Houten keukens

Houten keukens hebben vaak een warme uitstraling en worden daarom vaak gekozen voor een landelijke keuken. Maar wist je dat hout ook heel mooi is toe te passen in design keukens? Een houten keuken hoeft niet helemaal uit hout te bestaan, je kan variëren in hoeverre je hout verwerkt in je houten keuken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein houten accent in je keukenfronten maar ook voor bijvoorbeeld een houten werkblad. Hout is hip, er zijn veel keus tussen verschillende soorten hout elk met hun eigenschappen. Een houten keuken is dus heel goed toe te passen in vrijwel elke keukenstijl. Ben je benieuwd welke opties is voor jouw houten keuken zijn? Laat je inspireren!

Houten keukens

Houten keuken kopen

Houten keukens hebben zowel voor- als nadelen. Hout geeft je keuken een warme en knusse uitstraling en is toe te passen in elke keukenstijl. Daarnaast is hout duurzaam, waardoor je keuken een groen en natuurlijk karakter krijgt. Als je kiest voor een houten keuken, komt er wel wat onderhoud bij kijken. Hout ‘leeft’ en heeft zo nu en dan een beetje onderhoud nodig, maar je krijgt er ook veel sfeer voor terug! Ook moet je oppassen voor vlekken, deze zijn lastiger te verwijderen. Hoeveel kost een houten keuken? Massief houten keukens zijn wat duurder, maar gelukkig bestaan er ook prachtige alternatieven. Wil je een houten keuken, maar is je budget niet zo toereikend? Dan kun je ook kiezen voor een houten keuken van fineer of een keuken met houtlook.

Ontwerp hier zelf je houten keuken

Soorten houten keukens

Houten keukens heb je in alle soorten en maten. Je kan kiezen uit een massief houten keuken, een keuken met houtfineer of een houtlook keuken. Alle drie houten keukens hebben hun voor- en nadelen. Echter hebben ze alle drie de mooie warme uitstraling gemeen wat je bij een houten keuken kan verwachten. Een van de meest gebruikte houtsoorten in keukens is eikenhout. Dit kan op verschillende manier bewerkt worden en is duurzaam en sterk. Maar ook het mooie bruine notenhout of licht essenhout zijn een goede optie voor een houten keukenfronten.

Soorten houten keukens

Massief houten keuken

Een massief houten keuken wil zeggen dat de panelen (bijna) volledig van hout is. Wat zorgt voor een luxe, robuuste en natuurlijke uitstraling van de houten keuken. Hout is een geweldig natuurproduct dat heel lang mooi blijft en meegaat. Het gebruik van echt hout in de keuken is een duurzame optie. Bij een keuken van massief hout heb de keuze uit vele verschillende houtsoorten. Een massief houten keuken kan overigens in diverse stijlen en met vele kleuren worden gecombineerd.

Fineer houten keuken

Voor massief houten panelen en fronten worden in dikte variabele massieve planken gebruikt. Bij fineerhout wordt er slechts een dun laagje hout gebruikt van 0,7 mm tot enkele millimeters dik. Deze houten fineerlaag wordt vervolgens op een ondergrond verlijmd en zo verwerkt tot meubelpanelen. Aangezien de buitenste laag van echt hout is, is een keuken van fineerhout bijna niet van een massief houten keuken te onderscheiden. Zo creëer je een mooie duurzame betaalbare keuken, met de luxe en warme uitstraling van echt hout dat toepasbaar is in elke keukenstijl. Nog een voordeel voor het milieu: er hoeven veel minder bomen voor je houten keuken gekapt te worden!

Houtlook keuken

Houtlook keuken

Een houtlook keuken is een stijlvol alternatief voor een houten keuken. Houtlook biedt dezelfde uitstraling als echt hout, maar is een stuk makkelijker in het onderhoud. Een houtlook keuken reageert minder snel op vocht of warmte omdat het geen natuurlijk materiaal is. Een keuken met houtlook is hierdoor gemakkelijk in onderhoud en daarbij kras-, hitte- en vochtbestendig. Tot slot zijn houtlook keukens ook voordeliger dan een keukens van massief hout of fineerhout. Zo krijg je toch die knusse sfeer van een houten keuken, maar geniet je tegelijkertijd van alle voordelen van een passend alternatief. Dankzij deze praktische voordelen zijn houtlook keukens erg populair en passen ze bij de laatste trends.

Stoere houten keuken
Moderne houten keuken

Houten keuken inspiratie

Weet je al precies hoe jouw houten keuken gaat worden of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie op, zo ontdek je welke stijl het beste bij jouw houten keuken past. Elke houten keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat ook goed te zien in onze opgeleverde keukens bij onze klanten! Wil je de laatste trends in je houten keuken? Bekijk dan hier al onze blogs met de laatste keukentrends en laat je inspireren! Genoeg inspiratie opgedaan? Ga alvast zelf aan de slag met onze keukenplanner. Wij hebben een speciale tool waarin je zelf gemakkelijk jouw nieuwe houten keuken in 3D kunt ontwerpen. Hierin krijg je een goed beeld van jouw nieuwe houten keuken en zie je wat er allemaal mogelijk is.

Houten keuken inspiratie

Hoe ziet jouw ideale houten keuken eruit?

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om hout toe te passen in jouw keuken. Breng een bezoekje aan een Kitchen4All bij jou in de buurt en laat je inspireren door de diverse keukenopstellingen en verschillende opties voor houten keukens. Benieuwd hoe jouw favoriete houten keuken eruitziet in jouw ruimte? Of wil je graag een aanpassing? Een keukenspecialist maakt gratis een 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten! Bekijk onze complete keukens op de website.