Slimme opbergtips voor in de keuken

Je wil graag dat je keuken netjes en overzichtelijk blijft, maar je komt ruimte te kort of je lades puilen uit waardoor het rommelig wordt. Hoe zorg je ervoor dat je keuken netjes blijft? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Slimme opbergtips voor in de keuken

Deel je kasten praktisch in

Door je kasten goed in te delen creëer je vaak al een hoop opbergruimte. Geef daarom je kasten voordat je begint met indelen een bepaald thema. Bijvoorbeeld een kast voor pannen, een voor etenswaren, een voor bakbenodigdheden. Mocht een kast meerdere planken hebben, maak dan nog een aantal sub-thema’s. Door je kasten en planken in te delen op thema hou je je keuken overzichtelijk en vind je je spullen makkelijk terug. Je creëert ook overzicht door je kasten verticaal in te delen in plaats van horizontaal. Zo zie je meteen welke spullen er in de kast staan.

Zeker als je weinig (opberg)ruimte in de keuken hebt is het fijn als je deze ruimte optimaal kunt benutten. Hang bijvoorbeeld haakjes op aan de binnenkant van de kastendeuren, hier kan je bijvoorbeeld handdoeken of keukengerei ophangen. Naast dat dit opbergruimte scheelt, zorgt het er ook voor dat je keuken minder rommelig oogt. Daarnaast bieden we verschillende keukenkast opbergsystemen, daarover lees je in de volgende alinea meer.

Indeling kasten keuken
Keuken indeling kasten

Slimme opbergsystemen

Om je kasten en lades netjes te houden kan je gebruik maken van opbergsystemen. Er zijn verschillende praktische en stijlvolle opbergsystemen voor in de keuken waarmee jij je keuken opgeruimd houdt.

  • Bestekbakken: bestekbakken zijn toch echt wel musthaves als het gaat om het netjes houden van je keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld bestekbakken met een ruimte voor je keukenmessen. Bovendien passen onze bestekbakken altijd precies in de lade, dat is natuurlijk wel zo fijn.
  • Lade indelingen: naast bestekbakken zijn er ook verschillende andere lade indelingen waarmee je de keuken netjes houdt. Zo heb je ze bijvoorbeeld voor opbergbakken of voor borden. Net wat je fijn vindt.
  • Kruidenrekjes: deze handige rekjes zorgen ervoor dat je kruiden niet rond slingeren in de kast of op het aanrecht. Je kunt deze rekjes aan de binnenkant van de kast bevestigen, zo staan ze ook nog eens uit het oog.
  • Relingsystemen: dit zijn relingen die je (vaak) aan de achterwand van de keuken bevestigd en waar je je keukengerei aan kunt ophangen. Waarschijnlijk denk je nu aan zo'n ouderwetse rvs-reling, maar tegenwoordig zijn daar prachtige moderne alternatieven voor!
Slimme opbergsystemen keuken
Keuken slimme opbergsystemen

Benut je lades optimaal

Vaak worden lades niet optimaal benut of ingezet. Bij een besteklade is het bijvoorbeeld vaak mogelijk hier een dubbele lade in te zetten. Hierdoor kan je makkelijk al je bestek en keukengerei kwijt zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Ook hebben veel keukens ruimtes onder de keukenkasten die niet worden benut. Je kan hier eenvoudig een lade onder bevestigen, deze lade kan je goed gebruiken voor bijvoorbeeld bakpapier of onderzetters.  Vaak heb je ook een aantal verticale randen die onbenut blijven. Deze kan je gebruiken door een verticale lade/apothekers lade te plaatsen. Doordat deze lades hoog zijn en meerdere lagen hebben kan je er veel spullen in kwijt.

Keukenlades benutten
Benutten keukenlades

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde keuken zorgt voor ruimte en overzicht. Door je apparaten weg te werken door ze in kasten te plaatsen of er dezelfde front op te laten zetten als je keukenkasten zorg je ervoor dat je keuken een stuk opgeruimder eruitziet. Daarnaast oogt je keuken ook nog eens een stuk ruimer. Ditzelfde kan je ook doen met je prullenbak!

Opgeruimde keuken

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droomkeuken kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder