De perfecte keukenindeling

Je bent erover uit: je wil een nieuwe keuken in je huis. Maar voor wat voor soort keuken kies je? Online en in de winkel vind je diverse voorbeeldkeukens, maar hoe vind je nou eigenlijk de perfecte keuken voor in jouw huis? Kortom: wat is de perfecte keukenindeling voor jouw woning? Wij geven je een aantal handige tips zodat je precies weet waar je op moet letten bij het vinden van een keuken die perfect past in jouw woning.

Perfecte keukenindeling

Wat is de perfecte keukenindeling?

Allereerst is het goed om te weten dat de perfecte keukenindeling voor iedereen anders is. Ruimten en smaken verschillen, dus we kunnen je niet een simpel antwoord geven op deze vraag. Wat we wel kunnen is je adviseren en je meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor jouw keuken. Waar moet je nou eigenlijk opletten om jouw droomkeuken te vinden met een perfecte indeling?

Keukenvorm

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoe groot de ruimte is om een keuken te plaatsen. Bovendien heeft ook de keukenvorm veel invloed op de indeling van de keuken. Heb je een plattegrond van jouw woning? Dan kun je makkelijk bekijken wat de vorm en de grootte is van de keukenruimte. Aan de hand hiervan kun je eenvoudig bepalen wat voor een soort keuken er het mooiste past in jouw woning.

De perfecte keukenindeling
Keuken met kookeiland

Keuken met kookeiland

Heb je een prachtig grote ruimte voor jouw keuken? Dan heb je het geluk dat je een kookeiland kunt toepassen in huis. Een kookeiland is een losse werkplek die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je eten wilt klaarmaken. Bovendien kan een kookeiland dienen als bar. Een kookeiland heeft een luxe uitstraling, waardoor veel mensen helemaal fan zijn van deze soort keuken.

Hoekkeuken

Een hoekkeuken is de populairste keukenopstelling die er is. Dankzij een hoekkeuken creëer je meer werk- en opbergruimte.

Hoekkeuken
U-vorm keuken

U-vorm

Heb je een kleine vierkante ruimte? Kies dan voor een U-vorm keuken. Flink veel werkruimte en opbergruimte: dat zijn de voordelen van deze keukenvorm.

Rechte keuken

Een rechte keuken is een goede oplossing wanneer je een langwerpige ruimte hebt. Het is een erg praktische oplossing.

Rechte keuken

Open keuken

Een open keuken is een aanwinst voor in een huis waarbij je echt een woonkeuken wilt creëren. Heerlijk borrelen en lang tafelen? Dat staat hier centraal. De keuken loopt over in de woonkamer en matchen perfect bij elkaar.

Keukendriehoek

De perfecte keukenindeling wordt mede bepaalt door de zogenoemde keukendriehoek. Een keukendriehoek wordt bepaalt door de afstanden die je aflegt tussen de spoelbak, kookplaat en de koelkast. Hoe minder afstand je hoeft af te leggen, hoe praktischer je te werk kunt gaan. Zorg daarom voor de ideale keukendriehoek om zoveel mogelijk uit jouw keuken te halen.

Verschillende zones

Een keuken kun je opdelen in vijf verschillende zones:

  • Opbergzone
  • Voorraadzone
  • Spoelzone
  • Werkzone
  • Kookzone

Elke zone heeft zijn eigen functie. Onze tip is om jouw keuken te verdelen in deze volgorde. Dit draagt bij aan een efficiënte keukenindeling. 

Opbergzone keuken

Opbergzone

Voorraadzone keuken

Voorraadzone

Spoelzone keuken

Spoelzone

Kookzone keuken

Kookzone

Werkzone keuken

Werkzone

Wat is jouw perfecte keukenindeling?

Hoe ziet jouw ruimte eruit en wat zijn jouw wensen op keukengebied? Wij zijn erg benieuwd! Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder de meest perfecte keukenindeling te vinden voor jouw ruimte. Dit doen wij aan de hand van een gratis 3D-ontwerp op maat, zodat je meteen een goed beeld hebt van hoe jouw nieuwe keuken eruitziet. Klinkt goed, nietwaar?! Maak online een afspraak bij een Kitchen4All bij jou in de buurt. Een adviseur staat voor jou klaar op de gewenste dag en tijdstip om je zo goed mogelijk te helpen.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder