Mat zwarte keuken

Veel mensen kiezen voor een zwarte keuken, waarbij je voor mat of hoogglans kunt kiezen. Wil je graag een zwarte keuken en hou je wel van een strakke en moderne uitstraling? Dan past een mat zwarte keuken misschien wel bij jou. Wil je meer weten over deze keuken kleur? Je leest het hieronder!

Mat zwarte keukens

Mat zwarte keuken kenmerken

Mat zwart staat vooral bekend om de strakke en moderne uitstraling die het met zich meebrengt. Maar je kunt met deze kleur ook voor een hele warme en sfeervolle ruimte kiezen. Je kunt er dus alle kanten mee op en volledig voor je eigen sfeer en uitstraling kiezen. De kleur heeft wel echt een moderne uitstraling, dus voor een hele klassieke of retro keuken is deze kleur een minder goede optie.

Mat zwart toepassen

De mat zwarte kleur kun je op allerlei manieren toepassen in de keuken. Je kunt kiezen voor mat zwarte fronten, die we in verschillende designs aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een front met een raamoptiek of een houtlook. We bieden ook een aantal mat zwart werkbladen in verschillende materialen. Zo hebben we een marmerlook werkblad of een egaal kunststoffen werkblad. Je hebt dus de keuze uit verschillende mogelijkheden. Ook bieden we mat zwarte spoelbakken, kranen en grepen. Je zou dus voor een volledig mat zwarte keuken kunnen kiezen als je dit wil! Maar een combinatie met een of meerdere andere kleuren kan natuurlijk ook.

Keuken zwart mat
Zwarte keuken mat

Combineren met andere kleuren en materialen

Je kunt deze kleur met verschillende keuken kleuren combineren. We zien vaak een combinatie met rustige kleuren als grijs, beige of wit. Maar je kunt ook uitpakken en voor een meer opvallende combinatie gaan met blauw of misschien zelfs wel roze. Ook kun je de kleur met allerlei materialen combineren. Geef je mat zwarte keuken bijvoorbeeld een landelijk tintje door een houtlook werkblad toe te voegen. Of kies voor luxe en maak een combinatie met marmerlook. Liever toch een stoere keuken? Combineer de kleur dan met een grof betonlook werkblad.

Mat zwarte keukenstijlen

Waar de ene kleur bij vrijwel alle keukenstijlen past, ligt dat bij de andere wat lastiger. Met mat zwart kun je best wat keukenstijlen creëren, maar bij stijlen als een tijdloze, retro of klassieke keuken past de kleur wat minder goed. We zien de kleur vooral vaak terug bij een moderne of een strakke keuken. Er wordt dan gekozen voor een greeploze keuken met mat zwarte fronten en een donker werkblad. Ook bij een design keuken past de kleur goed, dan wordt er vaak een combinatie gemaakt met een wat meer opvallende kleur of materiaal als groen of rood. Maar ook bij een landelijke, stoere en industriële keuken zien we de kleur vaak terugkomen!

Keuken mat zwart
Mat zwarte hoekkeuken

Stel jouw keuken samen

Het samenstellen van een keuken begint bij de keukenopstelling, maar daar heeft de kleur nog geen invloed op. Het uitzoeken van de kleuren en materialen komt bij de volgende stap. Dat is namelijk het uitzoeken van je fronten en werkblad. Je kunt hier dus voor mat zwarte fronten, een mat zwart werkblad of een volledig mat zwarte keuken kiezen. Wanneer je tevreden bent met deze combinatie kun je de accenten van de keuken toevoegen. Dit zijn de kraan, spoelbak en eventuele grepen. Bij deze keuken kleur passen eigenlijk alle kleuren wel, maar we zien voornamelijk de keuze voor goud, Gun Metal en mat zwart. Dan hoef je alleen nog de apparatuur uit te zoeken en dan is jouw nieuwe keuken compleet.

Mat zwarte keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor jouw mat zwarte keuken? Neem dan eens een kijkje bij de opgeleverde keukens van onze klanten. Daar vind je verschillende keukens in deze kleur. Bovendien hebben deze keukens allemaal net een andere uitstraling en zijn voorzien van andere combinaties. Je kunt natuurlijk ook een bezoek aan een van onze keukenwinkels brengen. Daar kun je je ook in alle rust laten inspireren door onze keukenopstellingen. Ook bieden we daarvan al onze zwarte fronten en werkbladen een staal. Je kunt zo alle mogelijkheden bekijken en daarnaast heel makkelijk moodboards maken.

Direct de scherpste prijs

Heb je een keuken gezien die helemaal bij je past? Dan maakt een van onze adviseurs graag een 3D-ontwerp voor je. Deze wordt volledig aan jouw situatie en wensen aangepast. Je kunt dus precies zien hoe de keuken bij jou thuis eruit komt te zien. Wanneer je tevreden bent met het ontwerp bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden niet van gedoe en onderhandelingen, daarom zijn onze prijsopgaves ook eerlijk en transparant. Je weet dus direct waar je aan toe bent. Om er zeker van te zijn dat jij volledig achter je keuze staat, bieden we je voldoende bedenktijd aan. 

Breng een bezoek aan een van onze winkels

Wil je graag onze mat zwarte keukens eens in het echt bekijken? Bezoek dan een van onze keukenwinkels. Daar staan verschillende mat zwarte keukens opgesteld en kun je in alle rust rondkijken. Wil je graag van advies worden voorzien? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige adviseurs. Dan weet je zeker dat ze alle tijd voor je hebben. Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels?

Maak een afspraak