Antraciet keukens

Zwarte keukens zijn natuurlijk erg populair, maar deze keuken kleur is niet voor iedere ruimte weggelegd. Wanner je bijvoorbeeld een hele donkere ruimte hebt, kan een zwarte keuken al snel heel erg donker zijn. Wil je wel voor dezelfde stijlvolle uitstraling kiezen? Ga dan voor een antraciet keuken. Ben je benieuwd naar deze kleur en de mogelijkheden ervan? We hebben alle kenmerken en mogelijkheden van een antraciet grijze keuken voor je op een rijtje gezet.

Antraciet keuken (1)

De kenmerken van een antraciet keuken

Antraciet is een donkergrijze kleur met een warme en stijlvolle uitstraling. De kleur heeft veel dezelfde kenmerken als zwart, maar is dus net wat lichter. Hierdoor is het een wat toegankelijkere kleur voor de keuken dan zwart. Deze grijstint is daarnaast een vrij neutrale en ingetogen kleur, waardoor je er vele combinaties mee kunt maken en er verschillende stijlen mee kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een strakke moderne keuken of een luxe keuken.

Antraciet toepassen in de keuken

Lijkt een antraciet de keuken kleur voor jou? Je kunt de kleur op verschillende manieren toepassen in de keuken. Een van de meest gekozen opties, zijn antraciet fronten. We bieden verschillende antraciet fronten aan. Zo kun je denken aan matte en hoogglans fronten, maar we bieden ook fronten met een raamoptiek aan. Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment aan antraciet werkbladen. Deze hebben we niet alleen in verschillende tinten en uitstralingen, maar ook diverse materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een antraciet kunststoffen werkblad, een antraciet granieten werkblad of een marmerlook keramieken werkblad. Genoeg keuze dus om jouw eigen stijl en uitstraling te creëren.

Kenmerken antraciet keuken
Toepassen antraciet keuken

Verschillende combinaties met antraciet

Omdat antraciet een neutrale kleur is, kun je het heel gemakkelijk combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie met een andere neutrale kleur als wit, beige of zwart. Of juist een heel unieke keuken creëren en gaan voor een combinatie met rood, blauw of zelfs roze. Daarnaast kun je combinaties maken met materialen als houtlook, marmerlook of betonlook. Iedere combinatie zorgt weer voor een andere sfeer en uitstraling. Bedenk dus vooral welke stijl je wil creëren en pas daar je combinatie op aan.

Kies jouw keukenstijl

Een van de meest voorkomende keukenstijlen bij een antraciet grijze keuken is de moderne keuken. Dit komt door de rustige uitstraling van de kleur. Je kunt deze stijl samenstellen door te kiezen voor een donker werkblad, antraciet fronten en een greeploze keuken. Een andere stijl waar je voor kunt gaan is bijvoorbeeld landelijk. Combineer dan antraciet fronten met een raamoptiek met een houtlook werkblad en gietijzeren grepen. Of kies voor een design keuken en ga voor een combinatie van antracieten en rode fronten en een granieten werkblad. Daarnaast zien we de kleur ook veel terug bij klassieke, tijdloze, strakke, industriële en luxe keukens.

De keukentrends voor antraciet keukens

Als je een antraciet keuken gaat samenstellen, kun je daar verschillende trends aan toevoegen. Neem bijvoorbeeld de prachtige fronten met reliëf, waarmee je voor een speels look kiest. Of voeg een stenen werkblad toe aan jouw keuken en kies voor een natuurlijke touch. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een speelse opstelling te creëren, want dat is momenteel ook een echte trend!

Combineren antraciet keuken
Keukenstijlen antraciet keuken

Stel jouw antraciet keuken samen

Het samenstellen van een antraciet grijze keuken begint bij het uitzoeken van de keukenopstelling. Hier heeft de kleur natuurlijk geen invloed op, maar het is wel de eerste stap bij het samenstellen. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt, kun je het werkblad en de fronten uitzoeken. Kies je voor een volledig antraciet keuken? Of combineer je twee verschillende kleuren fronten? We bieden van ieder werkblad en front een staal, zo kun je makkelijk combinaties maken en zien wat je mooi vindt! Als je tevreden bent met deze combinatie kun je de spoelbak, kraan en eventuele grepen erbij zoeken. Maak bijvoorbeeld je moderne keuken af met mat zwarte accenten. Of kies jij voor een design keuken en ga je voor koper? De laatste stap is het uitzoeken van de apparatuur. Je zal het misschien niet verwachten, maar we bieden ook verschillende antraciet apparaten aan. Daarmee maak jij je antraciet keuken echt helemaal af.

Keuken inspiratie bij Kitchen4All

Wil je graag nog wat meer antraciet keukens zien en keuken inspiratie opdoen? Je kunt eens een kijkje nemen bij de opgeleverde keukens van onze klanten, waar je veel antraciet keukens tussen vindt. Zo kun je zien welke mogelijkheden er zijn en wat je mooi vindt. Maar je bent ook welkom om eens een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels. Daar staan verschillende antraciet keukens opgesteld en ook deze keukens hebben allemaal een andere stijl. Je kunt daar rust op je gemak rondkijken en je laten inspireren. Natuurlijk helpen onze adviseurs je ook graag!

Donkere antraciet keuken

Laat je ontzorgen

Wil jij graag volledig ontzorgd worden bij de aankoop van jouw antraciet kopen? Dat kan bij Kitchen4All! In onze winkels staan onze adviseurs voor je klaar en beginnen we al met ontzorgen. Je wordt namelijk van advies voorzien en je ontvangt een gratis 3D-ontwerp. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoef je niet in spanning te zitten over het eindresultaat van je keuken. Na de aankoop van de keuken wordt deze bij je thuisbezorgd en ook de montage kunnen wij volledig voor je verzorgen. Dus ook dan hoef jij je nergens zorgen over te maken!

Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je graag advies ontvangen over jouw antraciet keuken? Plan dan een gratis en vrijblijvende afspraak in bij een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. In de winkel word je ontvangen door een van onze adviseurs. Onder het genot van een kopje koffie of thee brengen ze jouw wensen in kaart en word je voorzien van advies. We zetten de koffie vast voor je klaar!

Plan jouw adviesafspraak