Blauwe landelijke keuken

Landelijke keukens

Landelijke keukens hebben vaak een warm en authentiek karakter, waardoor het sfeervolle ruimtes zijn. Vaak denken mensen dat landelijke keukens een klassieke uitstraling hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een landelijke keuken kan ook voorzien zijn van moderne elementen. We bieden bij Kitchen4All een uitgebreid assortiment aan zowel landelijke moderne keukens als landelijke keukens met klassieke accenten. Ben je benieuwd? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. De koffie staat voor je klaar!

 • Sorteren op
  • Prijs laag - hoog
  • Prijs hoog - laag
  • Populariteit
 • Prijs
  • Alle prijzen
  • € 7.000,- € 11.999,-
  • € 12.000,- € 15.999,-
  • € 16.000,- € 19.999,-
  • € 20.000,- € 23.999,-
 • Opstellingen
  • Alle opstellingen
  • Rechte keukens
  • U-vormige keukens
  • Hoekkeukens
  • Kookeiland

Er zijn geen keukens gevonden voor deze selectie.

Kenmerken van landelijke keukens

Een van de belangrijkste kenmerken van landelijke keukens zijn de natuurlijke kleuren en materialen. Deze zie je vrijwel altijd terugkomen bij deze keukenstijl en zorgt voor die warme en sfeervolle uitstraling. Daarnaast hebben deze keukens vaak een nostalgische uitstraling. Zeker als je kiest voor een wat meer klassieke landelijke keuken. Die nostalgische sfeer wordt bijvoorbeeld gecreëerd door de keuze voor een front met een raamoptiek, klassieke kranen of gietijzeren fronten.

Verschillende materialen

In een landelijke keuken wordt er dus vaak gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Een van de meeste gekozen materialen is hout, hiermee creëer je namelijk gegarandeerd een landelijke uitstraling. Nu kan echt hout best wel kostbaar zijn, daarom bieden we bij Kitchen4All ook houtlook aan. Dit is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout en je creëert er dus ook dezelfde warme uitstraling mee als echt hout. Daarnaast zien we vaak de keuze voor natuursteen of natuursteenlook. Hiermee ga je voor een stoere landelijke keuken. Voornamelijk bij het werkblad wordt er vaak voor natuursteen(look) gekozen. Ditzelfde geldt voor marmerlook, daar creëer je dan juist weer een wat meer luxe uitstraling mee.

Kenmerken landelijke keuken
Groene landelijke keuken

De kleuren van een landelijke keuken

Bij landelijke keukens wordt er vaak gekozen voor wit of gebroken wit. Maar ook andere lichte kleuren als taupe, beige of grijs passen goed bij deze keukenstijl. Al deze keuken kleuren zorgen voor een ruimtelijk en licht effect en worden bovendien geassocieerd met rust. Wil je liever een wat donkerdere ruimte creëren? Dan kun je ook zwarte elementen aan de keuken toevoegen. Je zult bij keukens met een landelijke stijl dus wat minder snel felle kleuren zien. Als je toch wat kleur aan je keuken toe wil voegen, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een groentint of blauwe kleur. Let er dan wel op dat je voor een warme en zachte tint kiest, anders verliest de keuken de landelijke uitstraling. 

Landelijke keukens samenstellen

Een landelijke keuken kun je op veel verschillende manieren creëren, het is een hele diverse stijl. Het samenstellen van een complete keuken begint vaak bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Bij keukens met een landelijke stijl is vaak een van deze twee elementen in ieder geval van een natuurlijk materiaal. Ga je voor houtlook fronten in combinatie met een granieten werkblad? Of kies je liever voor een combinatie van witte fronten en een houtlook werkblad? De volgende stap is het uitkiezen van de accenten van de keuken. Hiermee wordt de spoelbak, kraan en de eventuele grepen bedoeld. Vaak zien we dat er gekozen wordt voor zwart, Gun Metal of rvs, maar ook goudkleurige accenten passen bij deze keukenstijl! Natuurlijk mag de apparatuur niet ontbreken, je kunt kiezen voor strakke apparatuur die niet erg opvalt. Of ga je juist voor een vrijstaand fornuis waarmee je de landelijke sfeer versterkt.

Onze opgeleverde landelijke keukens

Doe inspiratie op

Combineren landelijke keuken

Er zijn verschillende keukenstijlen die je met een landelijke keuken kunt combineren. We benoemden bijvoorbeeld al de combinatie van een landelijke keuken met klassieke elementen, zoals fronten met een raamoptiek. Past modern toch beter bij jou? Maak dan een combinatie van houtlook elementen en mat zwarte accenten. Zo kun je ook een luxe, stoere of robuuste keuken combineren met een landelijke keuken. Er zijn dus best veel combinaties mogelijk. Zou je graag advies willen ontvangen over welke keukenstijl en combinatie bij jou past? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze winkels en kom langs.

Landelijke keuken met moderne elementen

Onze verschillende landelijke keukens

Montage landelijke keuken

We helpen je bij Kitchen4All niet alleen met het uitzoeken en samenstellen van jouw landelijke keuken. Maar we komen de keuken ook bij je thuis bezorgd en ook de montage kunnen we voor je verzorgen. Onze monteurs zijn vakkundig en hebben jarenlange ervaring met het monteren van keukens. Zij gaan pas naar huis als jij volledig tevreden bent met de keuken. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Keuken inspiratie voor jouw landelijke keuken

Wil je graag wat meer keuken inspiratie opdoen voor je stoere landelijke keuken? Of weet je al precies hoe je nieuwe keuken eruit moet komen te zien? Je kunt bij ons altijd terecht om je te laten inspireren. We snappen bij Kitchen4All dat iedere keuken maatwerk is, want: “zoveel mensen, zoveel wensen”. Dit kun je ook terugzien aan de opgeleverde keukens van onze klanten. Als je al een idee hebt over hoe jouw droomkeuken eruit ziet, kun je ook zelf al aan de slag gaan. Met onze keukenplanner maak je namelijk eenvoudig zelf een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken. Het ontwerp kun je meenemen naar een van onze winkels, waar we samen van jouw ontwerp werkelijkheid maken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze landelijke keukens? Maak dan eens een afspraak bij een van onze winkels. Deze zitten door heel Nederland, waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. Daar staan onze deskundige en betrokken adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten. Op basis daarvan voorzien we je van onafhankelijk advies over het inrichten van jouw landelijke keuken. Samen gaan we jouw droomkeuken samenstellen!

Plan een vrijblijvende afspraak