Schoonmoeders kruidkoek (de allerlekkerste)

Niets is zo lekker als de lucht van versgebakken cake die zich door het huis verspreidt. Dat vindt ook Wivineke, die doordeweeks op ons hoofdkantoor in Doetinchem werkt. En in het weekend?

“Dan ben ik veel bij mijn schoonouders te vinden. We wonen vlakbij, en komen vaak ‘toevallig’ even langs voor een heerlijk stukje kruidkoek.” “En voor de gezelligheid natuurlijk,” voegt ze lachend toe.

Haar schoonmoeder Joke bakt de heerlijkste kruidkoek. Zo een waarvan je altijd wel een tweede stukje wil pakken. En een derde. Heel makkelijk te maken, maar lekkerder vind je ze niet snel! Daarom delen wij dit familierecept met jou. Lekker om in je nieuwe keuken te bakken, alleen al voor de heerlijke geur.

Kruidkoekrecept Kitchen4All
Ingrediënten kruidkoekrecept Kitchen4All

Ingrediënten

  • Boter
  • Bloem
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 600 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 mokken volle melk
  • Paneermeel

Benodigdheden

  • Oven
  • Beslagkom
  • Keukenmixer
  • Bakblik (een cakeblik, tulband of andere vorm die jij leuk vindt)

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet het bakblik in met de boter. Tip: wikkel het papier van het zelfrijzendbakmeel om de boter, dan heb je het meeste grip tijdens het invetten.
  3. Stuif hier de bloem overheen en strooi een beetje paneermeel op de bodem, zo krijg je de kruidkoek beter uit de vorm.
  4. Plaats de ingrediënten in de beslagkom en voeg als laatst de melk toe.
  5. Mix alle ingrediënten met de keukenmixer tot een glad geheel.
  6. Giet het geheel in het bakblik. Tip: blijf tijdens het gieten op 1 plek en probeer niet te knoeien.
  7. Plaats het bakpapier met daarop de cake in de oven en verwarm deze 70 minuten op 160 graden.

Smullen maar!

Kruidkoek Kitchen4All

Extra lekker

Spatel walnoten en rozijnen door het beslag, vlak voordat je het in de bakvorm giet en top af met wat amandel schaafsel en eventueel wat vers fruit.