Keuken met schiereiland

Bij veel mensen staat een keuken met eiland hoog op het wensenlijstje. Niet alleen creëert een kookeiland wat extra werkruimte. Bij een open keuken verbindt het eiland ook de woonkamer met de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld gezellig kletsen met de gasten die op de bank zitten, terwijl jij aan het koken bent. Het nadeel van een kookeiland is dat niet iedere ruimte zich ervoor leent. Maar daar hebben we een goede oplossing voor, namelijk het schiereiland. Wil je meer weten over een keuken met schiereiland? Lees dan snel verder.

Design keuken met schiereiland

De veelzijdige kenmerken keuken met schiereiland

Met een keuken met kookeiland wordt er vrijwel altijd een opstelling met een vrijstaand eiland bedoeld. Bij een schiereiland staan een of twee zijdes tegen de muur. Je geniet dus alsnog van de voordelen van een eiland; je kunt er bijvoorbeeld een keukenbar van maken en je creëert bovendien extra werkruimte. Maar je hebt er wat minder ruimte voor nodig dan dat je voor een vrijstaand eiland hebt. 

Keuken met schiereiland
Witte keuken met schiereiland

Welke opstellingen kun je creëren met een schiereiland?

Je kunt verschillende keukenopstellingen creëren met een schiereiland. Een van de veel gekozen opties is een parallel opstelling. Vaak wordt een keukenblok met de lange zijde tegen de wand geplaatst. Het andere blok staat met de korte tijde tegen de wand. Een speelse opstelling die relatief weinig ruimte inneemt. Een andere mogelijkheid is om voor een schiereiland te kiezen dat deels vastzit aan de rest van de keukenopstelling. Denk bijvoorbeeld aan een L-keuken met een keukenbar eraan. Of kies voor een U-keuken met schiereiland. Zo kun je de keukenopstelling creëren die zowel aan je behoeften voldoet, als passend is in de ruimte.

De keukenstijlen die passen bij een keuken met schiereiland

Er is niet een specifieke keukenstijl die bij een keuken met schiereiland past. Je kunt vrijwel alle stijlen combineren met deze opstelling! Zo kun je bijvoorbeeld voor zwarte greeploze keuken kiezen en daarmee een moderne uitstraling creëren. Of juist voor een volledige witte hoogglans keuken kiezen en daarmee voor tijdloos te gaan. Je hoeft natuurlijk niet de gehele keuken te voorzien van dezelfde kleuren en materialen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het schiereiland te voorzien van houtlook fronten en een donker werkblad en voor de rest van de keuken voor donkere fronten te kiezen. Je kunt met een keuken met schiereiland dus de keukenstijl creëren die bij je past.

Witte keuken met schiereiland

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Bij de aankoop van een nieuwe keuken komen best veel dingen kijken. We snappen dan ook dat dit best een spannend proces kan zijn. Bij Kitchen4All staan we voor je klaar om je te helpen bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. In onze winkels voorzien onze adviseurs je graag van advies. We beginnen altijd met een korte kennismaking, waarbij we jouw persoonlijke wensen in kaart brengen. Aan de hand daarvan maken we een 3D-ontwerp. Zo weet jij hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Samen gaan we jouw nieuwe droomkeuken samenstellen.

Plan jouw gratis afspraak