Taupe keuken

Taupe keuken

Keukens zijn tegenwoordig in alle soorten, maten en keuken kleuren verkrijgbaar. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken, of het is mogelijk! De keuze is enorm en het kan soms best moeilijk zijn om een keuze te maken. Ben je op zoek naar een warme keuken waar je veel verschillende kanten mee op kunt? Dan is een taupe keuken misschien wel iets voor jou. Wil je alles weten over deze kleur? Lees dan snel verder.

Kenmerken taupe keuken

Je hebt vast wel eens van de kleur taupe gehoord, maar welke kenmerken heeft deze kleur eigenlijk? Taupe is een mengsel van grijs en bruin, de naam van de kleur is Frans en betekent mol. De vacht van de mol is namelijk taupekleurig. Vaak wordt gedacht dat Taupe uit één kleurtint bestaat, maar dat klopt niet helemaal. Zo heb je kleurtinten die meer richting roze neigen of juist mee richting grijs. De verschillende kleurtinten hebben ieder hun eigen uitstraling, waardoor je de sfeer in jouw complete keuken kunt creëren die bij je past.

Kenmerken taupe keuken
Toepassen taupe keuken

Toepassen

Taupe is een makkelijke kleur om te combineren, daardoor is de kleur op verschillende manieren toe te passen in de keuken. Zo kun je kiezen voor een combinatie van taupe keukenfronten en een andere kleur of materiaal werkblad. Denk bijvoorbeeld aan een taupe keuken met een zwart werkblad of een houtlook werkblad. Maar je kunt ook gaan voor een taupe werkblad in combinatie met een andere kleur front. Wil je graag voor minimalistisch gaan? Kies dan zowel voor een taupe werkblad als taupe fronten.Een andere optie een hoogglans taupe keuken.

Verschillende combinaties

Omdat taupe geen uitgesproken kleur is, kun je dit eenvoudig combineren met andere kleuren en materialen. Als je graag voor een rustige keuken wil gaan, kun je de kleur combineren met zwart of wit. Zwart zorgt voor een meer strakke uitstraling, waar wit meer een tijdloze sfeer creëert. Wil je liever wat opvallends? Kies dan voor een combinatie met houtlook. Dit zorgt voor een moderne en landelijke uitstraling. 

Verschillende combinaties taupe keuken
Keukenstijlen taupe keuken

Keukenstijlen

We benoemden hierboven al een aantal mogelijke keukenstijlen die je kunt creëren met een taupe keuken. Naast een landelijke, tijdloze of strakke keuken kun je met taupe ook een industriële keuken creëren. Combineer de kleur dan met zwarte accenten en kies voor zwarte greeplijsten. Ben je op zoek naar iets klassieks? Combineer de kleur dan met fronten met een raamoptiek en klassieke stalen grepen. Je kunt met een taupe keuken dus de keukenstijl creëren die bij je past.

Direct de scherpste prijs

Ben je op zoek naar een taupe keuken en heb je er een gezien die bij je past? Dan maken we, gratis, een 3D-tekening van je deze keuken voor je. Zo kun je precies zien hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden niet van gedoe of onderhandelingen. Daarom bieden je een eerlijke en transparante prijsopgave. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je volledig achter je keuze staat. We bieden je daarom voldoende bedenktijd. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Vind jouw Kitchen4All winkel

Taupe kleur keuken