Rechte keukens

De rechte keuken is een veelvoorkomende keukenopstelling. Dat komt door de compactheid en de veelzijdigheid ervan. Hierdoor is het voor vrijwel iedere ruimte een geschikte opstelling. We bieden bij Kitchen4All verschillende rechte keukens in diverse stijlen aan. Dus lees snel verder of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Rechte keukens
 • Sorteren op
  • Prijs laag - hoog
  • Prijs hoog - laag
  • Populariteit
 • Prijs
  • Alle prijzen
  • € 7.000,- € 11.999,-
  • € 12.000,- € 15.999,-
 • Keukenstijlen
  • Alle keukens
  • Budget keukens
  • Design keukens
  • Landelijke keukens
  • Moderne keukens
  • Tijdloze keukens

Er zijn geen keukens gevonden voor deze selectie.

Wat is een rechte keuken?

Bij een rechte keuken liggen alle elementen van de keuken op een rechte lijnen. Dat betekent niet dat rechte keukens standaardafmetingen hebben. Je kunt deze opstelling namelijk zo lang of zo kort maken als dat jij zelf wil. Daarnaast kunnen ook de hoogtes van de kasten van een rechte keuken variëren. Door de veelzijdigheid van deze keukenopstelling kun je de keuken helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Rechte keukenopstelling
Rechte keuken met kastenwand

De mogelijkheden van een rechte keuken

Rechte keukens zijn dus hele praktische opstellingen. Niet alleen nemen ze relatief weinig ruimte in, je kunt er ook veel opbergruimte mee creëren. Je kunt dus de lengte van de keuken bepalen. Maar je kunt ook kiezen of je wel of geen bovenkasten neemt. Of bijvoorbeeld maar bij een deel van de opstelling bovenkasten plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aantal mooie glaskasten. Een keuken met bovenkast kan wel wat vol in de ruimte ogen. Daarom is er ook nog een andere optie, namelijk een rechte keuken met een kastenwand.

Rechte keuken met kastenwand

Je kunt dus kiezen voor een rechte keuken met een kastenwand. Nu kun je niet van de complete rechte opstelling een kastenwand maken, tenminste niet als je voor een keukenblok kiest. Je kunt dan namelijk de spoelbak en kookplaat niet meer kwijt. Wel kun je ervoor kiezen om een rechte keuken te combineren met een kastenwand, vaak ontstaat er dan een parallel of L-opstelling. Een andere mogelijkheid is om van een gedeelte van een rechte keuken een kastenwand te maken. Nu is natuurlijk het grootste voordeel de opbergruimte die het met zich meebrengt. Maar je kunt ook veel eenvoudiger je apparatuur inbouwen en deze heb je dan bovendien ook nog eens op ooghoogte. Wij snappen wel dat kastenwanden populairder dan ooit zijn!

Bekijk onze opgeleverde rechte keukens

Naar overzicht

Een rechte keuken samenstellen

Ben je erover uit dat een rechte keuken de opstelling is voor jou? Dan is het tijd om de keuken samen te stellen. Je hebt de opstelling al bepaald, dus stap 1 is gezet. Daarna is het tijd om de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uit te zoeken. Bij een rechte keuken zonder kastenwand of bovenkasten wordt er vaak voor een kleur fronten gekozen. Als je wel kiest voor een kastenwand of bovenkasten kun je deze ook een andere kleur geven om op die manier wat contrast te creëren. Als je deze combinatie hebt uitgekozen kun je de accenten (kraan, spoelbak en eventuele grepen) uitzoeken voor je keuken. Hiermee kun je de keuken net wat extra’s geven.

Lange rechte keukens
Blauwe rechte keuken

De stijlen die bij een rechte keuken passen

Er zijn veel verschillende keukenstijlen en vrijwel iedere keukenstijl is geschikt voor iedere opstelling. Maar toch past de ene stijl net wat beter bij een keuken met een rechte opstelling dan de andere. Zo past de tijdloze stijl goed bij deze keukenopstelling vanwege de wat meer ingetogen uitstraling. Maar ook modern kun je goed toepassen op een rechte keuken. Bij een design keuken wordt bijvoorbeeld wat meer uitgepakt en daarom ook vaker voor een grotere opstelling gekozen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet kan! Zou je graag wat meer willen weten over de keukenstijlen? We hebben de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet, zo kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken!

Trends voor rechte keukens

Bij een rechte keuken wordt vaak gedacht aan een simpele opstelling, maar wist je dat je gewoon de laatste keukentrends kunt toevoegen aan deze opstelling? Kies bijvoorbeeld voor fronten met een reliëf, hiermee geef je je keuken een luxe en speelse touch. Of kies voor een stenen werkblad, welke in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn. Je kunt met een stenenwerkblad jouw rechte keuken helemaal afmaken. 

Keukentrends rechte keukens

Onze verschillende rechte keukens

Klassieke rechte keuken

Rechte keuken inspiratie

Heb jij al een idee over hoe jouw complete rechte keuken eruit moet komen te zien? Of wil je graag nog wat meer inspiratie opdoen? Je kunt op onze website veel inspiratie opdoen voor jouw keuken met rechte opstelling. Zo ontdek je wat jij mooi vindt en welke stijl bij je past. Iedereen heeft andere wensen, daarom zijn al onze keukens maatwerk. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! Dit zie je ook terug aan de opgeleverde keukens bij onze klanten. Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Dan kun je ook aan de slag gaan met onze keukenplanner. Hiermee kun je eenvoudig een 3D-ontwerp maken van jouw nieuwe rechte keuken. Zo zie je meteen hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien.

Complete ontzorging bij kitchen4All

We zijn er bij Kitchen4All om je compleet te ontzorgen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe rechte keuken of inspiratie op komt doen, wij staan voor je klaar! In onze winkels voorzien onze adviseurs je graag van deskundig en onafhankelijk advies en maken daarnaast graag een 3D-ontwerp voor je. Ben je helemaal tevreden met het ontwerp en heb je de keuken met rechte opstelling gekocht? Dan komen we deze bij je thuis bezorgen en indien gewenst kunnen we ook de oude keuken verwijderen en de nieuwe monteren. Onze monteurs gaan pas naar huis als jij helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Laat je adviseren

Een nieuwe rechte keuken kopen doe je natuurlijk niet iedere week. Zou je graag advies willen ontvangen over het samenstellen van jouw nieuwe rechte keuken? Maak dan eens een afspraak bij een van onze keukenwinkels of loop spontaan eens binnen. Onze adviseurs helpen je daar graag bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Om jouw wensen in kaart te kunnen brengen beginnen zij altijd met een korte kennismaking. Aan de hand daarvan word je van advies gezien en zoeken jullie samen de kleuren en materialen van je nieuwe keuken uit. Samen gaan we jouw droomkeuken realiseren.

Plan jouw gratis adviesgesprek