Landelijke houten keuken

Houten keukens

Hou jij echt van een keuken met een warme uitstraling? Bekijk dan eens onze houten keukens. Deze hebben namelijk vaak een warme en sfeervolle uitstraling. Dit maakt deze keukenstijl dan ook zo populair. Ben je benieuwd geworden naar houten keukens? Lees dan snel verder.

Kenmerken houten keukens

Houten keukens kenmerken zich voornamelijk door de natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn het hele veelzijdige keukens, je kunt hout namelijk met vrijwel alle kleuren en materialen combineren. Misschien denk je bij een houten keuken aan een volledig hout geheel. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt namelijk ook alleen voor houten fronten of een houtlook werkblad kiezen. Hierdoor kun je de sfeer en uitstraling creëren met een houten keuken die bij jou past.

Verschillende materialen houten keukens

Een houten keuken bestaat natuurlijk (voor een deel) uit hout. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen als je voor een houten keuken gaat. Zo bieden we massief houten keukens aan, waarbij de fronten volledig van hout zijn. Hiermee creëer je een luxe en robuuste uitstraling. Nu is massief hout natuurlijk een best kostbaar materiaal. Daarom bieden we ook fineer houten keukens aan. Hierbij wordt er slechts een dun laagje hout gebruikt van 0,7 mm tot enkele millimeters dik. Deze houten laag wordt vervolgens op een ondergrond verlijmd. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om voor houtlook te kiezen. Dit is een kunststoffen imitatie materiaal dat niet te onderscheiden is van echt hout. Het grote voordeel van houtlook is dat het voordeliger is dan massief hout of fineer hout.

Houten keuken met zwart
Design houten keuken

Kleurgebruik houten keukens

We bieden hout(look) keukens in verschillende keukens aan. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit essenhout, wat een lichte kleur heeft. Of juist gaan voor een donkere kleur en kiezen voor notenhout. Daarnaast bieden we ook zwarte hout(look) fronten aan, waarmee je een wat modernere sfeer creëert. Maar er zijn natuurlijk ook andere kleuren die je met hout kunt combineren. Vrijwel alle keuken kleuren lenen zich hier namelijk voor. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van rode of blauwe fronten met een houtlook werkblad. Of combineer een zwart werkblad met hout(look) fronten.

Een houten keuken samenstellen

Met een houten keuken kun je alle kanten op. Je kunt deze keukenstijl dus ook op vele verschillende manieren samenstellen. Bedenk van tevoren daarom eerst hoeveel hout je toe wil voegen aan je houten keuken. Ga je voor een volledig houten keuken of kies je alleen voor een houtlook werkblad? Het samenstellen van de complete keuken begint eigenlijk altijd met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Als je deze kleuren en materialen hebt uitgekozen, kun je de kleur van de accenten bepalen. Door je uitgekozen front en werkblad bij elkaar te leggen, zie je vaak welke kleur of materiaal je nog mist. Dit kun je dan in de accenten terug laten komen. Bij een houten keuken kun je een combinatie maken met alle kleuren accenten. Ga voor goudkleurig als je de keuken een luxe touch wil geven. Of kies voor Gun Metal als je het geheel wat strakker wil laten ogen. Wil je graag advies ontvangen over het samenstellen van jouw houten keuken? Bezoek dan gerust eens een van onze winkels, daar helpen we je graag verder.

Donkere houten keuken

Onze opgeleverde houten keukens

Laat je inspireren

Keukentrends houten keukens

Houten keukentrends van 2024

Wil je graag dat jouw houten keuken aan de laatste trends voldoet? Er zijn verschillende keukentrends in 2024 die passen bij deze keukenstijl. Een van deze trends zijn de houtlook fronten met reliëf. Deze fronten zijn er in verschillende houtkleuren. Je geeft de keuken hiermee een stijlvolle en luxe uitstraling, wie wil dat nou niet? Daarnaast worden ook houtlook werkbladen steeds populairder en komen dan ook vaak terug in de houten keukens van 2024.

Combineren met andere stijlen

Bij een houten keuken wordt vaak gedacht aan een ruimte met een landelijke stijl. Dit is dan ook een van de keukenstijlen die je met een houten keuken kunt combineren. Maar er zijn nog veel meer combinaties mogelijk. Zo past hout ook prachtig bij de klassieke stijl, die je kunt creëren door te kiezen voor een front met een raamoptiek. Of ben je juist op zoek naar wat stoerders? Kies dan voor houten fronten, een donker werkblad en Gun Metal kranen. Past een design keuken juist helemaal bij jou? Ga dan voor een opvallende kleur fronten, zoals rood, rvs-kranen en een houtlook werkblad. Je kunt dus volledig jouw eigen stijl creëren.

Houten keuken inspiratie
Landelijke keuken

Houten keuken inspiratie

Heb je al helemaal voor ogen hoe jouw nieuwe keuken eruit moet komen te zien? Of ben je nog op zoek naar keuken inspiratie? Bekijk dan eens onze opgeleverde keukens bij onze klanten! Daaraan kun je goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn, want iedereen heeft immers andere wensen. Zou je graag je keuken voorzien van de laatste trends? Neem dan eens een kijkje bij onze blogs met daarin de laatste keukentrends. Maar je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van onze keukenwinkels en je daar laten inspireren door de verschillende keukenopstellingen.

Montage houten keuken

In de winkel zoeken we samen jouw houten keuken samen en maken we een 3D-ontwerp voor je. Bij Kitchen4All zijn we er voor je om je te ontzorgen, dus ook na het ontwerpen en uitzoeken van de keuken staan we voor je klaar. De keuken wordt gratis bij je thuis bezorgd en ook de montage van de keuken kunnen we voor je verzorgen. We werken samen met vakkundige monteurs met jarenlange ervaring. Zij leveren de keuken tot in de laatste puntjes op en gaan pas naar huis als jij tevreden bent. Zo weet je zeker dat jij alleen maar hoeft te genieten van jouw nieuwe keuken.

Persoonlijk advies

Ben je erover uit dat een houten keuken helemaal bij jou past? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. Onze adviseurs ontvangen je daar met een kopje koffie of thee en beginnen met een korte kennismaking. Tijdens dit gesprek worden je wensen en behoeften in kaart gebracht. We voorzien je van advies én maken een 3D-ontwerp voor je. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe keuken eruit komt te zien, zoals jij voor ogen had. Zien we je snel?

Maak een afspraak