Zwarte keukens

Zwarte keukens zijn al jarenlang een trend. Je creëert met een zwarte keuken gegarandeerd een luxe gevoel. Bovendien is zwart ook met vele andere kleuren en materialen te combineren. Dat maakt zwarte keukens dan ook zo populair. Zou je graag meer willen weten over zwarte keukens? Lees dan snel verder of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels om je te laten adviseren.

Zwarte keukens

Kenmerken zwarte keukens

Bij zwart wordt vaak gedacht aan donker en grauw. Maar zwarte keukens hebben juist vaak een hele warme en sfeervolle uitstraling. Het is maar net hoe je het combineert! Wel is zwart natuurlijk een donkere kleur, waardoor de kleur ook niet voor alle ruimtes even geschikt is. Als je bijvoorbeeld weinig lichtinval in de ruimte hebt, kan een zwarte keuken ervoor zorgen dat het erg donker wordt. Dan kun je dus beter voor een lichtere kleur kiezen. Naast dat de kleur warm en sfeervol is, kun je er ook hele andere uitstralingen mee creëren. Het heeft een vrij ingetogen uitstraling waardoor je het met vrijwel alle kleuren en materialen kunt combineren. Dit maakt de kleur ook zo divers.

Lu
Zwart toepassen in de keuken

Zwart toepassen in de keuken

De zwarte kleur kun je op vele manieren toepassen in de keuken. Zo heb je natuurlijk zwarte fronten en verschillende werkbladen in een zwarte kleur. Hierdoor kun je een volledig zwarte keuken samenstellen. Of een combinatie maken met een andere kleur of materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met zwarte fronten en een marmerlook werkblad. Of ga juist voor een zwarte keuken met hout en kies voor houtlook fronten met een zwart composieten werkblad. Daarnaast zijn ook spoelbakken, kranen en grepen of greeplijsten in een zwarte kleur verkrijgbaar. Zo kun je dus ook op een subtiele wijze een zwarte keuken creëren. Als kers op de taart zijn er ook vele keukenapparaten met een volledig zwart design. Deze geven de keuken een prachtige strakke uitstraling.

Combineren met andere kleuren

Zwart is een kleur die makkelijk te combineren is met andere keuken kleuren. Er zijn bijvoorbeeld wat meer neutrale kleuren die goed combineren met zwart, zoals beige, wit of grijs. Maar ook opvallendere kleuren kunnen prachtig zijn bij een zwarte keuken, neem bijvoorbeeld blauw of groen. Je kunt op verschillende manieren een combinatie maken met zwart. Zo kun je dus voor zwarte fronten of een werkblad kiezen en deze combineren met een andere kleur. Maar je kunt ook voor een volledig zwarte keuken gaan en bijvoorbeeld de achterwand van de keuken een meer opvallende kleur geven. Zo creëer je een mooi contrast en bovendien een uniek geheel.

Zwart combineren met andere kleuren
Zwarte hoekkeuken

Zwarte keukenstijlen

Er zijn vele keukenstijlen waar je uit kan kiezen als je voor een zwarte keuken gaat. Zo past zwart heel goed bij een moderne keuken, deze kun je creëren door te gaan voor zwarte fronten, een betonlook werkblad en zwarte accenten. Of ga voor een industriële keuken en kies voor betonlook fronten en werkblad en maak het geheel met mat zwarte accenten af. Er zijn nog veel meer stijlen die je kunt toepassen bij een zwarte keuken, denk aan een landelijke, luxe of strakke keuken. Niet alle keukenstijlen passen goed bij een zwarte keuken. Zo zie je in een Scandinavische of klassieke keuken minder vaak de keuze voor zwart. Wil je graag meer zien van onze keukenstijlen? We hebben de populairste stijlen voor je op een rijtje gezet zodat je eenvoudig inspiratie op kunt doen.

Zwarte keukentrends

Als je voor een zwarte keuken kiest, zijn er verschillende trends die je aan de keuken kunt toevoegen. Zo is het helemaal trendy om verschillende kleuren fronten met elkaar te combineren. Een andere trend die daar mooi bij aansluit, zijn de bronzen keukenfronten. Door deze te combineren met zwarte elementen weet je zeker dat je voor een luxe keuken kiest! Bovendien zijn fronten met een reliëf helemaal on trend. En laten deze ook in het zwart verkrijgbaar zijn!

Keukentrends zwarte keuken
Zwarte hoekkeuken

Samenstellen zwarte keuken

Het samenstellen van een keuken kan best lastig zijn, je moet natuurlijk best wat keuzes maken. Zo begint het ontwerpen van je nieuwe keuken met het uitzoeken van de keukenopstelling. Ga je voor een rechte keuken met hoge kastenwand of past een keuken met eiland beter bij jou en de ruimte? Als je deze beslissing gemaakt hebt kun je de kleuren en materialen van het werkblad en de fronten uitzoeken. Als je voor een zwarte keuken gaat is de kans groot dat je dan kiest voor zwarte fronten of een zwart werkblad. Vervolgens kies je de spoelbak, kraan en grepen of greeplijsten uit. Bij zwarte keukens zien we vaak dat deze accenten ook zwart zijn. Als laatste voeg je de keukenapparatuur aan je keuken toe, die mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook deze zijn in het zwart verkrijgbaar! Je kunt hiermee een prachtig strak geheel creëren en de keuken helemaal afmaken.

Onze verschillende zwarte keukens

Keukenmontage

We staan bij Kitchen4All niet alleen tijdens de aankoop van jouw keuken voor je klaar, maar ook erna. Zo komen we de keuken bij je thuisbezorgen en ook de montage kunnen we voor je verzorgen. Je wil natuurlijk dat je nieuwe keuken tot in de puntjes wordt gemonteerd. Om er zeker van te zijn dat dit gebeurt werken we samen met vakkundige monteurs. Zij hebben jarenlange ervaring en al vele keukens gemonteerd. Zij weten dus precies hoe ze dit moeten doen. Het enige dat jij hoeft te doen is onze monteurs af en toe een kopje koffie aanbieden en te genieten van het eindresultaat. 

Direct de scherpste prijs

Heb jij je zwarte droomkeuken gevonden? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Bij kitchen4All houden we namelijk niet van gedoe of onderhandelingen en maken geen gebruik van kleine lettertjes. Wij bieden je daarom een eerlijke en transparante prijsopgave aan. We vinden het belangrijk dat je zeker weet dat dit jouw nieuwe keuken is. Daarom krijg je bij ons voldoende bedenktijd zodat je zeker bent van je zaak. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent. 

Maak een afspraak

Ben jij erover uit dat een zwarte keuken helemaal bij je past? Bezoek dan eens een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland waardoor er altijd wel een winkel in de buurt is. Onze adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. Ook maken zij een 3D-ontwerp voor je en stellen samen met jou je nieuwe droomkeuken samen. We zetten de koffie vast voor je klaar!

Plan een gratis afspraak