Keukenrenovatie: dit moet jij weten

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen zijn er best veel zaken die daarbij komen kijken. Misschien ook wel dingen waar je niet direct aan denkt, zoals de verbouwing van de keuken. Want wanneer jij je nieuwe keuken hebt samengesteld en gekocht, moet deze ook nog geplaatst worden. Dit kan soms best wat ingrijpende aanpassingen met zich meebrengen. Om je een goed beeld te geven over wat een keukenrenovatie inhoudt, vertellen wij je er alles over.

Breng jouw wensen in kaart

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken is het verstandig eerst na te denken over de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld een compleet andere opstelling? Of wil je de koelkast graag op een andere plek hebben? Deze aanpassingen hebben niet alleen invloed op het ontwerp van de keuken, maar ook op de keukenrenovatie en de kosten hiervan. Daarom is het dus aan te raden goed na te denken over de wensen die je voor je nieuwe keuken hebt.

Jouw keuken samenstellen

Voordat je keuken gerenoveerd kan worden, moet je deze natuurlijk eerst uitzoeken en samenstellen. In de winkel kun je bij een van onze adviseurs aangeven welke wensen en mogelijkheden je hebt. Zij zullen je dan van een advies voorzien en een 3D-ontwerp voor je maken. Je kunt zo goed zien of dit de keuken is die volledig bij je past. Samen met de adviseur kun je dan alvast in kaart brengen welke aanpassingen er gedaan moeten worden. Moeten bijvoorbeeld de muren opnieuw worden gestuct? Of de elektra worden verlegd? Nadat je het 3D-ontwerp hebt gekregen weet je dus al wat je qua werkzaamheden kunt verwachten.

Volledige keukenrenovatie
Keuken renoveren

Hoe gaat een keukenrenovatie in zijn werk?

Na de aankoop van je keuken is het tijd voor het echte werk, namelijk de verbouwing. Het renoveren van een keuken is best ingrijpend. We begrijpen daarom ook als geen ander dat je graag wilt weten hoe een keukenrenovatie in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten. De eerste stap bestaat uit het inmeten van de keuken. Een van onze monteurs of adviseurs komt bij je thuis om de huidige situatie te bekijken en de werkzaamheden in kaart te brengen. Wanneer dit is gedaan, maken we een afspraak voor de montage. Gemiddeld duurt de montage van je keuken 1 tot 3 dagen en kun je dus snel weer gebruik maken van je keuken.

Stappenplan renoveren keuken

Het renoveren van een keuken kent vaak dezelfde stappen. We hebben de meest voorkomende stappen daarom voor je uitgelicht. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

1. Oude keuken verwijderen

De oude keuken moet natuurlijk eerst verwijderd worden. Vaak wordt besproken dat je de oude keuken zelf demonteert.

2. Leidingen en elektra

Deze stap is niet altijd nodig, maar het kan voorkomen dat er leidingen of elektra verlegd moeten worden. Ook moet in sommige situaties de meterkast vervangen worden.

3. Voorbereidend werk

Nadat de elektra en leidingen verlegd zijn, is het tijd voor het voorbereiden van de ruimte. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een extra wandje gezet moet worden of dat de muren opnieuw gestuct moeten worden.

4. Plaatsing kasten en werkblad

Daarna is het tijd voor het echte werk: het plaatsen van de keukenkasten, het werkblad, de kraan en spoelbak. Dan begint dus eindelijk de opbouw van de keuken.

5. Plaatsen en aansluiten apparatuur

Als laatste worden de apparatuur geplaatst en aangesloten. Dan is je keuken helemaal klaar voor gebruik!

Montage keuken
Volledige keukenrenovatie

Een renovatie zonder breken

Bij de ene keukenrenovatie moet je op veel breekwerk rekenen, terwijl bij de ander er vrijwel geen stof vrij komt. Wanneer jij kiest voor eenzelfde keukenopstelling en de apparatuur op vrijwel dezelfde plek plaatst, zijn er weinig aanpassingen aan de ruimte nodig. Dan moet de oude keuken verwijderd worden en eventueel een deel van de wanden opnieuw laten stuken. Wanneer je netjes te werk gaat kun je bijvoorbeeld ook gewoon de huidige vloer laten liggen. Een renovatie zonder breekwerk is dus mogelijk!

Wat zijn de kosten van een keukenrenovatie

Je hebt waarschijnlijk een budget opgesteld voor je nieuwe keuken. Het is verstandig om daarbij ook de kosten van de renovatie in mee te nemen. Een renovatie is misschien niet de leukste kostenpost, maar kan toch best kostbaar zijn. De kosten kunnen erg uiteenlopen, maar liggen gemiddeld tussen de €750 en de €2500. De opbouw van de kosten is afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Wanneer de opstelling van de keuken gelijk blijft hoeven bijvoorbeeld de wanden niet gestuct te worden en kan de vloer blijven liggen. Terwijl wanneer je kiest voor een volledige keukenrenovatie dit wel nodig is. De adviseur brengt natuurlijk de kosten in kaart voordat de keuken geplaatst wordt. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn.

Keukenmontage bij Kitchen4All

De renovatie van een keuken is best een precisiewerk, we adviseren dan ook om de keukenmontage uit te besteden. We willen je bij Kitchen4All graag ontzorgen en daarom bieden we ook montage aan. De monteurs waarmee we samenwerken hebben jarenlange ervaring en al vele keukens gemonteerd. Daarom weten zij ook precies hoe ze jouw keuken van A-Z moeten monteren. Niet alleen wordt jouw keuken dus perfect gemonteerd, je hoeft je ook nog eens nergens druk om te maken.

Wij adviseren je graag

Voordat je je keuken gaat samenstellen wil je misschien wel wat advies inwinnen. Daarom staan onze adviseurs in onze keukenwinkels voor je klaar om je te helpen. Ze brengen je wensen in kaart en voorzien je van advies over de mogelijkheden. Om er zeker van te zijn dat een van onze adviseurs alle tijd voor je heeft, adviseren we je een afspraak te maken. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om spontaan eens binnen te lopen om inspiratie op te doen. Wie weet tot snel!

Plan jouw adviesgesprek

Resultaat keuken renovatie