed om van tevoren alvast te bedenken wat je mooi en wat minder mooi vindt. Ga je bijvoorbeeld voor een volledig witte keuken? Of combineer je witte fronten met een grijs werkblad. Vervolgens is het tijd om de grepen uit te kiezen. Nu hoeft een keuken natuurlijk geen grepen te hebben, je kunt ook gaan voor een greeploze variant. Bij deze keukenstijl zien we nog wel dat er regelmatig voor grepen gekozen worden. Deze zijn vaak van rvs, dit is een echt tijdloos materiaal. Ook voor de spoelbak en kraan wordt, om dezelfde reden, voor rvs gekozen. Als laatste voeg je de apparatuur aan de keuken, daarmee maak je de keuken compleet. Het samenstellen van een nieuwe keuken kan best lastig zijn. Wil je daar graag advies of hulp bij ontvangen? Breng dan gerust eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Strakke tijdloze keuken
Witte tijdloze keuken

Keukenstijlen combineren

Waar sommige keukenstijlen met vele andere stijlen te combineren zijn, zijn de mogelijkheden bij een tijdloze keuken wat kleiner. Zo zal je niet snel de combinatie van een tijdloze en klassieke keuken zien. De stijl die je wel kan combineren met tijdloos is minimalistisch. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een greeploze keuken met witte fronten en een wit werkblad. Ook kun je gaan voor een strakke tijdloze keuken. Ga dan voor een witte greeploze keuken in combinatie met een donker werkblad en apparatuur met een strak design. Daarnaast kun je natuurlijk ook met accessoires of de wandkleur een combinatie maken met een andere stijl.

Montage tijdloze keuken

Volledige ontzorging staat bij Kitchen4All op nummer een. Zo maken we een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken en helpen we je met het samenstellen van de keuken. Maar ook de montage van jouw keuken kunnen we volledig voor je verzorgen. We nemen je graag al het werk uit handen, zo hoef jij alleen maar te genieten van je nieuwe keuken. We werken met vakkundige monteurs die jarenlange ervaring hebben. Zij gaan pas naar huis als de keuken tot in de puntjes is opgeleverd en je helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Keukeninspiratie voor jouw tijdloze keuken

Misschien ben je nog op zoek naar keukeninspiratie voor jouw nieuwe tijdloze keuken? Iedereen heeft natuurlijk andere wensen, daarom is het belangrijk dat je goed in beeld hebt wat je aanspreekt. Daarom vind je in onze winkels verschillende keukenopstellingen welke voorzien zijn van de nieuwste trends en voor ieder budget. We verwelkomen je dan ook graag om samen met een van onze adviseurs je keuken samen te stellen. Zij denken graag met je mee en voorzien je van advies. Daarnaast maken zij een 3D-ontwerp voor je zodat je precies weet hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Samen gaan we op zoek naar jouw nieuwe droomkeuken.

Persoonlijk advies

Ben je er nog niet helemaal over uit of deze keukenstijl bij je past? Of wil je gewoon even ontspannen inspiratie opdoen? Dan nodigen we je graag uit bij een van onze winkels! Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van inspiratie, tips, advies én natuurlijk een kopje koffie of thee. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Plan direct een afspraak