Taupe keukens

Keukens zijn tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan roze, rood of brons. Het kan dan best moeilijk zijn om een keuze te maken. Ben je op zoek naar een warme en neutrale keuken kleur? Een kleur waar je alle kanten mee op kunt? Bekijk dan eens onze taupe keukens!

Taupe keukens

De kenmerken van een taupe keuken

De kleur taupe is een mengsel van grijs en bruin en afgeleid van het Franse woord taupe, dat mol betekent. De vacht van de mol is namelijk ook taupekleurig. Taupe bestaat uit verschillende kleurtinten, waarbij de een meer naar roze neigt en de ander juist meer naar grijs. Deze kleurtinten hebben allemaal een eigen uitstraling, hierdoor kun je met de kleur taupe verschillende uitstralingen vormen. Ondanks dat er verschillende kleurtinten zijn, heeft de kleur taupe over het algemeen een warme uitstraling. Ideaal wanneer je graag een warme woonkeuken wil creëren!

Kenmerken taupe keuken
Toepassen taupe keuken

Pas taupe toe in de keuken

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kleur taupe toe te passen in de keuken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door voor taupekleurige fronten te kiezen. We hebben verschillende soorten fronten in de kleur taupe. Zo bieden we bijvoorbeeld matte fronten, waarmee je een meer moderne keuken creëert. Maar ook hoogglans fronten voor een meer landelijke uitstraling. Naast fronten vind je in ons assortiment ook verschillende taupekleurige werkbladen. Van kunststof tot aan keramiek en graniet, van ieder materiaal hebben we wel een taupekleurig werkblad. Je kunt taupe natuurlijk ook goed toevoegen aan de ruimte door te kiezen voor een taupekleurige muur of taupe accessoires.

Verschillende combinaties met taupe

De kleur taupe kun je op allerlei manieren combineren. Een van de meest gemaakte combinaties is met wit, zwart of zandkleuren. Hiermee creëer je een rustige uitstraling. Je kunt natuurlijk ook voor een meer opvallende combinatie gaan. Kies dan bijvoorbeeld voor taupe met groen of blauw. De materialen die vaak gebruikt worden in een taupe keuken zijn houtlook, natuursteen en marmerlook. Maar ook betonlook kan prachtig zijn!

Kies voor de keukenstijl die bij je past

Een van de meest gekozen keukenstijlen bij een taupe keuken is de moderne keuken. Dit komt door de neutrale uitstraling van de kleur, wat goed past bij de moderne keukenstijl. We zien de kleur ook veel terug bij minimalistische keukens. De kleur wordt dan voor de volledige keuken gebruikt en greeploos uitgevoerd. Wil je liever een landelijke keuken? Ook dat kan! Kies dan voor een combinatie van taupe fronten en een houtlook werkblad. Of ga voor een industriële keuken en combineer taupe fronten met een robuust werkblad en mat zwarte accenten. Je kunt met een taupe keuken ook gaan voor een strakke, luxe, tijdloze of design keuken. Er zijn dus vele mogelijkheden!

Verschillende combinaties taupe keuken
Keukenstijlen taupe keuken

De keukentrends voor jouw taupe keuken

Wil je graag een trend keuken samenstellen? Dan kun je voor jouw taupe keuken uit verschillende trends kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een speelse keukenopstelling en voorzie jouw keuken van een nis. Ook stenen werkbladen zijn momenteel heel erg populair. Er zijn verschillende stenen werkbladen die prachtig passen bij de taupe keuken. Daarnaast kun je wat extra sfeer aan je keuken geven door te kiezen voor planten. Ook deze zie je dit jaar in vele keukens terugkomen!

Stel jouw taupe keuken samen

Wanneer je je taupe keuken gaat samenstellen begin je bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Je kunt ervoor kiezen om voor de gehele keuken dezelfde fronten te kiezen, maar je kunt ook verschillende keuken kleuren combineren. Denk bijvoorbeeld aan een notenhouten kastenwand met een taupekleurig eiland. Of geef de bovenkasten een andere kleur. Nadat je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de spoelbak, kraan en de eventuele grepen uitzoeken. Wanneer je graag eenheid wil creëren adviseren we om deze elementen dezelfde kleur te geven. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een goudkleurige kraan met een mat zwarte spoelbak en mat zwarte grepen. De laatste stap is het uitzoeken van de keukenapparatuur en dan is jouw taupe keuken compleet.

Taupe kleur keuken

Direct de scherpste prijs

Ben je op zoek naar een taupe keuken en heb je er een gezien die bij je past? Dan maken we, gratis, een 3D-tekening van je deze keuken voor je. Zo kun je precies zien hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden niet van gedoe of onderhandelingen. Daarom bieden je een eerlijke en transparante prijsopgave. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je volledig achter je keuze staat. We bieden je daarom voldoende bedenktijd. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Vind jouw Kitchen4All winkel