Grijze keukens

Grijs een saaie kleur? Wij vinden van niet! Met een grijze keuken kies je voor een warme en sfeervolle ruimte. Daarnaast kun je met grijs alle kanten op en verschillende stijlen creëren. Kies jij voor een industriële grijze keuken? Of past een authentieke landelijke grijze keuken beter bij je? Je vindt het allemaal in ons ruime assortiment! Kies uit verschillende fronten, werkbladen en keukenopstellingen om jouw grijze droomkeuken samen te stellen.

Grijze keukens

Grijze keuken kenmerken

We benoemden het net al even: bij grijs wordt er vaak aan grauw en saai gedacht. Maar dat is zeker niet waar! Je kunt de kleur grijs op vele verschillende manieren combineren, waardoor je ook voor een hele andere sfeer en uitstraling kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan een warme landelijke keuken of een sfeervolle luxe keuken. Het kan allemaal wanneer je voor een grijze keuken kiest!

Grijs toepassen in je keuken

De kleur grijs kun je op vele manieren toepassen in de keuken. We bieden diverse fronten aan in de kleur grijs. Niet alleen hebben deze fronten verschillende designs, maar we bieden ook verschillende tinten grijs aan. Je kunt dus bijvoorbeeld voor een donkergrijs betonlook front kiezen of voor een licht front met een raamoptiek gaan. Wanneer je liever niet in de volledige keuken grijze fronten wil, kun je natuurlijk ook voor een deel van de keuken kiezen voor een andere kleur. Een andere mogelijkheid is om voor een grijs werkblad te gaan. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende materialen, waaronder keramiek, graniet en kunststof. De keuze is dus reuze!

Grijze keuken landelijk
Grijze keuken modern

Combineren grijze keukens

Grijs heeft geen hele uitgesproken uitstraling en is daardoor goed te combineren met allerlei kleuren en materialen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wat rustigere kleuren zoals zwart en wit. Maar ook combinaties met blauw, groen en roze zijn prachtig. Kies bijvoorbeeld voor roze fronten en een grijs werkblad. Of ga voor donkergrijze fronten met een zwart composieten blad en creëer een stoere industriële keuken. Daarnaast kun je natuurlijk uit verschillende materialen kiezen. Zo zijn grijze fronten met een wit marmerlook blad een prachtige combinatie. Of denk bijvoorbeeld aan grijze fronten met een houtlook werkblad. Je kunt dus volledig je eigen stijl creëren door jouw unieke combinatie te maken.

Keukenstijlen voor jouw grijze keuken

Omdat grijs zo’n veelzijdige kleur is, kun je de kleur bij vele keukenstijlen toepassen. We zien de kleur vaak gebruikt worden om een moderne keuken samen te stellen. Dan wordt er bijvoorbeeld gekozen voor grijze fronten, een donker composieten blad en mat zwarte accenten. Maar ook bij een tijdloze keuken doet deze kleur het goed. Kies dan voor witte hoogglans fronten, een grijs blad en rvs-accenten. Maar dit zijn dus niet de enige keukenstijlen waarbij je voor een grijze keuken kunt kiezen. Creëer bijvoorbeeld een luxe keuken door te kiezen voor een lichtgrijze keuken met lichtgrijze fronten, een marmerlook blad en goudkleurige accenten. Daarnaast kun je met een grijze keuken ook gaan voor een industriële, landelijke of design keuken!

Grijze keuken
Grijze strakke keuken

Hulp bij het vinden van jouw keuken

Ben je nog niet helemaal overtuigd of sluit een andere indeling misschien beter aan bij jouw wensen? Laat je dan eens informeren over de mogelijkheden door een van onze adviseurs. Wij helpen je van A tot Z met het vinden van je nieuwe keuken. Ongedwongen en adviseren, zoals dat de gewoonte is bij ons.

Plan jouw adviesgesprek