Grijze keukens

Grijs een saaie kleur? Wij vinden van niet! Met een grijze keuken kies je voor een warme en sfeervolle ruimte. Daarnaast kun je met grijs alle kanten op en verschillende stijlen creëren. Kies jij voor een industriële grijze keuken? Of past een authentieke landelijke grijze keuken beter bij je? Je vindt het allemaal in ons ruime assortiment! Kies uit verschillende fronten, werkbladen en keukenopstellingen om jouw grijze droomkeuken samen te stellen.

Grijze keukens

Grijze keuken kenmerken

We benoemden het net al even: bij grijs wordt er vaak aan grauw en saai gedacht. Maar dat is zeker niet waar! Je kunt de kleur grijs op vele verschillende manieren combineren, waardoor je ook voor een hele andere sfeer en uitstraling kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan een warme landelijke keuken of een sfeervolle luxe keuken. Het kan allemaal wanneer je voor een grijze keuken kiest!

Grijs toepassen in je keuken

De kleur grijs kun je op vele manieren toepassen in de keuken. We bieden diverse fronten aan in de kleur grijs. Niet alleen hebben deze fronten verschillende designs, maar we bieden ook verschillende tinten grijs aan. Je kunt dus bijvoorbeeld voor een donkergrijs betonlook front kiezen of voor een licht front met een raamoptiek gaan. Wanneer je liever niet in de volledige keuken grijze fronten wil, kun je natuurlijk ook voor een deel van de keuken kiezen voor een andere kleur. Een andere mogelijkheid is om voor een grijs werkblad te gaan. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende materialen, waaronder keramiek, graniet en kunststof. De keuze is dus reuze!

Grijze keuken landelijk
Grijze keuken modern

Combineren grijze keukens

Grijs heeft geen hele uitgesproken uitstraling en is daardoor goed te combineren met allerlei kleuren en materialen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wat rustigere kleuren zoals zwart en wit. Maar ook combinaties met blauw, groen en roze zijn prachtig. Kies bijvoorbeeld voor roze fronten en een grijs werkblad. Of ga voor donkergrijze fronten met een zwart composieten blad en creëer een stoere industriële keuken. Daarnaast kun je natuurlijk uit verschillende materialen kiezen. Zo zijn grijze fronten met een wit marmerlook blad een prachtige combinatie. Of denk bijvoorbeeld aan grijze fronten met een houtlook werkblad. Je kunt dus volledig je eigen stijl creëren door jouw unieke combinatie te maken.

Keukenstijlen voor jouw grijze keuken

Omdat grijs zo’n veelzijdige kleur is, kun je de kleur bij vele keukenstijlen toepassen. We zien de kleur vaak gebruikt worden om een moderne keuken samen te stellen. Dan wordt er bijvoorbeeld gekozen voor grijze fronten, een donker composieten blad en mat zwarte accenten. Maar ook bij een tijdloze keuken doet deze kleur het goed. Kies dan voor witte hoogglans fronten, een grijs blad en rvs-accenten. Maar dit zijn dus niet de enige keukenstijlen waarbij je voor een grijze keuken kunt kiezen. Creëer bijvoorbeeld een luxe keuken door te kiezen voor een lichtgrijze keuken met lichtgrijze fronten, een marmerlook blad en goudkleurige accenten. Daarnaast kun je met een grijze keuken ook gaan voor een industriële, landelijke of design keuken!

Donkergrijze keuken
Grijze keuken

Een grijze keuken samenstellen

Wanneer je je nieuwe keuken gaat samenstellen, begin je vaak bij het uitzoeken van de keukenopstelling. Kies je voor een rechte keuken, hoekkeuken of parallel keuken? Nadat je deze keuze hebt gemaakt, is het tijd voor misschien wel het leukste gedeelte: het uitzoeken van de kleuren en materialen! We adviseren om daarbij te beginnen met de fronten en het werkblad. Deze hebben namelijk de meeste invloed op de keuken. Combineer bijvoorbeeld grijze fronten met een keramieken werkblad. Of kies voor een grijs werkblad en witte fronten. Als je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de kleuren van de accenten erbij zoeken. Het gaat hierbij om de spoelbak, kraan en eventuele grepen of greeplijsten. Bij een grijze keuken kun je eigenlijk wel voor alle kleuren kiezen. Met goudkleurige accenten creëer je wat sneller een luxe keuken en met rvs juist een tijdloze ruimte. Als laatste voeg je de apparatuur toe, ook hierbij zijn er grijze varianten beschikbaar. Zo kun je dus voor een volledig grijze keuken kiezen!

Montage bij Kitchen4All

Als jij je nieuwe keuken hebt gekocht, kun je waarschijnlijk niet wachten op het eindresultaat. Maar de keuken moet natuurlijk nog wel bij je thuis afgeleverd en gemonteerd worden. Bij Kitchen4All willen we je compleet ontzorgen en kunnen dit dan ook voor je regelen. Niet alleen wordt dus de keuken bij je thuis bezorgd, ook de montage kunnen wij op ons nemen. We werken samen met vakkundige en ervaren monteurs die precies weten hoe ze dit klusje moeten klaren. Jouw keuken wordt tot in de puntjes opgeleverd en jij kunt met een gerust hart genieten van jouw prachtige nieuwe keuken.

Grijze strakke keuken

Onze verschillende grijze keukens

Laat je inspireren

Wil je graag nog wat meer grijze keukens zien voordat je een keuze maakt voor jouw keuken? Bekijk dan eens onze opgeleverde keukens van onze klanten. Je vindt daar verschillende grijze keukens welke allemaal een andere stijl, opstelling en grijstint hebben. Je kunt daar dus al veel keuken inspiratie opdoen! Maar we snappen ook dat je graag onze grijze keukens in het echt zou willen zien. In onze winkels staan verschillende grijze keukens opgesteld en je vindt daar stalen van alle grijze fronten en werkbladen. Zo kun je precies zien wat je mooi en niet mooi vindt en moodboards maken met jouw uitgekozen combinaties.

Hulp bij het vinden van jouw keuken

Zou je graag wat hulp en advies willen bij het samenstellen van je nieuwe keuken? Dat is geen probleem! In onze winkels helpen onze adviseurs je graag. Zij brengen je wensen in kaart en voorzien je aan de hand daarvan van advies en een 3D-ontwerp. Dit ontwerp wordt volledig op jou en je wensen aangepast. Daarna maken jullie samen een rondje door de winkel om de kleuren, materialen en apparatuur van de keuken uit te kiezen. We gaan samen jouw nieuwe grijze keuken ontwerpen en realiseren. Maak via onderstaande knop eenvoudig een afspraak en wie weet zien we je snel!

Plan jouw adviesgesprek