Witte keuken

Witte keukens

Een witte keuken is tijdloos en toe te passen in iedere woning. Een witte keuken straalt rust uit en zorgt voor een open sfeer. Het is niet voor niets dat de witte keuken kleur al jaren erg populair. Je kan een witte keuken makkelijk te combineren met andere kleuren en patronen. Een witte keuken is daarom ook makkelijk toe te passen in verschillende keukenstijlen. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van een witte keuken? Laat je inspireren!

Witte hoogglans keuken

Witte hoogglans keukens passen perfect in de hedendaagse keuken dankzij hun strakke en moderne uiterlijk. De keukendeurtjes en lades hebben een glanzende afwerking, wat voor een chique uitstraling zorgt. De witte keukens ogen bovendien zeer ruimtelijk, zeker in combinatie met een hoogglans uitvoering en toe te passen in vrijwel elke keukenindeling. Zoals elke andere keukenstijl hebben hoogglans keukens voor- en nadelen. Het grote voordeel van deze keukens is de bijzonder moderne en ruimtelijke uitstraling. Een nadeel van hoogglans keukens is dat vlekken en krassen snel te zien zijn. Gelukkig haal je deze vlekken makkelijk weg met een vochtige doek en bestaan er speciale coatings om de keuken extra te beschermen.

Ontwerp hier zelf je witte keuken

Soort muur en kleur blad

Welk soort blad bij witte keuken

Bij een witte, moderne keuken passen diverse keukenbladen. Denk bijvoorbeeld eens aan een contrasterend zwart of grijs werkblad of aan een wit keukenblad in combinatie met witte fronten voor een bijzonder en strak effect. Elke kleur werkblad past bij een witte keuken. Zoek je een moderne uitstraling, kies dan voor een witte keuken met donker blad in beton. Een witte keuken met grijs blad is een bekende combinatie die een mooi contrast geeft en ook praktisch in gebruik is. Ook een witte keuken met hout geeft een mooi effect.

Welke kleur muur bij witte keuken

Puur modern is natuurlijk de witte hoogglans keuken met een witte achterwand. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een wand in natuurtinten, maar dan krijgt jouw witte moderne keuken direct een ander karakter. Dat wil je misschien vermijden als je echt voor een design uitstraling kiest. Wil je echt opvallen met je witte keuken kan je dit combineren met een marmerlook achterwand, de laatste interieurtrend. Of met een bronzen of koperen wand, daarmee ben je ook helemaal hip en heb je beslist iets wat anderen niet hebben. Hou je van strak, puur en helder maar ook niet van steriel. Wat denk jij dan van de witte keuken met een groene of grijze wand bijvoorbeeld. Je zult zien hoe warm dat jouw frisse witte keuken maakt.

Welke kleur tegels bij witte keuken

Bij wandtegels voor in de keuken denk je waarschijnlijk al snel aan neutrale vierkante of rechthoekige tegels. Tegenwoordig wint de zeshoek echter aan populariteit. Combineer dit met de marmerlook trend en je creëert zo een hele uitdagende spatwand. Zeker omdat de rest van de keuken strak en wit is, is zo'n originele tegelwand extra leuk. Het leuke aan bijzondere wandtegels voor in de keuken is dat je hiermee jouw stijl extra kunt benadrukken. In andere woorden: bijzondere wandtegels geven je keuken net dat beetje extra sfeer.

Kleur tegels

Witte keuken in alle stijlen

Een witte keuken is lang niet alleen voorbehouden aan moderne interieurs. Ook wit kent tal van stijlen, die mede worden bepaald door het materiaal van de deuren, het werkblad en de verdere inrichting en aankleding van de woning. Zo heeft een landelijke witte keuken een warme uitstraling, vaak van hout en voorzien van mooie grepen, bewerkte fronten, een natuurstenen blad en authentieke accessoires. En komt in een moderne inrichting een greeploze, strakke en hoogglans witte keuken juist perfect tot zijn recht. Heb je een Scandinavisch interieur? Ga dan voor greeploos, mat wit met een licht houten blad dit past bij een Scandinavische keuken!

Witte keuken inspiratie

Weet je al precies wat de interieurstijl van je witte keuken gaat worden of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie op, zo ontdek je welke stijl het beste bij jou past. Elke witte keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat ook goed te zien in onze opgeleverde keukens bij onze klanten! Wil je de laatste trends in je witte keuken? Bekijk dan hier al onze blogs met de laatste keukentrends en laat je inspireren! Genoeg inspiratie opgedaan? Ga alvast zelf aan de slag met onze keukenplanner. Wij hebben een speciale tool waarin je zelf gemakkelijk jouw nieuwe witte keuken in 3D kunt ontwerpen. Hierin krijg je een goed beeld van jouw nieuwe witte keuken en zie je wat er allemaal mogelijk is.

Hoe ziet jouw ideale witte keuken eruit?

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor jouw perfecte witte keuken. Breng een bezoekje aan een Kitchen4all bij jou in de buurt en laat je inspireren door onze witte complete keukens. Benieuwd hoe jouw favoriete keukenopstelling eruitziet in jouw ruimte? Of wil je graag een aanpassing voor bijvoorbeeld een witte keuken met zwart blad? Een keukenspecialist maakt gratis een 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten!

Zwart witte keuken
Witte keuken
Houten werkblad