Keukenapparatuur: de nieuw(st)e functies

Keukenapparatuur ontwikkelt zich de laatste jaren razendsnel. Niet alleen worden de designs steeds stijlvoller, ook de functies ervan ontwikkelen zich hard. Net zoals smartphones en laptops wordt ook keukenapparatuur steeds ‘slimmer’. Daarnaast speelt bij deze innovaties ook duurzaamheid een grote rol. We vertellen je alles over de nieuwste keukenapparatuur, dus lees snel verder!

De nieuwste functies keukenapparatuur

1. Connected cooking

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur is het verbinden van apparaten met elkaar. Zo zijn er verschillende kookplaten die je met je afzuigkap kunt verbinden. Zodra je de kookplaat aan zet of gebruikt, gaat de afzuiging ook aan. Zo heb je nooit meer last van geurtjes in de keuken. Daarnaast zijn er ook kookplaten die je kunt verbinden met je telefoon. Je kunt dan bijvoorbeeld de temperatuur op de kookplaat regelen. 

2. No-frost zones

Niets is vervelender dan een vriezer die je moet ontdooien vanwege de ijsvorming. Maar ook daar is wat op bedacht. Er zijn diverse vriezers voorzien van zo gehete no frost zones. In deze vriezers zitten ventilatoren welke de lucht en het vocht uit de vriezer zuigen. Dit wordt in eerste instantie als ijs bewaard, dat ijs wordt vervolgens eens in de zoveel tijd ontdooid. Dat vocht wordt afgevoerd naar een bakje op de motor. Hier wordt het verdampt en een ventilator zorgt er vervolgens weer voor dat de koude lucht naar de vriezer wordt geblazen. Dit systeem is niet alleen heel praktisch, maar ook duurzaam. Vriezers met veel ijsvorming verbruiken namelijk tot 10% meer stroom.

Friezer No-Frost zones
Flexibele kookzones

3. Stille afzuiging

Afzuigkappen, maar ook geïntegreerde afzuiging, staan er niet bepaald bekend om dat deze erg stil zijn. We zien dan ook dat daar veel ontwikkeling plaatsvindt. Zo worden onder andere de motoren van de afzuigkappen aangepast waardoor deze een stuk stiller worden. Daarnaast worden ook de kookplaten met geïntegreerde afzuiging steeds doorontwikkeld, waardoor ook de nieuwe kookplaten steeds stiller worden.

4. Flexcooking

Een andere praktische ontwikkeling is flexcooking. Bij veel inductiekookplaten of keramische kookplaten is het zo dat er gebruik gemaakt wordt van kookzones. Als de pan groter is dan de kookzone, dan worden deze delen niet verwarmd. Bij kookplaten met flexcooking heb je de mogelijkheid om kookzones met elkaar te verbinden. Zo kun je niet alleen je grote soeppan erop zetten, maar bijvoorbeeld ook een gril om je vlees op te grillen.

5. Innovatieve vaatwassers

Als je aan de nieuwste keukenapparatuur denkt, dan zullen vaatwassers waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen. Maar ook voor vaatwassers worden er nieuwe functies bedacht en ontwikkeld. Zo zijn er vaatwassers die je met je telefoon kunt bedienen en dus bijvoorbeeld op afstand aan kan zetten. Nu horen we je denken: “Je moet er toch een vaatwastablet in doen voordat je de vaatwasser aanzet?” Ook daar is een oplossing voor bedacht, er zijn verschillende vaatwassers met een doseersysteem. Je kunt die vaatwassers vullen met vloeibaar vaatwasmiddel. De vaatwasser zorgt dan iedere wasbeurt voor de juiste dosering. Er wordt dan vaak minder gebruikt dan een vaatwastablet, waardoor het ook nog eens duurder is.

Persoonlijk advies

Is jouw keuken aan vervanging toe en zou je graag advies willen ontvangen over welke nieuwste keukenapparatuur bij jou past? In onze keukenwinkels helpen onze deskundige adviseurs je graag bij het samenstellen van je nieuwe keuken en voorzien ze je van advies. Onze winkels bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. Maak een afspraak op onze website of loop spontaan eens binnen!

Maak een afspraak

Keukeninspiratie

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder