Bespaar water en energie #LikeABosch

Duurzaam huishouden

Bosch helpt graag naar een gezonder leven en een duurzamer huishouden.

Met de keukenapparaten van Bosch keukenapparatuur heb je alles in huis om gezonde en gevarieerde gerechten op tafel te kunnen zetten. De Bosch stoomovens die zorgen dat vitamines zoveel mogelijk behouden blijven. Of Bosch kookplaten met PerfectFry, waarin 5 optimale bereidingstemperaturen al zijn voorgeprogrammeerd. De koelkasten hebben een versheidssysteem dat je verse boodschappen tot 3x langer vers houdt dan in een standaard koelkast, zodat je efficiënter in kunt slaan en niets nodeloos hoeft te verspillen.

Leef gezond met Bosch stoomovens, VitaFresh koelkasten en PerfectFry kookplaten

Je hebt meer controle over het water- en energieverbruik bij jou thuis met de apparaten van Bosch. De huishoudapparaten zijn zo ontworpen dat ze je op een slimme manier helpen om duurzamer te leven. Door water te besparen tijdens je wasroutine of energie te besparen met een warmtepompdroger voorzien van zelfreinigende condensor bijvoorbeeld.

Kookplaat met afzuiging

Bosch apparaten in een keuken van Kitchen4All

In elke nieuwe keuken kies je apparaten om je droomkeuken compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan de afzuigkap, kookplaat, (combi)oven, vries- en koelkasten en vaatwasser. Maar ook luxe apparaten zoals de de kokend waterkraan of een fijne wijnkast. Kitchen4All biedt jou een zeer ruim assortiment met prachtige keukenapparatuur. Ook de apparaten van Bosch zijn perfect te combineren in een nieuwe keuken van Kitchen4All. Lees op deze pagina waarom wij graag met een merk als Bosch samenwerken en wat de voordelen zijn.

Bekijk onze complete keukens

Inductie

De overtreffende trap van geavanceerd koken? Inductie. Het is niet alleen energiezuinig en veilig, maar ook comfortabel en snel. Zo ontstaat de warmte alleen in de bodem van de pan en past de kookzone zich aan de grootte van de pan aan. Dat is veilig, maar betekent ook geen overbodig energieverbruik.

Stoomoven

Koken met stoom is makkelijk, gezond en lekker. Daarnaast blijven de kleur, smaak en vitamines goed bewaard. Bosch loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van de stoomtechniek waardoor de stoombakovens van Bosch tot de absolute top behoren. Interessant?

Bosch Green Technology

Verantwoord en duurzaam

Bij de vervaardiging van ieder afzonderlijk apparaat wordt uiterst zorgvuldig omgegaan met grondstoffen. In alle opzichten wordt er duurzaam geproduceerd. Dat begin al voor de fabricage en eindig pas wanneer het verpakkingsmateriaal is gerecycled.

Green Technology inside.

Zo'n 40% van de patenten die Bosch aanvraagt, heeft te maken met milieubescherming en een zorgvuldig gebruik van grondstoffen. De huishoudelijke apparaten behoren tot de zuinigste en meest efficiënte in de wereld. Goed voor het milieu en goed voor jouw portemonnee.

We doen nooit iets half. Behalve als het op het gebruik van water aankomt.

Wel eens geprobeerd jouw waterverbruik te halveren? Bosch wel. Sinds 1990 hebben ze het waterverbruik van de apparaten met meer dan 50% verminderd.

Slim verpakt, efficiënt op weg

Ook bij het transport wordt er zuinig omgegaan met grondstoffen. Onze vaatwassers worden zo efficiënt ingepakt dat we meer producten tegelijkertijd kunnen vervoeren. Daardoor wordt er minder verpakkingsmateriaal gebruikt, wordt er bezuinigd op brandstof én gaat de CO2-uitstoot omlaag.

Afval wordt niet weggegooid

Een onderdeel van het productieproces is het verzamelen en scheiden van het productieafval in de fabrieken. Daarvan wordt nu al 92% opnieuw gebruikt.

Kwaliteit

Dat veelzijdig en opvallend design perfect samen kan gaan met duurzaamheid en de allerhoogste kwaliteit bewijzen de keukenapparaten van Bosch. Het voortdurende streven naar de best mogelijke kwaliteit is niet onopgemerkt gebleven. Aan de producten van Bosch worden sinds jaar en dag uiteenlopende prijzen toegekend door jury’s van testinstituten van over de hele wereld. Nieuwsgierig? In inspiratiehuis 20|20 kunt u de kwaliteit zelf aan een test onderwerpen.

Bosch Green Technology verpakkingsmateriaal