Kitchen4all Talk Met Eric Kroon

Kitchen4All talk met Eric Kroon

Iedere maand spreken we één van onze franchiseondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante badkamer- en keukenbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Eric Kroon, eigenaar van Sani4all & Kitchen4All Barneveld.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je, waar kom je vandaan:

Ik ben Eric Kroon en ben bijna 33 jaar geleden geboren in Ermelo. Ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in Kampen.

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?

Vroeger wilde ik altijd timmerman worden. Ik heb het altijd leuk gevonden om met hout bezig te zijn en om constructies en mooie dingen te maken.

Welk werk heb je gedaan voordat je franchiser werd?

Voordat ik franchiser werd ben ik jaren werkzaam geweest bij een keukenzaak en later bij een openhaardenzaak. Ik heb diverse functies gehad zowel in de orderverwerking als commerciële functies.

Wanneer besloot je keukens te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?

Dat is eigenlijk een beetje toevallig gegaan. 15 jaar geleden ben ik bij Lamco de Vries (één van de franchisegevers) binnengekomen als stagiair. Later heb ik daar de baan als verkoper aangeboden gekregen. Zo ben ik er ingerold, en sindsdien laat het keukenvak mij niet meer los.

Eric Kroon:

‘Hoe mooi is het dat je veel kunt betekenen voor klanten in het helpen aan een mooie keuken. En een goede werksfeer creëren voor je personeel, dat geeft mij enorm veel voldoening.’

Daarna begon je je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?

Ik droomde al tijden van een eigen winkel maar aangezien ik compleet geen marketingkennis heb zag ik hier best tegen op. Totdat ik met Jos en Lamco in gesprek kwam die juist in dat stuk echt volledig kunnen ontzorgen. Toen was het voor mij snel besloten. Samen met Stefan Meijwaard heb ik een plan gemaakt voor een gecombineerde winkel met zowel keukens als sanitair.

Wat zou je achteraf anders hebben gedaan?

Nou, als ik alles van tevoren geweten had, was ik er eerder aan begonnen en had ik mij wat minder zorgen gemaakt! Het was niet makkelijk om zomaar uit de loondienst te stappen. Ik had jaren geleden niet durven dromen waar wij nu staan als bedrijf maar ook hoe ik gegroeid ben als persoon.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?

Als eerste ben ik erg avontuurlijk ingesteld en ik weet voor mijzelf elke keer weer uitdagingen te creëren. Het was al lange tijd een mijn wens om een keukenzaak te beginnen. Natuurlijk ben je ook ondernemer om geld te verdienen maar dat is niet waar ik het elke dag voor doe. Nu kan ik mijn droom najagen en doen waar ik in geloof. Hoe mooi is het dat je veel kunt betekenen in het helpen van klanten aan een mooie keuken, en een goede werksfeer creëren voor je personeel. Dat geeft mij enorm veel voldoening.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchiseformule?

Het meest belangrijke is dat elke ondernemer bezig kan zijn met hetgeen waarin hij goed is. Het ondernemen en met de keukenbranche zelf. De marketing wordt voor je geregeld evenals het afspreken van de goede gezamenlijke inkoopcondities. Dit maakt ons al in de basis sterk. Daarbij zijn we samen met een grote club ondernemers en daardoor is er veel kennis die gedeeld kan worden.

Het bijzondere is dat je gewoon vanaf dag één klanten in je winkel hebt en daar doen we het natuurlijk voor.

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?

Als eerste natuurlijk de ligging op de prachtige Veluwe. Eigenlijk zou ik het zo niet weten omdat elke winkel wel weer wat unieks heeft. Wel vind ik onze showroom erg ruim opgezet en toch is het ons gelukt een huiselijke sfeer te creëren met een hecht en betrokken team.

Kom eens langs!

Een keuken kopen in de buurt van Barneveld? Laat je inspireren door de adviseurs van Kitchen4All. Vanuit Barneveld bieden wij een prachtig assortiment aan met complete keukens en losse keukenonderdelen van de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs.

Ook franchiser worden?