Luxe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je graag een exclusief en opvallend ontwerp? Dan is een luxe keukenstijl misschien wel iets voor jou. Deze keukens zijn voorzien van materialen van hoogwaardige kwaliteit en bevatten daarnaast vaak apparatuur voorzien van de nieuwste technieken. Maar luxe keukens hebben nog meer kenmerken. Ben je benieuwd of een luxe complete keuken iets voor jou is én hoe je deze kunt samenstellen? Je leest het hieronder.

Kenmerken luxe keuken

Luxe keukens worden gecreëerd door de combinatie van verschillende producten en materialen en niet op een bepaalde stijl. Zo zorgt de combinatie van materialen van een hoogwaardige kwaliteit en luxe keukenapparatuur voor deze luxe uitstraling. Wat is dan luxe keukenapparatuur? Deze apparaten zijn voorzien van extra functionaliteiten of hebben een bijzonder design. Denk bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging of een compleet zwarte oven. De opstelling waarvoor gekozen wordt, is vaak een kookeiland. Hier wordt dan een keukenbar aan toegevoegd. Dit zorgt voor een open en knusse uitstraling, wat goed bij de sfeer van een luxe keuken past.

Kenmerken luxe keuken
Kleurenpallet luxe keuken

Kleurenpallet

Vaak wordt er in een luxe keuken gekozen voor een rustige basis van kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart of wit, maar ook beige en grijs kunnen kleuren zijn die voor een luxe uitstraling zorgen. Maar, zoals benoemd, kun je met alle kleuren een luxe keuken creëren. Vooral de combinatie van ervan zorgt voor een luxe uitstraling. Zo kun je kiezen voor een blauwe keuken, maar combineer dit dan met rustige kleuren als zwart of wit.

Materialen luxe keuken

Zoals benoemd wordt er in een luxe keuken vaak voor materialen met een hoogwaardige kwaliteit gekozen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een granieten of composieten werkblad of massief eiken keukenfronten. Dit kunnen best kostbare materialen zijn. Daarom bieden we ook kunststof werkbladen en keukenfronten aan, deze zijn van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Doordat met kunststof vele kleuren en motieven mogelijk zijn, kun je dezelfde luxe uitstraling creëren. Daarnaast zien we dat in luxe keukens vaak gekozen wordt voor goudkleurige en bronskleurige accenten, zoals de kraan, spoelbak en grepen. Deze zorgen ervoor dat de keuken net dat beetje extra heeft.

Materialen luxe keuken
Combinaties luxe keuken

Combinaties

De combinaties van kleuren en materialen zorgen ervoor dat er een luxe uitstraling ontstaat. We zien vaak dat er voor een of twee eyecatchers gekozen wordt en dat deze gecombineerd worden met wat meer ingetogen elementen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van zwarte keukenfronten, goudkleurige accenten en een marmer(look) werkblad. De zwarte fronten vormen de basis, waarbij de accenten en het werkblad de eyecatchers zijn. Maar je kunt nog veel meer verschillende combinaties maken. Zo zien we geregeld dat er gekozen wordt voor witte hoogglans fronten, gecombineerd met een natuurstenen werkblad. Zou je graag meer informatie willen over het samenstellen van een luxe keuken? Of wil je graag een luxe keuken kopen? Kom dan gerust eens langs bij een van onze winkels.

Vind jouw Kitchen4All winkel