Moderne keuken met hout

Ben je op zoek naar een keuken met een strakke uitstraling, maar hou je ook wel van een keuken met natuurlijke materialen? Dan is een moderne keuken met hout misschien wel waar je naar op zoek bent. Door de moderne stijl te combineren met hout kies je voor een moderne keuken met een landelijk, natuurlijk tintje. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest het hieronder!

Moderne keuken met hout (1)

Keukens met een warme moderne uitstraling

De moderne keukenstijl staat vooral bekend om de strakke en vaak ook minimalistische uitstraling. Maar daarnaast worden moderne keukens ook voorzien van de nieuwste apparatuur en de laatste trends. Denk bijvoorbeeld aan een houtlook front met reliëf of een luxe stoomoven. Door hout aan de moderne keuken toe te voegen, creëer je een net wat landelijkere en vaak ook warme uitstraling. Zeker wanneer je op zoek bent naar een huiselijke woonkeuken, maar je wel van minimalistisch houdt, is de moderne keuken met hout een goede optie.

Groene moderne keuken
Moderne keuken hout

Welke mogelijkheden heeft een moderne keuken met hout?

Een moderne keuken met hout biedt allerlei mogelijkheden. Je kunt namelijk op verschillende manieren hout aan je keuken toevoegen. Nu is massief hout best kostbaar, dus wanneer je wat op de kosten van de keuken wilt besparen, biedt houtlook een goede uitkomst. Dit is een imitatie materiaal welke vrijwel niet van echt hout te onderscheiden is. Je kunt hout(look) terug laten komen in de fronten of het werkblad. Wanneer je voor houtlook fronten kiest, betekent dit niet dat je de volledige keuken hoeft te voorzien van houtlook fronten. Je kunt bijvoorbeeld de bovenkasten een andere kleur of materiaal geven dan de onderkast. Een moderne keuken met hout biedt dus vele mogelijkheden!

Welke kleuren en materialen passen bij een moderne houten keuken?

De kleuren die vooral voorkomen in een moderne keuken zijn neutrale kleuren als grijs, beige en zwart. Laten deze kleuren nu perfect combineren met hout! Maar wanneer je graag wat meer kleur aan de ruimte wil terug laten komen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor groen of blauw. Ga dan wel voor een donkere variant van deze kleuren, anders kan de keuken de moderne stijl verliezen. Daarnaast wil je aan jouw houten keuken misschien wel andere materialen toevoegen. Je kunt hierbij denken aan een combinatie met marmerlook, betonlook en natuursteen.

Beige moderne keuken met hout
Moderne keuken met hout

Op deze manier stel je een moderne keuken met hout samen

Wil je graag jouw moderne keuken met hout samen gaan stellen? Wij vertellen je graag hoe je dit kunt doen! We adviseren altijd om te beginnen met de opstelling van de keuken, deze vormt namelijk het uitgangspunt van jouw nieuwe keuken. Kies je voor een rechte keuken? Of past een keuken met eiland toch beter in de ruimte? Wanneer je hier over uit bent, kun je de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uitzoeken. We bieden van ieder front en werkblad een staal, zo kun je goed zien of de combinatie die je voor ogen had echt bij je past. Daarna kun je de kraan, spoelbak en eventuele fronten uitzoeken. Bij een moderne keuken zien we vaak de keuze voor mat zwart, rvs of Gun Metal en wordt de keuken vaak greeploos uitgevoerd. Als laatste zoek je de keukenapparatuur uit en dan is jouw moderne keuken met hout compleet!

Laat je inspireren

Door de moderne keukens met hout van onze klanten

Combineer de moderne stijl met andere stijlen

Je kunt keukenstijlen vaak met elkaar combineren en zo je eigen stijl creëren. Ook de moderne keukenstijl kun je goed combineren met andere stijlen. Wanneer je kiest voor een moderne houten keuken, is een combinatie met de landelijke stijl natuurlijk perfect. Maar je kunt ook gaan voor een moderne luxe uitstraling. Deze creëer je door te kiezen voor zwarte en houten fronten en deze te combineren met een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Maar ook de industriële stijl past goed bij een moderne keuken met hout. Kies dan voor een combinatie van mat zwarte fronten, een houtlook werkblad en Gun Metal accenten. 

Design moderne keuken met hout

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Het kopen van een nieuwe keuken doe je niet iedere dag, we snappen dan ook heel goed dat dit best wel spannend kan zijn. Daarom staan we bij Kitchen4All voor je klaar om je van A-Z te ontzorgen. We voorzien je in de winkel van deskundig advies en maken een gratis 3D-ontwerp voor je. Maar daar stopt onze ontzorging niet. Na de aankoop van de keuken wordt deze door ons bij je thuis bezorgd. En indien gewenst kunnen we ook de volledige montage verzorgen. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten van je nieuwe keuken!

Laat je inspireren

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor jouw moderne keuken met hout? Dan ben je bij onze Kitchen4All winkels aan het goede adres. Daar staat een ruim assortiment aan keukens opgesteld. Deze hebben allemaal een andere opstelling en zijn bovendien allemaal voorzien van diverse kleuren, materialen en stijlen. Je kunt in de winkel in alle rust rondkijken en keuken inspiratie opdoen. Daarnaast staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om jou te helpen bij het samenstellen van je nieuwe droomkeuken.

Maak een gratis afspraak