Groene design keuken

Design keukens

Design keukens staan bekend om hun unieke en uitdagende design. Met deze keukenstijl maak je van je keuken een exclusief onderdeel in huis. Functionaliteit en esthetiek staan daarbij voorop. Veel mensen denken dat bij keuken designs een hoge prijs komt kijken, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Bij Kitchen4All bieden we een ruim assortiment aan design keukens voor ieder budget!

 • Sorteren op
  • Prijs laag - hoog
  • Prijs hoog - laag
  • Populariteit
 • Prijs
  • Alle prijzen
  • € 12.000,- € 15.999,-
  • € 16.000,- € 19.999,-
  • €24.000,- +
 • Opstellingen
  • Alle opstellingen
  • Rechte keukens
  • U-vormige keukens
  • Hoekkeukens
  • Kookeiland

Er zijn geen keukens gevonden voor deze selectie.

Kenmerken design keuken

Kenmerkend voor design keukens is het strakke ontwerp gecombineerd met opvallende kleuren en/of materialen. Vaak wordt er gekozen voor een opvallende kleur of materiaal en wordt deze gecombineerd met strakkere elementen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van zwarte fronten en een opvallend marmer(look) werkblad. Daarnaast zijn deze keukens voorzien van innovatieve apparatuur met de nieuwste designs en functies. Want bij een design keuken hoort ook luxe.

Materialen in een design keuken

Bij deze keukenstijl wordt er dus vaak gekozen voor opvallende materialen. Hierbij kun je denken aan chroom, rvs of aluminium, deze materialen hebben een glanzende look wat de design uitstraling versterkt. De werkbladen in een design keuken zijn vaak van composiet, keramiek of natuursteen. Deze materialen hebben vaak een wat opvallender design waardoor deze prachtig passen in een design keuken. Maar ook andere materialen werkbladen kunnen heel goed bij deze stijl passen.

Strakke design keuken
Unieke design keuken

Het kleurenpallet

Design keukens bestaan vaak uit een kleurenpallet van lichte kleuren, zoals wit, grijs of beige. Deze kleuren laten een ruimte groter lijken en versterken bovendien het strakke en minimalistische karakter van de keuken. Deze lichte kleuren worden gecombineerd met een opvallende en/of contrasterende kleur. Dit zorgt voor de unieke uitstraling die bij deze keukenstijl past. De opvallende en contrasterende kleuren waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld groen, blauw of rood. Denk bijvoorbeeld aan een mooie beige keuken gecombineerd met rood. Of een combinatie van blauw en zwart.

Onze opgeleverde design keukens

Laat je inspireren

Een design keuken samenstellen

Een design keuken kopen begint vaak bij het uitzoeken van de fronten en materialen. Omdat je met deze keukenstijl verschillende kanten op kunt, kun je het beste eerst bedenken welke kleurencombinaties je graag zou willen maken. Wil je bijvoorbeeld veel kleur toevoegen? Of ga je voor een kleurrijke touch. Nadat je dat bepaald hebt kun je dus de fronten en het werkblad uitzoeken. Vaak wordt er gekozen voor opvallende fronten en een wat rustiger werkblad. Denk bijvoorbeeld aan blauwe fronten met een donker werkblad. Of juist voor lichte fronten gecombineerd met een opvallend werkblad, zoals marmerlook of composiet. Vervolgens kun je de accenten van de keuken uitzoeken. Alle accentkleuren passen bij deze keukenstijl, dus bekijk vooral wat je nog mist aan de keuken! Dan mogen natuurlijk de apparaten niet ontbreken. Deze moeten functioneel zijn, maar ook stijlvol zijn zodat ze bij de rest van de complete keuken passen.

Landelijke design keuken
Design keuken betaalbaar

Design keukentrends van 2024

Er zijn dit jaar verschillende keukentrends die goed bij de design keukenstijl passen. Zo durven mensen bijvoorbeeld steeds meer uit te pakken bij het samenstellen van hun keuken, wat je natuurlijk ook terugziet bij deze keukenstijl. Een andere trend die goed bij de design keuken past, is de keuze voor stenen werkbladen. Niet alleen is dit een luxe materiaal, het creëert ook nog eens een stijlvolle uitstraling.

Design keuken combineren

Ondanks dat design keukens best een uitgesproken uitstraling hebben, kun je ze wel met verschillende andere stijlen combineren. Neem nou een luxe keuken. Door te kiezen voor goudkleurige accenten, donkere fronten en een marmerlook werkblad creëer je een design keuken met een luxe uitstraling. Of kies juist voor een meer industriële uitstraling en combineer betonlookfronten met een donker werkblad en zwarte accenten. Zou je graag meer informatie willen over welke combinaties je kunt maken? Kom dan gerust langs bij een van onze winkels en laat je adviseren.

Keuken inspiratie

Ben je er over uit dat een design keuken echt iets voor jou is? Of wil je graag nog wat inspiratie op doen? We bieden bij Kitchen4All veel keuken inspiratie, zodat je kunt zien wat bij jou en je wensen past. Bekijk bijvoorbeeld eens de opgeleverde keukens van onze klanten. Al onze keukens zijn maatwerk en dat kun je daarin goed terugzien. Doe je liever in de winkel inspiratie op? Dat kan natuurlijk ook! Je vindt in onze winkels een ruim assortiment aan verschillende keukenopstellingen zodat je in alle rust inspiratie op kunt doen. Je kunt je ook laten adviseren door een van onze deskundige adviseurs. Zien we je snel?

Montage

We zijn er bij Kitchen4All om je compleet te ontzorgen. Naast dat we samen met jou je nieuwe keuken samenstellen en de keuken gratis bij je thuisbezorgen, kunnen we ook de montage voor je verzorgen. We werken samen met betrouwbare monteurs met jarenlange ervaring. Zij maken jouw keuken binnen een korte periode helemaal af en leveren de keuken tot in de puntjes op. Onze monteurs gaan pas naar huis als jij gebruik kunt maken van je nieuwe keuken én je helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Advies over jouw design keuken

Wil je graag weten welke mogelijkheden je hebt voor een design keuken? Bezoek dan eens een van onze keukenwinkels. Onze betrokken en vakkundige adviseurs staan daar voor je klaar om jou te helpen. Zij beginnen met een korte kennismaking waarbij zij jouw wensen in kaart brengen. Op basis daarvan voorzien ze je van advies én maken een 3D-ontwerp voor je. Zo zie je bijvoorbeeld of een design hoekkeuken of een keuken met kookeiland beter bij je past. Daarbij staan jouw wensen, budget en de ruimte centraal. Zo weten we zeker dat jij straks van een keuken geniet die helemaal bij je past.

Plan jouw adviesgesprek

Onze 4All gewoonten