Keuken inrichten: hier hou je rekening mee

Het inrichten van jouw nieuwe keuken kan een hele leuke bezigheid zijn. Maar waar begin je? Hoewel we dit tijdens jouw adviesgesprek in de winkel natuurlijk stap voor stap doorlopen, vertellen we je graag ook meer over hoe je jouw keuken voor jou optimaal inricht. Weet je bijvoorbeeld al dat het goed is om rekening te houden met de keukendriehoek? Hiermee bedoelen we de denkbeeldige lijn die je kunt trekken tussen de spoelbak, kookplaat en koelkast. Hoe kleiner die afstand is, hoe praktischer het is om in de keuken te werken. Dit is dus iets om zeker rekening mee te houden wanneer je jouw keuken gaat inrichten. Hieronder delen we nog meer handige tips met je!

Linkpreview keukenopstellingen

De juiste keukenopstelling

Om de perfecte inrichting voor jouw keuken te vinden, is het belangrijk om de juiste keukenopstelling voor jouw keukenruimte te vinden. Maar ook de manier waarop jij het liefst werkt bepaalt wat voor jou de beste keukenopstelling is. Zo kun je de keuken inrichten in rechte vorm, maar bijvoorbeeld ook in hoekopstelling, u-vorm of met een kookeiland. Iedere opstelling heeft weer zijn eigen voordelen. Een rechte keuken is ideaal voor de kleinere keukenruimte waarin je nog open ruimte over wil houden, of juist voor het inrichten van de bijkeuken. Wil je niet de ruimte in met de keuken, maar wel extra werk- en opbergruimte creëren? Kies dan voor een hoekopstelling. Met een kookeiland creëer je zowel extra werkruimte als een prachtige open woonsfeer in de keuken. Kijk maar eens bij onze keukenopstellingen en laat je inspireren door de voorbeelden.

Keukenstijl
Keuken inrichten opstelling

Jouw ideale keukeninrichting

Wanneer je weet welke keukenopstelling past bij jouw ruimte en wensen, kan je binnen deze opstelling gaan bedenken hoe je de keuken verder gaat inrichten. En tegenwoordig is daar heel veel in mogelijk! Met uitgebreide rastersystemen kunnen we de hoogte en diepte van de kasten precies aan jouw wensen aanpassen. Misschien wil je de kastjes boven het werkblad wel minder diep hebben dan de hogere kastruimtes. Door de slimme technologieën van onze leveranciers, kunnen we de indeling van de keuken precies afstemmen op jouw wensen. Van extra hoge kasten tot verspringingen in de diepte van jouw kasten; alles is mogelijk!

Keuken inrichten met apparatuur

Hierbinnen vinden we samen de beste apparatuur voor jou. Daarbij heb je de keuze uit verschillende merken, maar ook zijn er heel veel verschillende functies en opties. Zo kan je kiezen voor een kokendwaterkraan, waarmee je direct kokend water uit jouw kraan krijgt. En kies je voor een combi-oven met magnetron, een tweede oven met bijvoorbeeld stoomfunctie, een extra grote koelkast, geïntegreerde afzuiging…? Het is helemaal aan jou! Natuurlijk laten we je graag alle opties zien, waarbij we samen bepalen welke apparatuur het best in jouw keuken inrichting past.

Keuken inrichten apparatuur kokendwaterkraan
Kleine keuken inrichten

Kleine keuken inrichten

Heb je een kleine keuken en weet je niet zo goed hoe je deze moet inrichten? Ook dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden! Veel mensen breken de muur tussen de keuken en woonkamer door, zodat er een grotere ruimte ontstaat. Een kleine woonkamer met open keuken inrichten geeft veel meer mogelijkheden dan wanneer je beide ruimtes gescheiden houdt. Zo ontstaat er een grote kook- en leefruimte in één. Bij het inrichten van de open keuken in combinatie met een kleine woonkamer, zijn er verschillende mogelijkheden om de ruimte nog ruimer te maken (of te laten ogen). Kies bijvoorbeeld voor lichtere kleuren voor een open gevoel, combineer de eetplek met een kookeiland (bijvoorbeeld met een prachtige bar) of gebruik planken op een slimme manier. Op deze pagina geven we je nog meer tips voor het inrichten van de kleine keuken.

Keuken inrichten naar jouw stijl

Ook jouw stijl speelt natuurlijk mee bij het inrichten van de keuken. Welke opstelling of indeling je ook kiest; de keuken is altijd af te stemmen op jouw stijl. Ga je voor een landelijke keuken, of juist voor modern? Bekijk alle keukenstijlen maar eens op deze pagina en vind jouw keukeninspiratie. In onze winkels vind ja natuurlijk ook keukens in alle stijlen, maar ook in veel verschillende keukenopstellingen. Daarnaast maakt jouw keukenadviseur gratis een 3D-ontwerp voor je, zodat jouw besproken wensen en de ruimte duidelijk in beeld komen. Zo zie jij direct of jouw keukeninrichting helemaal naar wens is. Samen gaan we jouw keuken zo inrichten, dat jij er op alle fronten blij van wordt. Zien we jou binnenkort in onze winkel? De koffie staat voor je klaar!

Afspraak inplannen

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Lees verder

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder