Knoppen en handgrepen

De knoppen en handgrepen vormen een klein onderdeel van de keuken, maar zijn toch wel onmisbaar. Tenzij je natuurlijk voor een greeploze keuken kiest. Maar wanneer je dit niet doet, gebruik je de knop of handgreep om de deuren en lades van de keuken te openen en sluiten. Daarnaast hebben ze ook invloed op de sfeer en uitstraling van de keuken. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder.

Knoppen en handgrepen keuken

De knoppen en handgrepen voor jouw keuken

Omdat de knoppen en handgrepen invloed hebben op de stijl van de keuken, wil je natuurlijk wel dat deze perfect bij jouw nieuwe keuken past. Daarom hebben we in ons assortiment allerlei knoppen en handgrepen voor keukenlades- en kasten.. Van klassieke gietijzeren knoppen tot aan luxe goudkleurige handgrepen, je vindt het allemaal binnen ons assortiment. Omdat ons assortiment zo ruim is, kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Bij onze winkels helpen onze adviseurs je graag bij het uitzoeken van de perfecte knoppen of grepen voor jouw keuken.

Grepen Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Jetstone
Pronorm
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Verschillende mogelijkheden

Er zijn een viertal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen als je een keuken gaat samenstellen als het om knoppen en handgrepen gaat. We lichten ze voor je uit:

1. Knoppen
Een knop heeft vaak een ronde of ovale vorm en is daardoor ook wat kleiner dan een handgreep. We zien de keuze voor een knop vooral terug in de keukens met een wat landelijkere of klassiekere uitstraling.

2. Handgrepen
Een handgreep is vaak langwerpig en heeft een meer hoekige vorm. Maar niet alle handgrepen zijn echt rechthoekig, je kunt ook gaan voor een variant met afgeronde hoeken. Handgrepen zien we in moderne keukens, maar bijvoorbeeld ook design of luxe keukens terug.

3. Greeplijsten
Wanneer je niet voor knoppen of handgrepen wil gaan, maar ook geen volledig greeploze keuken wil kun je kiezen voor greeplijsten. Er zit dan aan de bovenkant, zijkant of onderkant van de kast of lade een opening. Daarnaast kun je ook kiezen voor een greeplijst die over de breedte of hoogte van de lade of deur wordt geplaatst.

4. Greeploos
Een greeploze keuken is dus niet voorzien van knoppen, handgrepen of greeplijsten. Je vraagt je misschien af hoe je de deurtjes en lades dan kunt openen. Deze keukens zijn voorzien van een push-to-opensysteem. Door op de deur of lade te drukken gaat deze dan open.

Materialen knoppen en handgrepen

Er zijn verschillende materialen, knoppen en handgrepen. Deze zijn allemaal bestand tegen vocht, wat natuurlijk wel zo fijn is in een keuken. Het meest voorkomende materiaal is dan ook rvs. Daarnaast zijn ook metaal en gietijzer populaire keuzes. Een mogelijkheid die je minder vaak ziet, is hout. Een houten greep past namelijk niet bij iedere keukenstijl, maar kan bijvoorbeeld je landelijke keuken wel helemaal afmaken.

Keuken met grepen
Zwarte knoppen keuken

Verschillende kleuren

We bieden knoppen en handgrepen in allerlei kleuren aan. In veel gevallen kun je ook voor dezelfde kleur kraan en spoelbak kiezen. Hierdoor creëer je een prachtige eenheid in de keuken. Wanneer je kiest voor een greeplijst kun je deze ook aanpassen op de kleur van de keuken. We bieden de volgende kleuren onder andere aan:

  • Chroom
  • Rvs
  • Mat zwart
  • Gun Metal
  • Goud(kleurig)
  • Koper(kleurig)

Mogelijkheden voor iedere keukenstijl

We hebben dus voor iedere keukenstijl een passende knop of handgreep. Om je alvast van wat inspiratie te voorzien, hebben we voor een aantal keukenstijlen de perfecte knop of handgreep erbij gezocht.

Grepen landelijke keuken

Landelijke keuken

Bij een landelijke keuken met een wat klassiekere uitstraling kan een gietijzeren knop een prachtige aanvulling zijn. Wanneer je meer voor een moderne uitstraling kiest is een rvs of houten handgreep perfect.

Grepen klassieke keuken

Klassieke keuken

In een klassieke keuken zul je niet snel een hele moderne en strakke greep zien. Er wordt veel gekozen voor een gietijzeren of rvs ronde knop.

Grepen industriële keukens

Industriële keuken

Bij een industriële keuken zien we vaak de keuze voor een mat zwarte rechthoekige greep. Daarnaast worden deze keukens ook vaak met een greeplijst uitgevoerd. Deze heeft dan dezelfde kleur als de fronten.

Greeploze moderne keukens

Moderne keuken

Een moderne keuken wordt vaak greeploos of met een greeplijst uitgevoerd. Daarnaast zien we vaak de keuze voor een rvs of mat zwarte greep.

Minimalistische keukens

Minimalistische keuken

De minimalistische keuken wordt vrijwel altijd greeploos uitgevoerd. Hierdoor blijft de strakke uitstraling van deze keukenstijl het best behouden.

Complete ontzorging

Wanneer je op zoek gaat naar een complete keuken wil jij je nergens zorgen om hoeven te maken. Dat snappen we bij Kitchen4All heel goed. We staan daarom voor je klaar om je compleet te ontzorgen. We doen dit in de winkel door je te voorzien van advies en een gratis 3D-ontwerp. Ook na de aankoop van de keuken hoef jij je nergens druk om te maken. We zorgen ervoor dat de keuken bij je thuis wordt geleverd. En ook de montage verzorgen we graag voor je!

Laat je adviseren

Zou je graag meer willen weten over ons assortiment knoppen en handgrepen voor keukenkasten- en lades? Of zou je ze eens in het echt willen bekijken? Bezoek dan een van onze keukenwinkels. We bieden daar verschillende keukens die voorzien zijn van knoppen of handgrepen en daarnaast vind je daar stalen van alle mogelijkheden. Een van onze adviseurs staat daar ook voor je klaar om jou te helpen en te voorzien van advies.

Plan jouw vrijblijvende afspraak